[Çözüldü] Uçbirimde bir süreç işlerken komut yazamama

Başlatan tyrael5, 21 Temmuz 2012 - 04:39:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tyrael5

Şimdi arkadaşlar iyi hoş kullanıyorum Terminali uçbirimi ama bazen neye basıyorsam artık normalde

mlh@mlh-satellite:~$  ile baslayan terminal uçbirim (büyük ihtimal kök dizinim bu )

direk boş oluyor aynen böyle ve komutlar işlemiyor. Kapat aç diyeceksiniz tamam o zaman düzeliyor da kapatmadan nasıl düzeltirim.

Özet geçmem gerekirse, terminal uçbirim kök dizinine nasil dönerim ?

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına uyunuz.

alquirel

Muhtemelen bir süreci başlatan komut giriyorsunuzdur. Mesela uçbirimden "firefox" yazarak Firefox'u açarsanız o Firefox penceresini kapatmadığınız sürece o uçbirim penceresini kullanamazsınız. Ya da penceresiz bir süreçse uçbirim üzerinde Ctrl + X veya Ctrl + C kısayol tuşlarını kullanarak süreci durdurabilirsiniz.

İkinci olarak, kök dizin dediğiniz dizin "/" dizinidir. Yani içinde /bin /boot /etc /home /media /usr /var gibi dizinleri bulunduran ana dizindir. Sizin yukarıda "kök dizinim bu" dediğiniz dizin, kullanıcınızın Ev Dizinidir, yani "~" dizini.

Nihai olarak, sorduğunuz asıl sorunun cevabının yazdığım ilk paragraf olduğunu düşünüyorum. :)

tyrael5

Evet sağolasın. Ben de pek bilemedim Türkçe'ye çevirirken root-home dizini olarak. Neyse cevabımı aldım, çok teşekkür ederim.