[Çözüldü] Ayırdğım alan kendi kendine doldu

Başlatan atilla.aliyev, 30 Haziran 2012 - 04:11:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atilla.aliyev

Şu ana Windostan yazmaktayım :( Şu saat sularında internette dolaşıyordum...Baktım 89 yeni güncelleme var yüklesin dedim..Arada 2-3 kere internet gitti geldi..Bundan dolayı mı bilmiyorum yüklerken(siyah ekrandan) hata verdi ve 5 dk sonra bellekte 0 byte yer oldugunu gördüm :( Fan deli gibi çalışmaya başladı..Bataryam çok ısındı ve kokular gelmeye başlayınca yeniden başlattım.Bu seferde siyah ekranda *bir şeyler yazıyor ve orada kalıyor :(

40 gb bellek ayırdım ve güncelleştirmeler,oracle express edition ve jdeveloperdan başka program yüklemedim sıkıntı nerdedir acaba?Ubuntuya herhangi bir şekilde giremiyorum :(

cagriemer

Bellekte 0 byte yer oldugunu nasil gordunuz? Calisan CD ile acip asagidaki komutun ciktisini aktarir misiniz?

df -h

atilla.aliyev

Ekrana bir anda seçenekler geldi..Sistemde yer yok incele,çöp kutusunu boşalt.Dedim noluyor?Ev Dizinime sağ tıkladım özellikler dedim 0 byte yer?Aslında recoveryde clean seçeneği var ne işe yaradığınıda bilmiyorum ama sorunumu çözer sanki ?

Dosya Sistemi       Boy   Boş  Dolu  Kullanılan 
sda6              34g    0      34g   %100

Çıktıda aklımda kalan yerler bu elimle yazdım önemli kısmı burası heralde.....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2012 - 21:53:16

İlk defa kendi sorunumu kendim çözebidim.Çok mutluyum :D
Güvenli-kip ile başlattım ve dosyaları onar dedim...Onardıktan sonra yeniden başlattım ve sonuç aşağıda :)

Dosyasistemi     Boy  Dolu   Boş Kull% Bağlanılan yer
/dev/sda6        34G   11G   21G   34% /
udev            2,9G   12K  2,9G    1% /dev
tmpfs           1,2G  888K  1,2G    1% /run
none            5,0M     0  5,0M    0% /run/lock
none            2,9G     0  2,9G    0% /run/shm
shmfs           2,0G  288K  2,0G    1% /dev/shm