[Çözüldü] Kaffeine Uydu Ayarlar

Başlatan semih_efendi, 06 Eylül 2008 - 21:55:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

semih_efendi

ss2 2.6d var bende lnb1'de turksat - lnb2'de hotbird'üm var ama kaffeine'in ayarı çok karışık geldi biri bana ne yapacağımı söylese ayarları elle versem olur mu ? şimdiden teşekküler

________________________________________________________________________________________________
bu arada ubuntu'yu shipit yoluyla istetmiştim çok memnunum windows'un göremediği şeyleri görüyor şuanda ve çok daha güzel bir tema'sı var 64'bit yükledim ve görüntü ayarlarını sona aldım hele hele o kayma çok hoşuma gitti artık bütün kod ekliyenlerin , yazılım üretilirken katkısı bulunanların başımın üstünde yeri var  :)

maxspacemax

Benim ss2 kartım var daha öncesinde sorunsuz bir biçimde kullanmıştım.
Kaffeine ile transponderleri doğru girmen lazım. Veya internetten hazır transponder listesi bulman lazım.
Araştırarak çok kolay ayarlayabilirsin :D

semih_efendi

eh araştırmasını yapıyorum ya burda :=) e-mail üyeliği var arkadaşlar bilen varsa yardımcı olsun ... ayrıca bu kaffeine ile plugin falan çalışır mı şifre çözebilirmiyik ? :şeytan:

ferater

Aslında çok basit.Kaffeine'in menüsünden DVB - Dvb Ayarları'nı seç.LNBlerin Sayısı yazan kısmı 2 yap.Hangi porttta Hangi uydu varsa (Örn: 1. port Türksat 2. port Hotbird) LNB 1 Settings karşısında Türksat'ı 2.de Hotbird'ü seç ve tamam de.
Kanal taraması için /home/kullanıcı adın/.kde/share/apps/kaffeine/dvb-s dizinindeki Turksat-42.0E ve Hotbird-13.0E dosyalarına güncel transponderları yaz. (Türksat için S 12731000 H 3333000 3/4 yazman yeterli kanalları otomait olarak bulacaktır.)
Tekrar Kaffeine dönüp DVB - Kanalları seç ve taramayı başlat.İyi eğlenceler.

semih_efendi

Alıntı yapılan: ferater - 02 Ekim 2008 - 23:40:21
Aslında çok basit.Kaffeine'in menüsünden DVB - Dvb Ayarları'nı seç.LNBlerin Sayısı yazan kısmı 2 yap.Hangi porttta Hangi uydu varsa (Örn: 1. port Türksat 2. port Hotbird) LNB 1 Settings karşısında Türksat'ı 2.de Hotbird'ü seç ve tamam de.
Kanal taraması için /home/kullanıcı adın/.kde/share/apps/kaffeine/dvb-s dizinindeki Turksat-42.0E ve Hotbird-13.0E dosyalarına güncel transponderları yaz. (Türksat için S 12731000 H 3333000 3/4 yazman yeterli kanalları otomait olarak bulacaktır.)
Tekrar Kaffeine dönüp DVB - Kanalları seç ve taramayı başlat.İyi eğlenceler.

sağolasın

eldirr

Sorun çözüldüyse başlığı 'Çözüldü' olarak etiketleyip, kilitleyelim?

semih_efendi