[Çözüldü] Ubuntu ön yükleyici hatası

Başlatan Mr_QonT, 16 Ağustos 2012 - 16:12:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mr_QonT

Ubuntu kurarken "ön yükleyici kurulumu başarısız oldu" diye bir hata alıyorum. Ne yapmam gerek? Birde kurulumdan önce hard diskte sorun bulmuştu. Sanırım bad sector var.
Bilgisayarım Asus K52JT ve Windows 7 kullanıyordum. Hardiskin kurtarma kısmı dahil hepsini sildim ve elimde windows cd'si de yok. Mümkünse ubuntu kurmak istiyorum. :'(

furkankalkan

Kurulum programının önyükleyiciyi Harddiske kurmaya çalıştığına emin misiniz ? Live CD veya USB ye kurmaya çalışıyor da olabilir.
Birde kurulumdan önce hard diskte sorun bulmuştu. demişsiniz. Ekran görüntüsü atar mısınız mümkünse ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

decent

MD5 sınamasını yaptığımızı varsayıyorum: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Md5_kontrolü

Bilgisayarı Ubuntu CD ile başlatıp masaüstüne geldiğinde aşağıdaki çıktıları görebilir miyiz ?

sudo blkid
sudo fdisk -l

Mr_QonT

@decent Hocam ben acemiyim. Dediğini pek anlamadım. İlk defa ubuntu kuracağım ve evet MD5 kontrolünü yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Ağustos 2012 - 17:09:41

@dewilman Ekran görüntüsü  atamam çünkü başka bilgisayardan yazıyorum.Artık kendi bilgisayarımın işletim sistemi yok.Dvd yi bilgisayarıma taktım sonra Ubuntu'yu kurmadan deneyim dedim.İşte o sırada "hard disk problem detect"  yazısı geldi açtım 1200 küsür "bad sector" bulunduğunu yazıyordu.Şuan hard disk tamamen boş ve tek bölüm olarak duruyor.Sadece kurulum sırasında swap diye 4.1 gb bir bölüm ayrılmıştı.  Bad Sectorlü kısmı atlatmanın bir yolu yok mu.Yeni hard disk almak istemiyorum.

decent

CD ile masaüstüne geldiğinde sol-üstteki uygulamalar kısmında gnome-terminal yazıp çıkan uygulamayı çalıştır.

Gnome-terminal yani uçbirim açıldığında yukarıdaki komutları yürüterek sonuçlarını / çıktılarını buraya yapıştırabilirsin.

Ayrıntılı bilgi için kurulum belgelerine bakınız:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum/11.10_-_12.04

Mr_QonT

sorun çözüldü.hiç ubuntu'yu dene demeden kuruluma başladım sorun çıkmadı.