lg combo cd-rw yüzünden busybox !

Başlatan aydinkilincarslan, 20 Haziran 2012 - 22:55:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aydinkilincarslan

arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba bu forumdaki üyeliğim benim için kısa olmamasına rağmen ilk defa bir konu açıyorum.
1. sorunum şu: bilgisayarın açılışında ubuntu 12.04 üm busyboxa düşüyor.sonrasında kendi kendine garip garip yazılar geliyor ve arkasından exit yazdığımda açılıyor.nedir ne değildir diye araştırıyordum anakartı değiştirdim hdd'ı değiştirdim ses kartını ve ekran kartını değiştirdim artık benim için tek seçenek kalıyordu cd sürücü..gerçekten de cd sürüyü söktüğümde sistem normal olarak açılıyor. bu sorunu nasıl çözeceğiz bilmiyorum sizin yardımlarınıza ihtiyacım var cd-rom için çeşitli versiyonlarda firmwire update yaptım olmadı gene.. cd sürücümün model numarası 4522b firmwire sürümü şu an 1.04 bu anlattığım sorunu windowsda yaşamıyorum nasıl yapılacağını söylerseniz sorun ekranını da buraya aktarabilirim.
2.sorunum da şu: bilgisayarı açtığımda asus m2v-tvm anakartım var üzerinde extra ekran kartı yok.onboard kullanıyorum.ve bilgisayarım açılırken busyboxa düştüğünde ekran gözükmüyor sadece mor ekran kalıyor.Açıldıktan sonra ise ctrl+alt+del fonksiyonunu kullandığımda ise ekrana garip renklerden oluşan bir pencere geliyor.ama ilk açılışta mor ekrandan sonra ctrl+alt +dele bastığımda çekirdek seçme ekranı geldiğinde ekran kartıyla ilgili olan sorunum normale dönüyor bunu nasıl çözeriz. şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

İkinci sorun birinci ile ilintili mi? Yani CD-Rom'u sökünce o sorun olmuyor değil mi?
Cd-Rom'un markası modeli falan var mı? Ayrıca bu sorun 12.04 ile beraber mi oldu?

Not: Marka LG imiş, başlığı yeni fark ettim. Cd-Rom farklı bir şekilde bağlandı mı? Birincil ikincil olması değiştirmiyor mu meseleyi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aydinkilincarslan

İki sorun birbirinden bağımsız cd-rom takılı olsada olmasada ekran kartıyla ilgili sorun devam ediyor.Cd-rom u 80 pinlik ide kablosuna bağladım master'a taktım gene aynı slave'e taktım gene aynı. 40 pinlik kablolarda aynısını uyguladım sonuç gene aynı..12.04 ten önceki sürümlerde de  yaşıyordum bu sorunu 9.10da da aynı hataları veriyordu.Fakat 7.10 da bilgisayar açıldığında cd-rom sürücüsü görünüyordu ancak mount etmiyordu uçbirimden ayarlamam gerekiyordu mount işini.Ben artık bu sorunu çözmek istiyorum..

heartsmagic

Bu kadar eski sürümlerden beri geliyorsa sorun ne yazık ki hata kaydı açmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.