[Çözüldü] Alt Satıra Geçmek

Başlatan aliorhan, 05 Temmuz 2012 - 00:16:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aliorhan

Arkadaşlar veri tabanından çektiğim bir yazıyı yana doğru devam edip, ekranda taşmadan belli bir noktada alt satıra indirmek istiyorum. Bir kaç yolunu denedim ama genellikle 100. harfe geldiğinde alt satıra geçmesi gerekirken 90. harfte 85. harfte alt satıra iniyor ve satır sonlarını biçimsiz gösteriyor. Sizin kullanmış olduğun yöntemler nelerdir acaba öğrenebilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ersinkandemir

Bunu en rahat CSS ile çözersiniz.
Where there's a shell, there's a way.

hckr

Belki sola dayalı yaptığınızdan da olabilir.Justified hizalamaya geçirmeyi dener misiniz?

canosayan

Alıntı yapılan: aliorhan - 05 Temmuz 2012 - 00:16:54
Arkadaşlar veri tabanından çektiğim bir yazıyı yana doğru devam edip, ekranda taşmadan belli bir noktada alt satıra indirmek istiyorum. Bir kaç yolunu denedim ama genellikle 100. harfe geldiğinde alt satıra geçmesi gerekirken 90. harfte 85. harfte alt satıra iniyor ve satır sonlarını biçimsiz gösteriyor. Sizin kullanmış olduğun yöntemler nelerdir acaba öğrenebilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

100. harfe geçtiğinde alt satıra geçeceğini nereden çıkarttınız anlamadım. eğer monospace bir font değilse ilgili alana sığrdığı kadar karakter basılacaktır.
eğer kesin olarak bölmeniz gerekiyorsa http://php.net/manual/tr/function.chunk-split.php adresinden chunk_split fonksiyonuna bakabilirsiniz.

Chmod bizim işimiz.

arpia

Bu arada Justified "Deprecated" yanlış hatırlamıyorsam. CSS üzerinden gitmek daha mantıklı sanırım.