php programlama ve C C++ programlama

Başlatan smartcoder, 11 Temmuz 2012 - 22:41:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smartcoder

arkadaşlar
linux altında php ile uygulama geliştirmeyi ve php için C ve C++ ile eklenti yazmayı planlıyorum
kurduğum işletim sistemi kubuntu 12.04
acaba
kubuntu mu, xubuntu mu, ubuntu mu daha iyidir ya da nasıl karar vermeliyim C, C++ ve php için hangi linux sürümüne
ve tabi C, C++, php yi nasıl kurabilirim :D

SilverW

Benim bildiğim ubuntunun bütün dağıtımlarında c++ ve php çalışabilirsin, benim kullandığım c++ uygulaması CodeLite isminde bi uygulama hoşuna giderse onu  kullanabilirsin, php'ninde o tarz uygulamaları vardır. Php ubuntu veya php linux diye google amcamızdan aratırsanız bulabilirsiniz. Benim bilgim bu kadar üstadlarımız size yardımcı olacaktır.

Kadir Can

Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu temelde aynıdır. Bunun üzerine kurulan masaüstü ortamları farklıdır. O nedenle hangisini seçtiğin fark etmez.
C ve C++ için gcc ve g++ kurmalısın. gcc kurulu geliyordu sanırım ama uçbirimde şu kodu işletmelisin: sudo apt-get install gcc g++

Not:Biraz arama yapmanı tavsiye ederim, hem benzer cevapları çok yerde vermiş olmayız, hem sen daha kısa zamanda sonuca ulaşırsın, hem de forum düzenimizi korumuş oluruz.
Kolay gelsin. :)

smartcoder

Alıntı yapılan: SilverW - 11 Temmuz 2012 - 22:53:13
Benim bildiğim ubuntunun bütün dağıtımlarında c++ ve php çalışabilirsin, benim kullandığım c++ uygulaması CodeLite isminde bi uygulama hoşuna giderse onu  kullanabilirsin, php'ninde o tarz uygulamaları vardır. Php ubuntu veya php linux diye google amcamızdan aratırsanız bulabilirsiniz. Benim bilgim bu kadar üstadlarımız size yardımcı olacaktır.

@SilverW
tşk Teşekkürler.

Alıntı yapılan: Kadir Can - 11 Temmuz 2012 - 22:59:57
Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu temelde aynıdır. Bunun üzerine kurulan masaüstü ortamları farklıdır. O nedenle hangisini seçtiğin fark etmez.
C ve C++ için gcc ve g++ kurmalısın. gcc kurulu geliyordu sanırım ama uçbirimde şu kodu işletmelisin: sudo apt-get install gcc g++

Not:Biraz arama yapmanı tavsiye ederim, hem benzer cevapları çok yerde vermiş olmayız, hem sen daha kısa zamanda sonuca ulaşırsın, hem de forum düzenimizi korumuş oluruz.
Kolay gelsin. :)

@Kadir Can
hocam teşekkür ederim tavsiyene uyacağım hocam ;)

hckr

PHP çalışmak için http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14457.0 anlatım işinizi görecektir.IDE olarak da Netbeans ya da Eclipse tavsiye ederim.
C/C++ için yine Netbeans,Eclipse ya da Code::Blocks tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

sem

C ve C++ geliştirmek için verildiği gibi aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz. Bu paketler ile C ve C++ geliştirmeye başlayabilirsiniz yani her iki dilin de kaynak kodlarını derleyebilirsiniz.

sudo apt-get install g++ gcc build-essential

Masaüstü yöneticileri genelde bu tarz paketler farklılık göstermeyecektir. Yani Kubuntu ile de Ubuntu ile de bu derleyicileri kullanabilirsiniz. Tamamen göz zevki ve alışkanlıklarınıza göre size kolaylık sağlamasına ya da estetik gelmesine göre karar verebilirsiniz.

IDE olarak ben genelde ben de gelende Eclipse kullanıyorum. IDE kararını vermek için Anketler bölümünde Hangi IDE'yi kullanıyorsunuz anketini inceleyebilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?