[Çözüldü] Veri kurtarma

Başlatan Aaron, 24 Mayıs 2012 - 01:46:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Netbook'a XP kurmak isterken bölümlerin düzenlendiği ekranda yanlış bölümü sildim. Bu dahili bellek verileri parmak bellek yardımıyla Ubuntu ile kurtarmamın bir yolu var mı? Misal Windows tarafında böyle bir şey yaşandığında yardımcı programlar ile disk taranıp bulunan dosyalar kurtarılabiliyordu. Böyle bir yöntem uygulamak mümkün olur mu?

Sorunu tam olarak şöyle izah edeyim. XP kurulumu esnasında C ve D olarak ayrılmış olan dahili belleğin C bölümünü silmek istersen D'yi sildim ve C'ye format atarken yanlışlıkla bu kısmı da sildim ve şu an sadece tek bir bölüm olarak görünüyor. Bunu geri almak mümkün mü? Yoksa yukarıda sorduğum gibi veri mi kurtarmak gerekecek?

cagriemer

Yapilan degisiklikleri diske yazdiysaniz bunun geri donusu yok. Testdisk isimli veri kurtarma programini deneyebilirsiniz. Bir anlatimi surada[1] mevcut.

[1] http://hepsi.ozgurlukicin.net/testdisk.html

Aaron

Testdisk'i kullanarak "deeper search" seçeneğini kullandım. Bundan önceki ekranda 4 bölüm olduğunu gördüm bunların 2'si gereksiz 2'si ise bölümleme tablolarını geri getirmek istediğim partisyonlar. Şimdi "deeper search" seçeneğinin tarama işlemi bittiğinde sanırım istediğim bu iki alanı seçerek geri getirebiliyorum. Yanlış mı anlıyorum?

cagriemer

Yazilimi daha once kullanmadigim icin bilmiyorum. Bilen bir arkadas mutlaka yanit verecektir.

Aaron

Bölüm tablolarını geri aldım sanırım. Gparted vasıtası ile alanları görebiliyorum. Şimdi tekrardan Windows XP'yi kurmam gereken alanı teyit ettikten sonra kuruluma geçebilirim sanırım.

Sonradan gelen edit:

/dev/sda2 kurtarmak istediğim bölüm şu an bağlayıp içerisindeki dosyaları kontrol ettim kayıpsız. Şu an Testdisk'e bildiğim tüm duaları okuyorum. Yalnız bu işlemi yaptıktan hemen sonra yeniden başlatmıştım makineyi ve açıldığında bu bölümlerin ikisini de göremiyordum. Bir sonraki yeniden başlatma ile görünmeye başladı. Bu noktası ile ilginç gerçekten.