[Çözüldü] Ubuntu 12.04 bluetooth dosya alma sorunu

Başlatan Raven, 25 Mayıs 2012 - 19:03:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Raven

Android 4.0.3 yüklü telefonumdan bilgisayara dosya gönderemiyorum, hep başarısız oluyor, bilgisayardan telefona göndermede sorun yok. Fakat java işletim sistemli herhangi basit bir telefondan dosya alışverişinde sıkıntı olmuyor. Blueman yükleyince telefondan dosya gönderilebiliyor ama bu seferde iki bluetooth yöneticisi olduğu için panelde iki bluetooth simgesi oluyor. Sorunun android 4.0.3'ten kaynaklı olduğu aşikar ama dosya alışverişi için iki bluetooth yöneticisi kullanmadan çözmenin bir yolu yok mudur?

burk

@Raven, yazılım merkezinden blueman dışındaki bluetooth yazılımlarını kaldırabilirsiniz. Blueman kullanarak Android yüklü telefonu eşleştirdiniz mi?

Raven

Yazmayı unuttum. Evet blueman ile eşleştirdim fakat telefondan bilgisayara gönderebiliyor ama tersi olmuyor. Yani kendi bluetooth yazılımı bilgisayardan telefona, blueman ise telefondan bilgisayara gönderirken işe yarıyor. Komple dosya alışverişi yapamıyorlar.

burk

Başka telefonla aynı sorunu yaşamıyorsanız telefonun üzerine eğilmek lâzım.

Raven

Evet sorun ubuntuda değil telefonda olduğu için çözümü burada aramayayım artık. Konu kilitlenebilir.

burk

@Raven konu açık kalsın, belki Ubuntu için göremediğimiz bir taraf vardır. Ayrıca olur da çözüm bulursanız buraya geribildirimde bulunursunuz.

Raven

Evet göremediğimiz bir taraf varmış  :) Sorunun çözümü burada; http://askubuntu.com/questions/131570/ubuntu-12-04-bluetooth-problem

Meğerse bu kadar kolaymış.

burk