[Çözüldü] ubuntuyu kendinize göre özelleştirmek

Başlatan DechroS, 28 Haziran 2012 - 14:53:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DechroS

iyi günler arkadaşlar. ubuntuda kendi masaüstümü isteidiğim şekilde özelleştirmek istiyorum.

bana nasıl yapılır söyler misiniz?

üst çubuğun rengini ve transparanlığını değiştirebiliyorum.
sol taraftaki kısayol menüsünün de rengini ve transparanlığını değiştirebiliyorum.
arka planı değiştirebiliyorum.

peki sizlere sorum olacak.
bunların dışında masaüstünü nasıl değiştirebiliyoruz?
ayın masaüstü resmi seçilenler nasıl düzenliyorlar mesela?
kafayı yiyeceğim sadece çubukların rengini ve arka planları değiştirebiliyorum.

temalar, simgeler,docklar,rainmeter tarzı programlar... yani masaüstünü nasıl özelleştirirm?

bana programları söyler misiniz?

forumda araştırma yaptım ama konular genellikle tek bir programa yönelik. ben genel bilgi istiyorum. sadece isim ve işlevini öğrenmek istiyorum programların.

çok teşekkürler.

cagriemer

Ubuntu Turkiye e-dergisi SUDO'da ya da ayin masaustu yarismasina katilan arkadaslarin masaustlerini gonderdikleri konularda hangi uygulamalari/temalari kullandiklarini bulabilirsiniz. Ardindan o uygulamanin adini forumda aratmaniz cok buyuk ihtimalle nasil kullanildigini anlatan bir baslik dondurecektir. O basliktaki anlatima ragmen problem yasiyorsaniz, ilgili basliga ya da kendi actiginiz bir basliga probleminizi yazabilirsiniz.

furkankalkan

Forumda araştırma yaptınız mı bu konuda  ?
Yine de bazı sık kullanılan programları yazıyim.
Rainmeter veya Google Desktop a benzeyen programların adı Conky ve Screenlet 
Dock : Docky , Cairo Dock ve AWN
Panel: Tint 2 ve PyPanel
Saat: Cairo Clock

Bu programların dışında kalan özelleştirmeler zaten. Gnome Shell tema ve eklentileri,Masaüstü / Pencere yöneticileri, GTK temaları, Qt Qurve , Duvarkağıdı ve İkon setleridir.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

DechroS

@cagriemer

sudo da yayınlandığını bilmiyordum bunun için teşekkürler.

@dewilman

sizin yazdığınız bu 1 mesajın yanında, benim saatlerdir yaptığım araştırma fos kaldı.
net kesin kısa bilgi için teşekkürler. forumda böyle bir bilgi bulamadım konular çok dağınık. hemde yabancı olduğum için araştırmak çok zor oluyor.(forum sistemini biliyorum.)

furkankalkan

Alıntı yapılan: DechroS - 28 Haziran 2012 - 17:07:28
@cagriemer

sudo da yayınlandığını bilmiyordum bunun için teşekkürler.

@dewilman

sizin yazdığınız bu 1 mesajın yanında, benim saatlerdir yaptığım araştırma fos kaldı.
net kesin kısa bilgi için teşekkürler. forumda böyle bir bilgi bulamadım konular çok dağınık. hemde yabancı olduğum için araştırmak çok zor oluyor.(forum sistemini biliyorum.)

Yardımcı olabildiysem  sorun yok :D Soracak başka bir sorunuz yoksa konuyu [Çözüldü] olarak etiketleyin :)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1