USB den "ubuntu-12.04-desktop-i386" kurulumu sırasında hata

Başlatan Abouts, 27 Temmuz 2012 - 12:19:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abouts

İyi Çalışmalar arkadaşlar.. 2 gündür Acer netbook'uma usb flash bellek ile" ubuntu 12.04" kurmak istiyorum. netteki hemen hemen bütün kurulum makalelerini okudum bir türlü sorunuma cözüm bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ubuntu iso sunu flash belleğe boot etmek için kullandığım bi çok program oldu herbirinde aynı hata ile karşılaşıyorum.
" Kullanmış olduğum programlardan bazıları bunlar "
*Universal-USB-Installer-1.9.0.5
*unetbootin-windows-578

Ubuntunun 12.04 versiyonunu indirdim sonrasında 11.10 versiyonunu indirdim, hatta fedora17 yi  indirdim yine aynı hatayı verdi.. indirmiş olduğum işletim sistemlerinin isolarını md5 ile tarayıp kodların birebir tutarlı olduğunada baktım...

Acaba netbook un sistem özellikleri yeterli değilmi diye düşünüp masaüstü bilgisayarımda da denediğimde aynı sorunla karşılaşıyorum

*bilgisayar da Biosta usb belleği 1. kısım aldıktan sonra ilk olarak karşıma siyah ekranda sadece şu mesaj geliyor " SYSLINUX 4.06 EDD 4.06-pre1 COPYRIGHT (C) 1994-2011 H.PETER ANVİN ET AL " ve hiçbir işlem yapamıyorum.. klavyeden bi kaç tuşa bastıktan sonra anakarttaki hoperlörden bip sesi alıyorum....

Yardımcı olursanız çok sevinicem sevineceğim İYİ ÇALIŞMALAR...

Değerlendirme notu: Lütfen imla kurallarına uyunuz.

cagriemer

ISO kalibini yazdirdiginiz bellek baska bir bilgisayarda baslayabiliyor mu? Eger baslamiyorsa, baska bir bellek denemekte fayda var. Basliyorsa netbook modeli ile arama yapmamiz lazim.

Abouts

Eve gittiğim gibi başka bir bellek ile deneyip tekrardan buraya sonucunu yazacağım.

Bu konuyu kesin çözmem gerekiyor.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

furkankalkan

http://www.linuxliveusb.com/ buradaki programla da deneyebilir misiniz  bir zahmet.  ? Unetbootin çoğu kez sorunlu yazdırıyor.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

sem

Alıntı yapılan: dewilman - 27 Temmuz 2012 - 18:25:48
http://www.linuxliveusb.com/ buradaki programla da deneyebilir misiniz  bir zahmet.  ? Unetbootin çoğu kez sorunlu yazdırıyor.

Ben şu ana kadar sorun yaşamadım hiç Unetbootin ile. Belki Windows sürümünde sıkıntı olabilir mi?

Ben açıkcası flaş bellekten şüphelendim. Masa üstünde CD ile deneme şansınız var mı? CD ile canlı (live) sisteme giriş yaptıktan sonra USB için gerekli işlemleri de Ubuntu üzerinden halledebilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Abouts

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum fakat halaa daha sorunu çözebilmiş değilim..
cagriemer arkadaşımın tavsiyesi üzerine gidip 8 Gb bellek alıp onunla kurmayı denedim. ilk seferki siyah ekranı geçip bi kaç sayfa kod ekrana geldikten sonra, ubuntu yazılı arayüzde biraz bekletiyo sonrasında karşıma şu ekran geliyor ve burdan öteye ilerleyemiyorum..
Ubuntu 12.04 versiyonunda==> siyah ekranda kalıyor
Ubuntu 11.10 versiyonunda==> http://img210.imageshack.us/img210/1048/68242450.jpg

Acaba Netbookun sistem gereksinimlerimi yeterli değil diye masaüstü *bilgisayar dede denedim yine aynı yerde sorun veriyo...

Netbook: 280 intel atom işlemci - 1 Gb Ram - 256 mb onboard ekran kartı -160 Gb Hdd.. ACER AOD250 markası
Masaüstü *bilgisayar: AMD Athlon 64x 2.6 GHz işlemci - 3 GB RAM - 1 GB HD Ekran Kartı - 500 GB HDD

dewilman arkadaşımın dediği LinuxLive USB Creator 2.8.14 programı ile denedim

ondada şu hatayı vererek sadece bekletiyo.. http://img444.imageshack.us/img444/3936/19712356.jpg

Bütün bunların üstüne sistem gereksinimlerinin yetmediğini düşünerek lubuntu 12.04 işletim sistemini de yüklemeye çalıştım ondada yükleme ekranı karşıma geldikten sonra dil seçeneğini yaptığımda Lubuntu yazılı arayüz ekranında takılıyo. mouse simgesi sürekli bekleme modunda kalıyo

if

@Abouts, çekirdek önyükleme seçeneklerini[1] kullanarak başlatmayı deneyin bir de.

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

Abouts

Çekirdek önyükleme seçeneklerini değiştirmekte sorunumu çözmedi arkadaşlar.. sıkıntı ne olabilir yaa kafayı yicem. harici CD Rom olsa o şekilde denicem ama yok.. Yardımlarınız için çok teşekkürler

if

@Abouts, netbook'un marka ve modelini alabilir miyim? Farklı usb "port"larını denediniz mi? Cd ile durum nasıl?

Abouts

Netbook: 280 intel atom işlemci - 1 Gb Ram - 256 mb onboard ekran kartı -160 Gb Hdd.. ACER AOD250 markası

cd ile deneme imkanim yok.. evet diğer usb portlarindan denendi arkadaslar

cagriemer

@Abouts notebook modeli ile arama yapmadan once sunu dogrulamak isterim. Son yazdiginiz USB bellek ile cekirdek onyukleme seceneklerinden acpi=off kullanarak masaustu bilgisayari baslatabiliyor musunuz?

Abouts

Arkadaşlar başlığı kapatabilirsiniz bu iş olmucak sanırım.. Denemediğim yol kalmadı. 2 *bilgisayarada yükleyemedim

if

Abouts

ama olmuyo arkadaşlar:(:( çk teşekkürler yardimlariniz için

cagriemer

Iki farkli bilgisayarda, iki farkli USB bellegin cekirdek onyukleme secenekleri ile dahi calismamasi cok nadir gorulen bir durum. Hatta oyle ki acaba indirilen .iso dosyasi mi hatali diye dusunmeye basladim. Fakat MD5 dogrulamasi yaptiginizi soyluyorsunuz. Rica etsem, siz de Ubuntu'yu hala denemek istiyorsaniz MD5 dogrulamasini nasil yaptiginizi anlatir misiniz?

Abouts

md5 kontrolünü "winMD5Sum" bu programı kullanarak yaptım. programıda "http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Md5_kontrol%C3%BC" bu adresten indirdim... orjinal md5 kodunun doğrulamasınıda "https://help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes" bu adresten kontrol ettim... teşekkürler arkadaşlar

grayloop

USB bellekten kurulumda ben de benzer sorunlarla karşılaşmıştım. Bir keresinde anakarttaki başka sistemleri kurmayı engelleyen bir seçeneği kaldırdığımda yükleyebilmiştim, bazı dizüstü bilgisayarlarda anakartta var bu. Bir de bilgisayarı birkaç kez başlatıp önyüklemeyi tekrar tekrar yaparak başarmıştım. Azmedince oluyor.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

cagriemer

Iki bilgisayarda da ayni sekilde takilmasi cok garip. Eger @gridongu'nun dedigi gibi BIOS'ta bir seyler olsa bile hem masaustunde hem de dizustunde olma ihtimali cok dusuk degil mi? desktop-i386 indirdim diyorsunuz, o halde islemci mimarisi ile alakali bir sey de degil. Geriye bir tek indirdiginiz imajin USB belleklere yazilirken sorun cikarttigi ihtimali kaliyor. Yazdirdiginiz bir USB bellegi arkadaslarinizdan biri kendi bilgisayarinda deneyebilir mi?

yavuzselim

slmlar.

Aynı sorunla karşılaşıyorum. USB'den ve DVD'den denedim. Unetbootin'in son versiyonuyla yazdırdım ISO'yu. Ubuntu sitesinde Sandisk u3 ile sorun yaşayabilirsiniz felan demiş ama DVD'de aynı sorun yaşanıyor. Arkadaşın tarif ettiği şekilde. Hiç bir konsola geçiş yapamıyorum. En azından mouse imleci görünebiliyor? Bu da ekran kartı ile -zaten onboard- bir sorun yaşamadığımı gösterir sanırım.

Unetbootin'e sorun buluyorsak DVD'de de aynı sorun yaşanması garip. Sadece AMD64 ile denedim. i386 ile deneyip sonucu bildiririm. Ama değişeceğini sanmıyorum. Masaüstü bilgisayarı  x86_64 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ AuthenticAMD... 3gb ram.128mb onboard ekran.

hitokiri

Hemen hemen benzeri bir sorunu bir kaç gün evvel bende 64 bit ile yaşamıştım,
http://askubuntu.com/questions/144281/12-04-failed-install
usb'ye yazdıktan sonra bağlantıda bashedilen dosyayı , bahsedilen şekilde değiştirince , kurulum tipi seçme kısmı gelmiyor ve garip bir ekranda biraz bekledikten sonra
"kurmadan dene" seçeneği ile usb'den açılabiliyor kalıb , belki sizinde işinize yarar, denemekte yarar var .:)

yavuzselim

F6 çekirdek seçeneklerini değiştirdim. acpi=on (aslında gereksiz) ve önemlisi ekran kart ıdesteğini kaldırdım.. bu şekilde deneyince oldu. amd64 sürümü..
diğer arkadaş acaba F6 dan ekran kartını kapattımıydı?

Yılların Gentoo kullanıcısı olarak Ubuntu denemeye karar verdim bir süre :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: yavuzselim - 29 Ağustos 2012 - 11:47:59
Yılların Gentoo kullanıcısı olarak Ubuntu denemeye karar verdim bir süre :)

İnsan yorulup tembelleşiyor bir süre sonra :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.