USB de kurulu sistemi başka makineye kurma

Başlatan zembela, 11 Haziran 2012 - 22:22:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zembela

Merhaba,

USB ye Ubuntu kursam, tüm ayarlarımı yapıp programlarımı yüklesem, aynı USB'yi başka yere takıp Ubuntu'yu o haliyle başka makineye kurma lüksüm varmı acaba?

SilverW

bu sorunun yanıtını bende merak ediyorum bende bir soru sorayım

Usb belleğe ubuntu kursam içine programlarımı vs kursam başka makinaya taktığımda olduğu gibi kullanabilirmiyim ?

burk

zembela

Alıntı yapılan: burk - 11 Haziran 2012 - 23:01:47
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21602.0

Alıntı Yaptabi yapabilirsin..
1;Ubuntu Live cd ile açıp hdd ye kurar gibi usb ye kurabilirsin.
bunun için en az 2.5 gb ayırman lazım.gerisi bildiğin ubuntu kurulumu..

2;Remastersys programıyla Ubuntu nun yedeğini alıp,unetbotin programıyla usb ye kumak.
benim şu an aklıma gelen bunlar.belki diğer arkadaşlarda başka yollar önerebilir..

İlki söylediğim şeye karşılık gelmiyor.

İkinci önerideki remastersys yazılımı mükemmel, fakat Ubuntunun her yeni sürümünde farklı sorunlar ile karşılaştırıyor kullanıcıyı. Yıllarca kullandım ama backup alana kadar çektiğim çileden bıktım. Onun yerine şöyle düşünüyorum: USB belleğe Ubuntuyu kurucam. Burada tüm ayarlarımı yapıp programları kuracağım. Daha sonra bu USB belleği arşivleyeceğim (tar). Ne zaman ihtiyacım olursa tüm arşivi USB ye atacağım.

Zaten (sadece kendi düşüncem) remastersys'in temelde kararlı bir yapıda olacağını sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı düzgün bir şekilde destek görürdü ve popüler olurdu. Zira kullanıcının tüm programlarının yüklü olduğu ve tüm ayarlarının yapılı olduğu bir sistemi hem live modda anında açabilip, hemde istenilen makineye kurabilmekten daha güzel bir şey olamaz.

heartsmagic

@zembela, doğru yapılandırıldığında ve kullanıldığında RemasterSYS ile işini gören kullanıcılar gördüm ben forumda. Bu durumda tekrar düşünebilirsin uygulamanın kendisini. Eğer hiç kimse yapamasa ben de önermezdim ama sonuç olarak yapabilenler var. Gerçi bir ara geliştirilmesi durmuştu, ancak son zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam yeni sürüm vermeye başladı.

tar ile yedekleme yapma meselesi bizim forumda da anlatılmakta ancak o da zahmetsiz bir süreç değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zembela

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Haziran 2012 - 01:01:05
@zembela, doğru yapılandırıldığında ve kullanıldığında RemasterSYS ile işini gören kullanıcılar gördüm ben forumda. Bu durumda tekrar düşünebilirsin uygulamanın kendisini. Eğer hiç kimse yapamasa ben de önermezdim ama sonuç olarak yapabilenler var. Gerçi bir ara geliştirilmesi durmuştu, ancak son zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam yeni sürüm vermeye başladı.

tar ile yedekleme yapma meselesi bizim forumda da anlatılmakta ancak o da zahmetsiz bir süreç değil.

Remastersys ile zaten hala çalışıyorum paralel olarak. Anlık bir sıkıntı söz konusu geliştirici ile çözmeye çalışıyorum başka forumda. Neyse sonuç olarak USB dekileri toptan tar veya herhangi bir başka formatta arşivlemek zor olmayacaktır benim için. Benim asıl sorum USB de kurulu olan Ubuntuyu başka makineye kurup kuramayacağım.

heartsmagic

Benim pek yaptığım bir şey olmadığı için doğrudan cevap veremem ancak ek bir şeyler yapmadan kurulum aracı olarak kullanmak haliyle mümkün değil. Tabi senin sorduğun da o ek şeylerin ne olduğu :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cagriemer

dd ile kurulum degil de kopyalama mumkun. USB bellegin imajini alip baska bir diske aktarabilirsiniz. Onun da kendine has sorunlari olacak tabii. Oncelikle hedef diskteki yer icin kopyalamadan sonra GParted ya da benzeri bir programla bir iki ayar yapmak gerekecek. Bir de bolumlendirme tablosunu her ihtimale karsi ekstra bir yere yedeklemek lazim. Google'da yuzlerce kaynak bulabilirsiniz dd ile ilgili.