Windows silindi ve tekrar kuruldu, Ubuntu'm nerede?

Başlatan BrainPaid, 20 Temmuz 2012 - 16:50:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BrainPaid

:P
Arkadaşlar Magig Partition, Wndows 7 yüklü bilgisayarımın işletim sisteminin regedit'ini yaz tatilimin ortasında bozana kadar her şey normal gidiyordu..
Evet, Magic Partition bilgisayarımın reg kısmını bozmuştu, işletim sistemi dosyalarını bozarak beni ortada bırakmıştı. Allahtan 1 symbian telefonum ve interneti vardı :)
Bunu nasıl düzeltirim nasıl işletim sistemini kurarım diye Google'da sürekli aradım, taradım netbooklar için USB Boot yöntemi var diye birisinin konusu çıktı.
Denemeliyim dedim ve teyzemin bilgisayarına boot programı olarak UNetBootin kurdum.
Bir de baktım dağıtım seçin diyor :) Ubuntu'yla tanışmam da böyle oldu.
Program Ubuntu 11.10 indirdi ve bilgisayarımı yeniden başlattım. USB'yle başlattım ve ilk kez Ubuntu'mu kurdum.
Çok hızlıydı. O firefox var ya, ne kadar hızlıydı ve ne kadar sevinmiştim..
Güncelleme isteği geldi, gelmez olaymış..12.04 kurdum.
Ciddi bir yavaşlama beni çileden çıkardı, yükseltmeden 1 gün sonra Windows XP'ye döndüm ve Ubuntu 12.10 Alpha 2'yi Windows'un yanına kurdum.
----
Windows'a sality.nar bulaşınca mecburen format atmaya kalktım. Geldim bölümleme menüsüne..
İçimden şöyle dedim: ''Yahu Ahmet ubuntunun bölümünü dos ekranında bile göremiyorsam virüsün ubuntu kısmına bulaşması imkansız. Zaten iso dosyalarım da gitti. En iyisi her bölüme format atmayım da Ubuntu'yu yeniden çalıştırırım.''
----
İçimden gelen sese harfiyen uyarak sadece NTFS'leri formatladım. Zaten Ubuntu'nun ex4 biçemli yeri görünmüyordu.
Virüs giren Windows zamanında, (hani anlatmıştım alpha 2 kurmuştum windows'un yanına) önce windows sonra ubuntu kurduğum için ubuntu'nun boot ekranından windows'a ve ubuntuya erişebiliyordum. Şimdi o mor ekran kayboldu.

--------

1- Acaba ubuntu silindi mi yoksa ben mi göremiyorum?
2- Silinmediyse nasıl Ubuntu'yu açacağım?
---

1-Okuduğunuz için,
2-İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ve bilmelisiniz acayip ubuntu cahiliyim. Lütfen bunun hakkında çözülmüş konu veya wiki'den yardım başlığı varsa alabilirim. Hazırcılık etmek istemem ama forumda bazı alt forumlara baktım aradığımı bulamadım.

8) 8) 8)

cagriemer

Foruma hosgeldiniz. Ubuntu onyukleyicisi muhtemelen sildiginiz disk bolumlerinden biri ile silindi. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415 basliginda onyukleyici tekrar nasil kurabileceginiz detayli olarak anlatiliyor.

Aequitas

Bu arada ufak bir hatırlatma. Alfa/beta/rc sürümlerinden uzak durun. Bu sürümler deneme aşamasındaki sürümlerdir ve pek çok sorun içerebilirler. 12.04 LTS ile yola devam etmenizi tavsiye ederim.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

BrainPaid

Teşekkürler arkadaşlar disk yansıması dosyasını buldum tekrar kuracağım artık :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Temmuz 2012 - 22:17:48

ve 12.04 kuracağım .. :) kralsınız tekrar teşekkürler..

decent

Ubuntu 12.04 tavsiyesi ve kararı çok isabetli.
Yeniden kurulum => Kilit.