Hbsystem Linux kurulurken hata verdi.

Başlatan exilex, 01 Ağustos 2012 - 19:46:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exilex

Merabalar.Ben hbsystem adlı bi linux dağıtımı indirdim.*önyükleme yaptım fakat hata verdi.Şey tam hatırlamıyorum ama "disk driver complete......." bu şekil yazıdan sonra "read error" gibi hata verdi. 2 tane ondan sonrada durdu.Yardım lütfen

ct

Merhaba, hoşgeldiniz. Bu dağıtımı distrowatch'da göremedim. İndirdiğiniz bağlantıyı vermeniz mümkün mü acaba?

exilex

distrowatch ne?  :-[

Burdann indirdim!! yardım edin lütfen!! yoksa Mac OS x kuruyom, zaten sinirliyim :@  >:( >:( >:(

http://susestudio.com/download/54b59cc5beb02135d03b9d71a91bfa21/HBSystem.i686-1.0.0.preload.iso

ct

Dağıtımların tanıtımlarının bulunduğu güvenilir bir site:

http://distrowatch.com/

Suse kullanmadım ve önyüklemeyi bilmiyorum. Şöyle * bir şey buldum:

http://blog.susestudio.com/2010/10/new-preload-iso-build-format.html

Neye sinirlendiğinizi anlamadım ama kolay gelsin.

exilex

1 ayda 6-7 kere format çaktım *bilgisayar'ye.Yaklaşık 5-6 günde 15 gb dl indirme işlemi yaptım.Ayrıca şu linux işi kaç kere *bilgisayar'nin şaftını kaydırdı.Kusura bakmayın böyle konuşuyorum ama  :-X  Bide exe açmamasına ayrı bir sinir kaptım  >:( Neyse Mac Os X indiriyorum.İnşallah bunda aradığım performansı bulurum.Haa bir de dün lubuntu kurdum *bilgisayar'ye epey hızlı bişeydi. fakat masaüstündeki kurulum setupını çalıştırdım. disk hazırlama sekmesi vardı yanlış hatırlamıyorsam, orda disk tanımlanamadı gibi bişey dedi  :'( Neyse çok teşekkürler sizede yordum yani.  :-[

ct

@exilex

Linux tıpkı mac gibi exe çalıştırmaz çünkü windowstan farklı bir sistemdir. Wine gibi yazılımlarla exe dosyaları açılabilir ama çok sağlıklı değildir. Yeni kullanıcı olduğunuzu düşünerek öğrenme isteğiniz ve azminiz varsa Ubuntu'yu normal kurmanızı öneririm. Mac OSx kurulumunun daha kolay olacağını sanmıyorum. Kendisinin resmi desteklediği birşey değil nihayetinde. Biostan flash'ınızı/cd'nizi seçtikten sonra gelen menüde direkt kur seçeneği olması lazım onu denediniz mi? Lubuntu'yu kurmamışsınız sadece ön izleme gibi olan usb'den veya cd'den açmışsınız. Kurulum için şu dökümanı takip edebilirsiniz:

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum/11.10_-_12.04

exilex

Lubuntuda yaşadığım sorun tam şu;
http://wiki.ubuntu-tr.net/images/thumb/7/71/Ubuntu11105.png/600px-Ubuntu11105.png

Bu resimdeki

/dev/sdc
boş alan
/dev/sdc2 swap

gibi satırlar yok, alttaki şimdi yükle butonuna bastığımda hata veriyor, işte bölmeler'den düzeltin falan diye :-/

Ubuntuyu beğendim 8).Şimdi ben ubuntu kurmak istiyorum pc özelliklerim şunlar;
512 mb ram [xp'de 504 mb olarak gösteriyor, anakarttaki ram'in üstünde ise 512 mb yazıyor, çözemedim  ::) ]
80 GB HD
3.00 ghz

Bana en uygun, en hızlı ubuntu sürümünü söylermisiniz lütfen. :-[ ??? :D

ct

Lubuntu veya Xubuntu kurabilirsiniz. Ama hangisi daha performanslıdır bilmiyorum. Kurulumu windows'un yanına mı yapacaksınız yoksa tek işletim sistemi ile mi kullanacaksınız? Eğer windows varsa sisteminizde sabit diskinizde ubuntu için bölüm ayırmanız gerekiyor. Eğer direkt tüm sabit diske kuracaksanız o resimdeki hale getirmeniz gerekiyor. Swap (takas) için 2 GB ayırıp ardından geri kalanını ext4 ile formatlamalasınız. Bunları o ekranda yapmanız ondan sonra onaylamanız gerekiyor. Takas alanı bilgisayarınızın rami yetmediği durumlarda yardımcı olan kısım. ext4 ise Linux'un kullandığı dosya formatı Windows FAT32 kullanıyor mesela.  Bilgisayarınızda önemli veriler varsa bu işlemler başlamadan önce yedekleyin lütfen.

exilex

Zaten dün format attım, önemli bi verim yok.Sadece ubuntu olsun istiyorum.O swap'ları ayarlamayı bilmiyorum işte.Ama bende cd ve usb bellek yok. :'( Ben internetten iso'sunu indirip boot edip hep öyle kuruyorum,w7,linux,ubuntu vs..Peki bu swap pc'yi hızlandırıyormu, yani kasma olmasa bile ekstradan kullanabiliyormuyuz?

ct

Çok aşırı bir değişiklik yaptığını söyleyemem. Bazı programlar fazladan takas alanı isteyebiliyor. Onu da özel olarak belirtiyorlar. Normalinde ram'in iki katı önerilir. Olması gerektiği için kullanılıyor. Ram 2 GB'dan azsa 2 GB öneririm. Ayrıca hibernate (Türkçe'si uyku modu mu oluyor bilemedim) kullanılırken ramdeki bilgiler bu takas alanına kopyalanıyor. Burada değiştire basarak takas alanı için 2 GB ayırın/azaltın ardından onu takas haline getirin. Menüler çok aklımda kalmıyor ama biraz kurcalayınca nasıl yapılacağını göreceksinizdir.

exilex

Peki benim pc özelliklerime göre en hızlı linux/ubuntu sürümü ney.Valla kaç gündür araştırıyorum, kimse adam gibi cevap vermedi. :-[

cagriemer

@exilex, bilgisayar ozelliklerine gore en hizli linux dagitimi diye bir sey yok. En verimli calistiginiz, islerinizi zorlanmadan halledebildiginiz, minimum duzeyde sorun yasadiginiz dagitim en hizli dagitimdir. Kimse sizi kisisel olarak tanimadigi icin "Tamam, senin receten beefy miracle. O da olmazsa jaunty kesin cozum." diyemez.

Gunumuzde cok kullanilan dagitim isimlerini mutlaka duymussunuzdur. Kurar, test edersiniz bir hafta ondan sonra bir tanesine karar verip onu kalici olarak yukler, yolunuza devam edersiniz. Ya da hicbirini begenmezseniz, bir tek Linux dagitimlari yok ki isletim sistemi olarak. Bir suru var, hangisini begeniyorsaniz ona gecersiniz.

Ubuntu ozelinde tavsiye istiyorsaniz 12.04 deneyin once. Eger yavas oldugunu gozlerseniz sisteminizde, bir de 10.04 deneyin. 10.04'ten eski ve 12.04-10.04 arasi surumleri destek suresi, program guncelligi gibi nedenlerle ben tavsiye etmiyorum. Fakat bu demek degil ki 11.10 asla kurmamalisiniz. Acarsiniz surum notlarini neler degismis, hangi paketler var bakarsiniz. Size uyuyorsa 11.10 kullanmaya baslarsiniz. Sonuc olarak olay, sizin kullandiginiz sistemden ne kadar memnun oldugunuza bakiyor. Bunu da sizden baska kimse bilemez.

exilex

Teşekkürler.Ben geçen yıl ubuntunun bir sürümünü denemiştim, ama hafiften kasmalar vardı.MAC dışında bütün işletim sistemlerini denedim nerdeyse sadece XP'de en iyi performansı aldım.Bi de MAC deneyelim. :-[

Balli

Ubuntuda hafiften kasmalar varsa MAC masaüstü görürsen şanslısın

exilex

Nasıl yani? ???

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ağustos 2012 - 11:53:06

Off beyler bu ubuntu neymiş böyle ya :) 11.04'ü indirdim, en küçük kasma bile yok, şu anlık :) durun ekran görüntüsü atıyım :) Valla windows'la hata etmişim :) off süper bişey ya :D

http://c1208.hizliresim.com/10/2/bcquj.png

heartsmagic

@exilex, başlık ismi farklı şey söylüyor, konu başka yerlere gidiyor. Şimdi, ya başlığı düzelt ona göre şekil alsın ya da konuyu hiç uzatmadan kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

exilex

Tamam özür dilerim.Sadece sevincimi paylaşmak istedim :)

ct

@exilex, Tebrikler ilk Ubuntunuzu kurmuş oldunuz :)

Sorununuz çözüme ulaştıysa şuraya bakabilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

heartsmagic

Hbsystem ile ilgili konu çözüme ulaşmadığı için doğrudan kapatalım başlığımızı bence.
@exilex, güle güle kullan sistemini.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.