Kurulumda harddisk bölümleri görünmüyor

Başlatan tutay, 19 Haziran 2012 - 17:48:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tutay

Merhabalar;
Sistemimde Linux ve windowsu dual boot olarak çalıştırmak istiyorum fakat yükleme sistemi hard disk parçalarını görmüyor. Sisteme ubuntu ile full format attım fakat daha sonra üstüne windowsu kuramadım çünkü windows harddisk parçaları gparted ile ayrılmış bundan dolayı windows buraya kurulamaz diyor. Tekrar windows kurup üstüne linux kurmak istediğimde ise harddisk bölümlenmemiş görüyor. Windows üstünde hard disk temel disk halinde onu kontrol ettim. Kod çıktıları ve mint ekranı aşağıdaki gibidir.

gufabe

Merhaba. Bu sorunun derin kaynağı iso dosyasının yazdırılmasına veya MD5 kontrolüne de gidiyor olabilir. Ama çözüm için görünen iki* yöntem kurulumda ''üçüncü parti yazılımları kur'' benzeri bir seçenek veya ''ev dizinini şifrele'' seçeneklerinin geldiği aşamada kutucukları boş bırakman şeklinde...

*
1: http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,3520.msg31108.html?PHPSESSID=e6d9c1fad4511dcf2368f8aed95c0663#msg31108

2: http://askubuntu.com/questions/78624/installer-hangs-for-ages-then-crashes-just-before-the-end-of-the-installation-pr

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tutay

cevaplar için teşekkürler
evet bu mint kurulum aracı ama fark etmiyor mint yada ubuntu olması her ikisini de komple harddiski formatlayarak kurabiliyorum fakat sistemimde ya windows yada linux kurulu oluyor. ikisini de birlikte kuramadım daha.
Yukarda da anlattığım gibi sorun kurulumun başlamaması değil live cd de disk aracında(disk utiliy) hard diski parçalı olarak görüyor fakat iş kuruluma geldiğinde diski parçalanmamış halde görüyor.
@gufabe
Hocam dediklerinizin zaten hiçbirini ben yüklerken kullanmıyorum. Zaten sistemde acayip oaln yukarıda da bahsettiğim gibi disk utility de parçalı görülen hard disk kuruluma geçince tam bir bütün halinde görülmesi

heartsmagic

Peki, kuruluma Ubuntu'yu deneyerek masaüstüne kadar gelip mi deniyorsun? Önerim şu olacak, hangi şekilde yapıyorsan diğerini dene. Örneğin Canlı CD ile masaüstüne kadar gelip kurulumu deniyorsan hiç açmadan, CD ile doğrudan kuruluma geç.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tutay

ok Tamam, deneyip sonucunu yazacağım.