Ntfs bölümlerde çöpe taşınamama sorunu

Başlatan cagriyildirim, 05 Mart 2010 - 01:32:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Demek wubi kullanıyorsun. :) Bu sorun için değil ama olursa diğer sorunlarında bunu hatırlamamız gerekebilir. :)

Uçbirimi açıp id yaz ve kullanıcına ait uid numarasını tespit et. Muhtemelen oradaki gibi 1000'dir ama belki farklıdır. Sonrasında fstab dosyana işleyebiliriz. Yine 1000 olduğunu farz ederek alttaki gibi bir düzenleme yapabilirsin:

Alıntı Yap/dev/sda3                     /media/sda3  ntfs  defaults,uid=1000                0  0

Sistemi yeniden başlatarak veya mount -a ile durumunu kontrol edebilirsin.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ignis

Dosyayı değiştirdikten sonra kaydetmiyor, yazma izni vermek gerekiyor sanırım. Uçbirimden chmod -R 777 /etc/fstab yaptım ancak, sonrasında da yedek oluşturulamadı yine de kaydedilsin mi diyor, kaydet dememe rağmen kaydetmiyor.

bytan

Mümkün mertebe dosya izinleriyle oynamamaya çalış. Dosyayı tekrar 644 yap. Ayrıca -R parametresi alt dizinlere de bu komutu uygulamak için kullanılır.

Alttaki ile açıp düzenlemeyi yapabilirsin:

gksu gedit /etc/fstab
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

@ignis, doğru anlatmışsın ya da ben doğru anlamışım :) Söylemek istediğim senin bahsettiğin sorun şu an bende yok. Ubuntu kurulu olmayan harici/dahili NTFS bölümlerde silme işlemi yapabiliyorum.

Bu sorunu yaşayan başkaları var mı acaba şu an?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ignis

Sorunum çözülmüş görünüyor. Teşekkürler.

Sorunun, bytan'ın paylaştıklarından yola çıkarak, toplu bir çözümününü de sunalım:

Ubuntu'nun kurulu olmadığı bölümde bir dosya silmeye kalktığım zaman aldığım uyarı:

Eğer ki bu uyarıyı alıyorsanız;

Uçbirime "id" değerini girerek gelen bilgilerden uid değerinizi kopyalayınız.

Sonrasında;

gksu gedit /etc/fstab

ile fstab dosyasını açınız. Şöyle bir satırla karşılaşacaksınız;

/dev/sda3                     /media/sda3  ntfs  defaults               0  0

Bu satıra, uçbirimde gördüğünüz uid değerini şu şekilde ekleyiniz;

/dev/sda3                     /media/sda3  ntfs  defaults,uid=1000                0  0

Kaydetip çıkınız. Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlanıtınız ya da aşağıdaki kodu uçbirime giriniz;

sudo umount /dev/sda3 && sudo mount -a

Benim yaşadığım sorun bu şekilde çözüme ulaşmıştır.