[Çözüldü] Lubuntu sadece kendi kablosuz ağımı görmüyor

Başlatan naman44, 13 Temmuz 2012 - 19:51:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naman44

merhaba arkadaslar lubuntu airties air5341  modelli ttnet kablosuz modem kullanıyorum xp ve windows 7 ağı görürken lubuntuda gözükmüyor  ayrıca androidli htc cihazım da görmüyor sanırım linuz ile ilgili problem  daha önce aynı sorunla karşılaşmıştım modeme reset atmıştım sorun çözülmüştü ama bu sefer aynısını yaptım sorun çözülmedi
(ek bilgi:modemin yazılımı güncel , lubuntu kablosuz ek sürücüyü yükledim , *bilgisayar: asus eee *bilgisayar , modem:airties air5341)

ÇÖZÜLDÜ

neden:bilmiyorum:D

çözüm:modeme defalarca format atmak ya da kablosuz ağın güvenliğini değiştirmek wep wpa wpa2 gibi

furkankalkan

kablosuz ağın güvenliğini değiştirip deneyin (wep wpa wpa2 açık) Bir de aircrack yükleyip aircrack in tarama aracıyla tarattırın etrafı. Belki Network Manager ile ilgili bir bug vardır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

naman44

Alıntı yapılan: dewilman - 13 Temmuz 2012 - 19:57:17
kablosuz ağın güvenliğini değiştirip deneyin (wep wpa wpa2 açık) Bir de aircrack yükleyip aircrack in tarama aracıyla tarattırın etrafı. Belki Network Manager ile ilgili bir bug vardır.

dediğiniz gibi kablosuz ağı güvenliğini değiştirdim oldu tekrar eski haline getirdim yine sorun yok teşekkürler ayrıca formatta attım modeme tekrar ikisinden birisi sayesinde oldu:D