Acer Aspire 5750g HDD ses sorunu

Başlatan cokelez, 20 Haziran 2012 - 01:10:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokelez

2 ay önce Acer Aspire 5750G laptop aldım.Kurulum yaparken Windows 7 yanına kurum yap dedim.Ubuntuyu kurdum ve kullanıyordum.
Ancak bir hata dolasıyla ubuntuyu tekrar kurmak istdim ama yeni hdd bölümü oluşturarak.Sonra windowsa girip ubuntunun bulundugu bölümü sildim.Ancak grup dolayısıyla windows açılmadı bende ununtuyu aynı şekilde kurdum hdd 2 bölümden olşuyo ama windowsta ubuntunun kurulu oldugu bölümü göremiyorum.ama 2 işletim sistemide çalışıyor.Ancak hdd cıt cız tıp diye sesler geliyor ve sürekli devam ediyor.Sizce Hdd bozulmuşmudur vya düzeltme yolu varmı.
Birde ubuntuyu tümüyle silip hdd birleştirebilirmiyim Windows 7 kurulu olmasını istiyorum.Ancak format cd yok kendiliginden kuruyordu.
bunu nasıl sağlıyabilirim.

Hdd sorunu geçmezse garintiye verecemi kullanıcı hatası olurmu.

Yardımlarınız için Şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Diskte bir sorun olmuşsa bile bu yaptıkların nedeniyle olamaz. İşletim sistemi kuruldu diye disk bozulmaz yani. Diğer sorunu şu şekilde cevaplayalım, madem sileceksin Ubuntu'yu Acer'ın kurtarma/kurulum sistemi ile yap. İlla vardır bir yolu, Google'da bulabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Bahsettiğin sesler harddiskin okuma başlığının bir yere vurması gibi duruyor. Yani belli harddisk sektörlerinde okuma ve yazma gerçekleştiremiyor. Ve @heartsmagic'in dediği gibi harddisk formatlayarak olmaz bu sorun. Ani kapanmalardan kaynaklanır genelde.

cokelez

peki düzeltmenin bir yolu varmıdır.Yani baktım forma hdd ses sorunuyla ilgili bir şeyler var ama denedim hiç bir degişiklik olmadı.

arpia

Eğer tahmin edilen sorun ise fiziksel bir sorun olduğu için yazılımsal olarak düzeltilemez.
Sabit diskinizden sesler geliyorsa, @matrax_41'in dediği gibi  okuyucu kafa vuruyordur, alabiliyorsanız hemen yedeklerinizi alıp diski göndermenizi tavsiye ederim.
Okuyucu kafa ile diskin arasında ki mesafe bir saç telinin yüzde biri olarak nitelendirilir, hızla dönen diske okuyucu kafa vurduğu zaman çok çok ufak bir parça alabilir diskin üzerinden, o bölge "Bad Sector" olarak tanımlanır. Disk çalışmaya devam eder fakat bir gün o parça okuyucu kafa ile diskin arasına girerek bütün diski çizer.

cokelez

Anladım öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Sorunun nedenini sanırım buldum ubnuntudaki sorunu yeniden yüklemekle çözülecegini sandım ve formatlamayı denedim.Binanın tesisatında bir sorun var sanırım o ara güç kesintisine girdi.
Geldiğimde sorun yoktu pc açtım ama dediğim gibi arıza ile karşılaştım.
sanırım hdd garanti dışı kaldı.Ama şu anda yeni Hdd alacak durumum yok yada tamir için.
Yeni hdd alana kadar sizce ne kadar sonra bu hdd işi biter.

arpia

Bir süre vermek çok mantıklı değil, ne durumda olduğunu bilmek zor zira kötü durumda bile olsa uzun süre dayanma şansı yada 10 dakika sonra komple gitme ihtimali mevcut.
Ama garanti dışı diye kesin yargıya varmadan önce garantiye göndermeniz daha iyi olacaktır. Sebebini tam anlamayacakları için değiştireceklerini tahmin ediyorum.

cokelez

Tmm yedekleri alıp garantiye vereceğim pc yi ama daha önceden ekran hatası yüzünden bir kere gitmiş ve anakart değişmişti yani garanti devam edermi bilmiyorum.Umarım eder son olarak hdd söküp mü vereyim yoksa laptop u komplemi vereyim.

arpia

Garanti devam eder merak etmeyin. Diğer soru için vereceğiniz yer ile görüşmeniz daha doğru olacaktır.

cokelez

teşekkürler ben garantiye yolladım pc yi.Sorun çözüldü

arpia

Güzel haber...
Başlığı çözüldü olarak etiketliye bilirsiniz o zaman. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0