Windows'u sistemden kaldırmak, Mouse sol Click Problemi ve Açılış hızı.

Başlatan LowBattery, 23 Mart 2011 - 00:59:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LowBattery

merhaba arkadaşlar.

yaklaşık 4 aydır tek işletim sistemi ubuntu kullanıyorum. sistemde windows 7'de kurulu ama açma ihtiyacım olmuyor. ubuntuya zarar vermeden kaldırıp ubuntuya ayırdığım bölümü genişletmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz?

ikinci bir sorunum; mouse sol click ara sıra takılıyor. buna çözüm bulamadım bir türlü.

üçüncü bir sorunum ise, açılış hızım ilk güne nazaran bayağı düştü. neden kaynaklıdır ve nasıl çözülebilir?

yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Yiğit Ateş

Gparted ile Windows'un olduğu bölümleri silip Ubuntu'nun alanını genişletebilirsiniz.

sema

İkinci soru için, farenin sadece sol tıkı sorunluysa, sorun farede olabilir mi? Win'de sorunsuz mu çalışıyor? Üçüncü sorun için forumda arama yapabilirsiniz, son günlerde birkaç konunun açıldığını gördüm.

Son olarak tek başlık altında tek soru soruluyor genelde.
susema

LowBattery

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 23 Mart 2011 - 01:13:18
Gparted ile Windows'un olduğu bölümleri silip Ubuntu'nun alanını genişletebilirsiniz.

Teşekkür ederim Gparted'ı deniyorum şimdi :)

Alıntı yapılan: candy - 23 Mart 2011 - 02:11:48
İkinci soru için, farenin sadece sol tıkı sorunluysa, sorun farede olabilir mi? Win'de sorunsuz mu çalışıyor? Üçüncü sorun için forumda arama yapabilirsiniz, son günlerde birkaç konunun açıldığını gördüm.

Son olarak tek başlık altında tek soru soruluyor genelde.

Sorun fare'de değil maalesef.
Haklısınız ben de konuları gördüm inceledim biraz ama daha detaylı araştırayım :)

muzir

Ubuntu Cleaner gibi programlar ile de gereksiz dosyalardan kurutlup bir miktar hız artışı sağlanabilir.(yanlışsam düzeltin)
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

LowBattery

Bölümlendirirken problem yoktu fakat yeniden başlatınca Error can not find GRLDR in all devices. Diyor ve işletim sistemini açamıyorum.

sema

Wubi değildir bu değil mi? Hata çıktısını genelde Wubi ya da hepsinde Wubi kurulumlarında gördüm. Hatta forumda da varmış:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20472.0.html

Yalnız ilk ileti Wubi değildir diyor?
susema

LowBattery

Hayır wubi değil.  GRUB'la alakalı bi' şey kesin de en azından var/www içindeki yedeklerimi almam gerekiyor şu an.
Onları aldıktan sonra sıfır bir kurulum yapmak en temizi olacak.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

sema

Ubuntu'nun CanlıCD'si ile alıp alamayacağına bak. Disklerde bir sorun yoksa alabilirsin, varsa da... Olursa konuşulur.
susema

LowBattery

GRUB'da değil sanırım, NTFS olmuş bölümlerim.
gparted ile bu bölümleri ext4 yapsam düzelicek sanırım da format to ext4 yaparsam gparted ile, verilerim silinir mi?

heartsmagic

Silinir, şu an hibçir şey değiştirme ve bizlere aşağıdaki komutun çıktısını aktar:
sudo fdisk -l
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

LowBattery

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x2d612c78

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1               1        1567    12582912   27  Unknown
/dev/sda2            1567        2024     3670016   12  Compaq diagnostics
/dev/sda3   *        2024        2037      102400    7  HPFS/NTFS
/dev/sda4            2037       38914   296213504    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5            2037       21636   157431808    7  HPFS/NTFS
/dev/sda6           21636       38914   138779648    7  HPFS/NTFS
ubuntu@ubuntu:~$

heartsmagic

Şu an diskinde Linux'a ait bir bölüm görünmüyor. İlk sırada görünen "unknown" bölüm, yaklaşık 12Gb olan bölüm yani Linux bölümün müydü?

LowBattery

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2011 - 21:50:49
Şu an diskinde Linux'a ait bir bölüm görünmüyor. İlk sırada görünen "unknown" bölüm, yaklaşık 12Gb olan bölüm yani Linux bölümün müydü?

Hayir yanilmiyorsam dev sda6 olan bolum deydi.

heartsmagic

Bu durumda o bölüm ne yazık ki şu an NTFS olarak biçimlenmiş durumda. Hayati yedeklerin varsa daha fazla sistem üzerinde uğraşmadan bir veri kurtarma uygulamasına yönelmeni tavsiye ederim. Bizim taraftan Testdisk, Photorec bakabileceğin uygulamalar arasındadır.

kaotik

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 23 Mart 2011 - 01:13:18

Biraz konuyu hortlatmak gibi olacak ama ben Gparted'da Windows'un olduğu bölümler (dev/sda2) üzerinde herhangi bir işlem yapamıyorum. 196 GB kadar boş alanım olmasına rağmen Ubuntu için (e-kitaplar, filmler ve müzikleri eklemek istediğim için) gerekli alanı yaratamıyorum. Birde Gparted ile Windows'u kaldırmak mümkün mü? Bunun nedeni ne olabilir acaba? 

if

@kaotik, herhangi bir bölümü biçimlendirmeden önce o bölümün bağlı olup olmadığına, o bölüm üzerinde çalışan bir uygulamanın olmadığına emin olun. mount komutu o an bağlı olan bölümleri gösterecektir.

sem

Arkadaşlar ben de bir soru eklemesi yapayım;

Her bölümü birbirine ekleyebiliyor muyuz? Bir yerden sonra mantıksal bir ekleme mi söz konusu oluyor işletim sistemi için?

Örneğin diskin ilk 25 GB'ı FAT sonraki 8 GB Swap sonraki 40 GB EXT4 ve bir Linux dağıtımı kurulu diyelim. FAT olan bölümü EXT4 olarak formatlayıp 40 GB lık bölüm ile birleştirme şansımız var mı ki?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

if

@sem0900, yukarıdaki senaryoda var. 4 bölümde birincil olduğu için rahat birleşir. Birisi mantıksal alan içinde diğeri de birincil bölüm olsaydı yine birleşirdi ama bölümleme tablo sırası bozulurdu. Yani /dev/sd3 /dev/sda1'den önce gelebilirdi.