ubuntu 11.10 synaptiks imleçsürer sorunu

Başlatan _gambit_, 13 Kasım 2011 - 04:21:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_gambit_

uygulama yöneticisinden synaptiks imleçsürer ( * imleçsürer ( * touchpad)) yönetimini kurdum ama kurduktan sonra çalıştıramadım basıyorum acılmıyor touchpadimde windowsdaki gibi kullanılmıyor (3 parmak işlemiyo) uçbirimden açınca bişey olmuyor. Sistem ayarlarından fare ve imleçsürer ( * imleçsürer ( * touchpad)) menüsündede bir değişiklik yok çokda mühim değil ama yinede insanın içini kemiriyo :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2011 - 04:52:00

uçbirimde acınca su hatayı veriyo

(python:3846): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

(python:3846): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)

(kdeinit4: kded4 [kdeinit]:3854): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

(kdeinit4: kded4 [kdeinit]:3854): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

kbuildsycoca4 running...
kbuildsycoca4(3857) KBuildSycoca::checkTimestamps: checking file timestamps
kbuildsycoca4(3857) KBuildSycoca::checkTimestamps: timestamps check ok
kbuildsycoca4(3857) kdemain: Emitting notifyDatabaseChanged ()

(kglobalaccel:3860): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

(kglobalaccel:3860): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

QDBusConnection: name 'org.kde.kglobalaccel' had owner '' but we thought it was ':1.115'

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2011 - 04:54:39

pixmap aygıtı bulunmadı diyince bende pixmap yükledim bu kezde böle bir hata verdi :D

Error: "/var/tmp/kdecache-orkun" is owned by uid 1000 instead of uid 0.
QSystemTrayIcon::setVisible: No Icon set
"sni-qt/4539" WARN  04:54:18.488 void StatusNotifierItemFactory::connectToSnw() Invalid interface to SNW_SERVICE
Error: "/tmp/kde-orkun" is owned by uid 1000 instead of uid 0.
Error: "/tmp/ksocket-orkun" is owned by uid 1000 instead of uid 0.
kdeinit4: Shutting down running client.
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
Error: "/tmp/ksocket-orkun" is owned by uid 1000 instead of uid 0.
kbuildsycoca4 running...
kbuildsycoca4(4570) KBuildSycoca::checkTimestamps: checking file timestamps
kbuildsycoca4(4570) KBuildSycoca::checkTimestamps: timestamps check ok
kbuildsycoca4(4570) kdemain: Emitting notifyDatabaseChanged ()
QDBusConnection: name 'org.kde.kglobalaccel' had owner '' but we thought it was ':1.7'

serenler

Aynı sorunu Kubuntu 12.04'te nasıl düzeltebilirim? Synaptiks'i çalıştırmak istediğim zaman şu hataları alıyorum:

Sisteminizde bir uygulama çöktü (şimdi veya daha önceden)

Üzgünüz, Ubuntu 12.04 içsel bir hatayla karşılaştı.
https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

serenler

pc üzerindeki fare çalışıyor
yasin@yasin-Inspiron-N5110:~$ synaptiks
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
yasin@yasin-Inspiron-N5110:~$

heartsmagic

syn yazıp TAB TAB yaparsan seçenekleri sunacaktır sanırım.

serenler

yasin@yasin-Inspiron-N5110:~$ syn
No command 'syn' found, did you mean:
Command 'sys' from package 'openafs-client' (universe)
Command 'sync' from package 'coreutils' (main)
Command 'syf' from package 'alliance' (universe)
Command 'svn' from package 'subversion' (main)
Command 'sn' from package 'mono-devel' (main)
syn: command not found
yasin@yasin-Inspiron-N5110:~$

heartsmagic

Enter tuşuna basmayacaksın. syn yazacaksın TAB tuşuna basacaksın, hani şu sol taraftaki "Caps Lock" tuşunun üzerindeki tuş. Bir kere bastığında bir şey olmazsa bir kere daha bas.

serenler

synaptiks     synaptikscfg  sync          synclient     syndaemon     

isimler çıkıyor fakat yeni satıra geçiyor şimdi ne yapmalıyım :)

heartsmagic

serenler

hocam mesajları çok hızlı geçiyorsun :) yukarıda yazdım synaptiks yazınca çıkan sonucu

heartsmagic

@serenler, senin sonucu geçtiğin iletin sanki öyle değildi :) Ben TAB ile tamamlayamadığını düşünüp yazmışım cevabımı, o sonucu gördüğümü hiç sanmıyorum.

Alınan hata Synaptiks ile pek alakalı değil, yani çalışmaması ile ilgili değil gibi. Bu Synaptiks denen şeyin bir arayüzü var mıydı? Öncesinde çalışıyordu ama şimdi çalışmıyor değil mi? KDE'nin seçke (menü) ayarlarından o uygulamaya ait komut neymiş bir bakabilir misin?

serenler

evet öyle değildi değiştirdim :) fakat yazar yazmaz değiştirmiştim hata yaptığımı anlayıp. neyse hiç çalışmadı bu kurduğum zamandan beri hiç çalıştıramadım. sorunu KDE ye raporladım eğer bakılabiliyorsa aşağıdaki bağlantıda sorun detaylarıyla birlikte görülüyor.
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=299169
Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Mayıs 2012 - 19:43:59
KDE'nin seçke (menü) ayarlarından o uygulamaya ait komut neymiş bir bakabilir misin?
hayır bakamam :) çünkü bilmiyorum. nereden bakacağımı söylemen lazım. bu arada istediğim zaman imleçsüreri iptal edebileceğim başka bir programcık önerebilirseniz çok işime yarar. (pc nin üzerindeki imleçsürer alanı çok büyük gerçekten zorlanıyorum yazarken)
teşekkürler

heartsmagic

synclient TouchpadOff=1 :) Açmak için:
synclient TouchpadOff=0

KDE'nin seçke ayarlarının yapıldığı, bakıldığı bir yer vardır. Az sistem ayarları bölümünü karıştırırsan görürsün. Hatta 3.x serisinde seçkeye sağ tıklayınca ayarlar geliyordu diye hatırlıyorum.

serenler

şimdi oldu işte :) teşekkür ederim. (kurcalıyorum zaten fakat neyi arayacağımı tam anlamadığım için ona göre bir şey söyleyemiyorum neyse zamanla anlar giderim artık :) )

if

_gambit_

ubuntu 12.04 yükledim(en sevdiğim sürüm oldu neredeyse 0 hata) bunda da 3 parmak çalışmıyo nese çokda sorun değil tekrar synaptiks kurmaya calışmadım.Synaptiks kde programı olduğundan ubuntuda düzgün çalışmıyo galiba çalışması için bir kaç ayar yapmak gerekli bende 3 parmak kullanmak için sistemi çökertmeyi göze alamadım :D

if

@_gambit_, bir konuda bu 3 parmak meselesini halletmiştik.