[Çözüldü] Genel olarak sistem görüntüsünde kırılma sorunu

Başlatan SouLCollector, 18 Temmuz 2012 - 04:05:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SouLCollector

Merhaba arkadaşlar xubuntu türevi Voyager 12.04 LTS x64 kullanıyorum, daha önce  gnome masaüstü ortamında böyle bir sorunla karşılaşmadım, youtube ,facebook vs bütün ortamlarda ,biligisayardaki kayıtlı videolar olsun vlc player ile birlikte oynattığımda dahi hep aynı bölgede ekranın ortasında, tam ekran yaptığımda lag oluşuyor belli belirsiz bunun sebebi nedir? yardımlarınızı bekliyorum
nividia ekrankartı sürücülerim kurulu 

Düzenleme: sorunumun genel olduğunun farkına vardım.

hckr

VLC'nin ayarlarında iki farklı yerde donanım hızlandırması kullan gibi bir seçenek olması lazım işaretlediniz mi?

SouLCollector

@hckr evet işaretli internet videolarındada aynı sorun var

furkankalkan

lspci | grep VGA
jockey-text -l
glxinfo | grep render

çıktılarını alabilir miyiz lütfen ? Bir de nvdia açık kaynaklı sürücüler mi yoksa kapalı kaynak sürücüler mi kurulu ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

SouLCollector

@dewilman ek sürücülerden etkinleştirdim açık kaynaklımı oluyor kapalımı bilemiyorum önce nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü önerileni etkinleştirdim, bu sorunu yaşayınca güncelleştirilmiş olanı etkinleştirdim hiç farketmedi sorun aynı, videolarda donma yok sadece videonun ortasında 1 tane kırılma sürekli devam ediyor, resimde 3 tane gözüktü

┌─( freesoul ) - ( 3.2.0-26-generic ) - ( ~ )
└─> lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G92 [GeForce GTS 250] (rev a2)
└─> jockey-text -l
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
└─> glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GTS 250/PCIe/SSE2
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info, GL_OES_depth24,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,
└─>

heartsmagic

Ubuntu'nun diğer sürümlerinde durum böyle değildi sanırım? Temel olarak değişen bir şey yok, sadece masaüstü değişiyor. Aslında böyle bir sorun olmaması lazım, sanırım Voyager resmi depoları kullanıyordu. Peki kapalı kaynaklı sürücüleri kaldırıp açık kaynaklı olana geçtiğinde durum nasıl oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SouLCollector

@heartsmagic kapalı kaynaklı sürücüleri kaldırıp açık kaynaklı olana geçmek araştırdığım kadarıyla ek sürücüleri kaldırmak oluyor, bunu yaptım videolarda eskisi gibi kırılma çok belirgin değil rahatsız etmiyor ama bu seferde tam ekran yaptığımda görüntü alamıyorum beyaz ekran geliyor bazende görüntü geliyor 

heartsmagic

Peki, yine kapalı sürücüleri kursan ve Nvidia'nın sağladığı aracı biraz kurcalasan? Sanki o uygulamayla buna benzer sorunları çözenleri hatırlıyorum.

SouLCollector

@heartsmagic compiz kurunca sorunu çözdüm en ufak kırılma kalmadı cam gibi oldu ama bu seferde pencere başlıkları gözükmüyor emerald böyle bir hata veriyor internetteki konuları çok arştırdım ama çözüm bulamadım

[code](emerald:3240): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "equinox",
Segmentation fault

heartsmagic

Compiz kurulumu sorunu nasıl çözdü acaba? Ayrıca Emerald da mı kurdun? Emerald değil de Metacity çizebiliyor mu pencere kenarlarını?
metacity --replace

SouLCollector

@heartsmagic sorunumun sadece videolarda değil genel olduğunu fark ettim pencereleri hızlı sürüklediğimde kırılmalar belli oluyordu sizinde genel olarak gnome'den bir farkı yok yorumunuz o zaman  bir eksiklik olduğunu düşünmeme sebep oldu  bugüne kadar kullandığım dağıtımlarda compiz kurulu geliyordu hep yada ben kurulumdan sonra hemen compizi ekliyordum farketmemişim bu sorun bende sürekli varmıştı sanırım compiz bendeki bu sorunu kapatıyor
tam anlamıyorum ama opengl desteği sürekli olunca kırılmaların önüne geçiyor xubuntuda compizin çalışa bilmesi için Emerald kurulu olması gerektiği ile ilgili bir yazı okumuştum o yüzden kurdum oda pence başlıkları sorununu gideriyor  Metacity de işe yaradı ama donmalar yaşanıyor Emerald doğru yüklememişim sorun kalmadı sorunsuz çalışıyor şu anda. ilginiz ve yardımınız için ve diğer yardımcı olan arkadaşlara da  teşekkür ederim.

if

@SouLCollector, yazım kurallarına uygun olarak iletilerinizi yazarsanız memnun olurum.