Arkadaşıma canlı yayın yapabilir miyim?

Başlatan EtSütYumurta, 30 Ağustos 2012 - 13:50:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EtSütYumurta

arkadaşımla beraber film izlemek istiyoruz. benim ona yayın yapmam gerekiyor ve onunda benim yayınıma bağlanabilmesi. yani filmi aynı anda farklı bilgisayarlardan izlemiş olacağız ama ağlarımız aynı değil, bunu da belirtmek isterim. bu işi nasıl yapabiliriz.
im'koniqwe

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

EtSütYumurta

aynı ağa bağlı olmadığımızı söylemiştim dikkat ederseniz.
im'koniqwe

heartsmagic

İnternet demek aynı (kocaman) ağ demektir. Sen yayını ayarlarsın, ip'ni, portunu belirlersin, sonra modemden yönlendirmeni yaparsın.
http://www.engadget.com/2005/11/29/how-to-stream-almost-anything-using-vlc/

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EtSütYumurta

özür dilerim. peki orada eklemem gereken ip ve port numarası rastgele şeyler mi olacak yoksa belirleyici bir şey var mı?
im'koniqwe

kiragazerock

synchtube, watch2gether siteleri işini görebilir. Bunların dışında ustream var, tabi video nasıl ekrana yansıtılır bilmiyorum. Bu tarz birçok servis mevcut aslında.

EtSütYumurta

o zaman ben kamera yerine ekranımı nasıl açıcan bu sitelerde?
im'koniqwe

heartsmagic

@EtSütYumurta, ip adresi rastgele olmaz, hangi makinede bu yayını vereceksen o makinenin ip adresi olmalı. Bu ip adresi de senin modeminden veya ip'yi her ne dağıtıyorsa ondan alacağın ip adresidir. Mesela 192.168.2.2, 10.0.0.2 gibi. Port için daha geniş imkâna sahipsin. Sistemde herhangi bir uygulamanın kullanmadığı bir portu kullanabilirsin. Örneğin anlatımda olduğu gibi 8080. Modemden de 8080 portunu yayını yaptığın makineye yönlendirme yapman gerekmekte. Google'da aratırsan onlarca anlatım bulabilirsin port yönlendirmeyle alakalı.

furkankalkan

Port yönlendirmesi ve Dyndns ayarladıktan sonra X11VNC ile  halledebilirsiniz.Ama modem arkasından yayın verdiğiniz için soru yaratabilir.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

EtSütYumurta

@dewilman söylediğinizi denemedim ama vlc ile hiç bir şekilde yapamadım acaba deneyen veya yapabilen var mı bu işi?
yahut arkadaşımın bu yayına nasıl bağlanacağını da bana anlatmanız gerekecek. ben  arkadaşıma http://www.whatismyip.com/ sitesinden anldığım ip'yi veriyorum.
im'koniqwe

heartsmagic

Yapamama nedenin nedir? İnternette yapabilenleri görebiliyoruz, anlatımları da var. İlgili ayarları yaptın mı, modemdeki yönlendirme işini yaptın mı? Detay vermezsen sana yardımcı olamayız.

monthy_python

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Ağustos 2012 - 15:07:28
Sistemde herhangi bir uygulamanın kullanmadığı bir portu kullanabilirsin. Örneğin anlatımda olduğu gibi 8080. Modemden de 8080 portunu yayını yaptığın makineye yönlendirme yapman gerekmekte. Google'da aratırsan onlarca anlatım bulabilirsin port yönlendirmeyle alakalı.

kullanılan portları hangi programların kullandığını ve kullanılmayan portları nasıl görebiliriz?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

EtSütYumurta

27015 portunu kullandım. online counter oynarken oyunu kurduğum porttu. modemimdeki bi sorundan dolayı resetlemeden giremiyorum. sebebini bilmiyorum ama modemi resetledikten bi süre sonra şifresi kendiliğinden değişiyor galiba.  ve şu videodaki gibi deniyorum:
http://www.youtube.com/watch?v=A4LDhrBaQUs
im'koniqwe

heartsmagic

Öncelikle, videodan bir şey anlamamız mümkün değil, kaldı ki takibi de zor. İkinci olarak bu soru Windows üzerine mi? Üçüncüsü modem sorununu anlayamadım fakat şunu sorabilirim kullandığın portun VLC kurulu makineye yönlendiğinden emin misin?

EtSütYumurta

soru windows üzerine değil. galiba ben bu vlc işini beceremeyeceğim acaba xsplit ve adobe encoder benzeri bi program var mıdır ubuntu için?
im'koniqwe