Kullanıcı şifremi kabul etmiyor

Başlatan omergunay, 07 Haziran 2012 - 10:07:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omergunay

mrb arkadaşlar ben dün flash bellekten ubuntu 12.04 LTS yi kurdum.Ama açılırken siyah ekranda kalıyor.Sadece flash bellek ile açılıyordu.Biraz araştırdım beli kodlar falan girdim şimdi yönetici hesabıma da giremiyorum.Şifre doğru ama yine şifre ekranı gelyor.Lütfen yardımcı olun.Yoksa geri windowsa döneceğim..

if

@omergunay, tehdit etmenize gerek yok yardım almanız için.

Hangi aşamadan sonra siyah ekranda kalıyor sistem? Siyah ekrandayken  ctrl+alt+t tuşlarına basınca "login" yazan bir ekrana düşüyor musunuz? Canlı cd ile başlatıp sudo fdisk -l çıktısını da alayım.

nomodeset veya acpi=off seçeneklerini denediniz mi?

omergunay

tehdit olarak algılandıysa özür dilerim.Ben ctrl+alt+t ye basınca birşey olmuyor yani.Bir de çıktı istemişsin.İşte onu verirdim ama artık konuk oturumunda kullanıyorum.Yönetici açılmıyor.Şifremi giriyorum ama aynı ekran yine geliyor.O da bir sorun .Yardımlarınız için teşekkürler..

if

@omergunay, konuk oturumuna girebiliyorsanız istediğim çıktıya gerek yok. Peki, hangi komutları girdiğiniz hatırlıyor musunuz? Siyah ekrana düştüğünüzü söylüyorsunuz, konuk oturumuna girebildiğinize göre siyah ekran sorunu şu an yok, değil mi?

omergunay

evet şu anda flashtan başlattım konuk oturumdayım.Removed and start  gibi bir şeyler vardı kodda ben kodları ben anlamıyorum bir yerden bulup yazmıştım.Ondan sonra yeniden başlattı kendisi.Ve yönetici hesabıma erişemez oldum.Ama o kodu yönetici hesabında yazmıştım...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Haziran 2012 - 10:45:53

Aklıma şimdi birşey daha geldi startx yazmıştım ondan sonra fatal error falan demişti bunun üzerine birşeyler yazmıştım..Belki bu birşey ifade eder..

if

@omergunay, şu an usb üzerindeki Ubuntu'dan mı yazıyorsunuz bunları?

omergunay

evet.Biraz önce dediğim kodu buldum .Ben startx yazdığımda
Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.
bu hatayı aldım.Sonra bi kod yazdım o kod dan sonra yeniden başlattı yönetici hesabım açılmadı.O kodu  araştırıyorum  ama bulamadım.Sizi de meşgul ediyorum.Kusura bakmayın...

if

Yardımcı olmak adına burda bulunuyorum zaten:)

@omergunay, bir iki şeyi daha açıklığa kavuşturalım. Yönetici hesabım dediğiniz root hesabı mı yoksa? Normal kulanıcı hesaını yok mu? Ubuntu'yu kurarken oluşturduğunuz bir hesap yok mu?

startx demeden önce sudo service lightdm stop komutunu veriniz önce.

omergunay

root hesabı.Ama şimdi guest deyim.O yüzden verdiğiniz kodları yazıyorum.İzin verilmedi diyor.Yönetici hesabımı neden açamıyorum acaba...

if

@omergunay, normal kullanıcı ile giriş yapabiliyor musunuz? Misafir hesabıyla değil.

omergunay

hayır.şifremi yazdığımda bir sayfa yazılar veya kodlar çıkıyor.1saniye sonra yine şifre ekranı geliyor..

omergunay

olmuyor.Bende grup açılmıyor.nasıl yapacağım bilemiyorum...Bir de hesabı açmaya çaılırken şu uyarıyı veriyor could not write bytes:Broken pipe.

if

@omergunay, canlı medya (usb/cd) ile "Ubuntu'yu kurmadan deneyin"e tıklayıp açın. Sonra sudo fdisk -l çıktısını alayım.

omergunay

İşte bende orası gelmiyor sorun orada.Öyle bir seçenek çıkmıyor.Normal açılmıyor.Sadece flashtan açılıyor o zamanda bunlar çıkmıyor...

if

@omergunay, ben anlamıyor ve anlatamıyorum galiba.

Ubuntu'yu ya cd ile ya da usb ile bilgisayara kurabiliriz. Ubuntu'yu kurduğumuz cd veya usb'yi aynı zamanda canlı medya olarak da kullanabiliriz. Ubuntu kurulumu yaptığınız cd ya da usb'yi takın, dil seçim ekranı gelecektir. Türkçe'yi seçin. Sonra bu cd ya da usb ile ne yapacağınızı seçebileceğiniz bir ekran gelecektir. Bu ekrandan "Ubuntu'yu kurmadan dene"yi seçin.

Yukarıdaki işlemleri yapamıyor musunuz?

omergunay

mrh.Belki yanlış yerdeyim.Ama sorumu sormam lazım.Ubuntu kurmuştum.Bir hafta kadar önce.Şimdi windowsa geri dönmek istiyorum.Ama ubuntuyu windowsun yanına falan kurmadım tamamına kurdum.Tek disk var yani.Cd yok elimde.Uneboot programı ile bir arkadaşın bilgisayarında flash belleğe win7 yi boot yaptım.Bilgisayarı flashtan başlattığımda default yazıyor.Altta 10 sn sürekli sayıyor.Tab a bastığımda kod gibi *bir şeyler istiyor.Ne yapmam lazım.Lütfen yardım edin...

bytan

Ekranda tam olarak neler var? Win7'yi boot edilebilir yaptığından emin olmalısın. Farklı bilgisayarlarda da aynı kısımda kalıyorsa, dediğin gibi çözüm için yanlış yerdeyiz. Eğer sağlıklı şekilde boot edilebilen bir usb/cd sahibiysen, tüm diski yeniden biçimlendirmen ubuntu'yu temizlemen için yeterli olur.

Seçim ekranına ulaşabiliyorsan, boot edilebilir halde tuttuğun win7'yi seçip çalıştırmalısın. Ekranda yazanlarla ilgili olarak daha fazla bilgi verebilirsen, daha kesin yönlendirmeler yapma imkanı olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST