intel gma 945 ekran kartı 60 hz yi 85 hz çıkarma

Başlatan EcU, 24 Mayıs 2012 - 03:20:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EcU

Herkese merhaba önceden bahsedilip bahsedilmediğini bilmiyorum. Aslında bu hem bir soru hem bir kalite arttırma yöntemi bana göre intel gma 945 ekran kartı olan arkadaşlar benim ekran ayarım 1280x800 [16:10] maksimum da bu ayarlardaylı fakat tesadüfen 1024x768 [4:3] yaptım ve ne göreyim 60 hz olan ekranım 85 hz kadar değişiklik gösterek arttı aslında burdaki sorum şu ben yıllardır windows kullanıcısı idim hz arttırmak için çok uğraştım 60  hz arttıramadım ubuntuda nasıl artığınıda anlam veremedim eğer windows' ta aynı şekilde 85 hz yapma şansım varsa bilmek istedim teşekkürler :D

Ekleme: Iletilerinizin tamamini siyah harici bir renkle yazmayin lutfen. Vurgulama yapmak istediginiz kisimlar icin orada bulunan bir ozellik font rengini degistirme ozelligi.

matrax_41

Çözünürlük ve tazeleme hızı birbiriyle orantılı olarak büyür ya da küçülür. Çözünürlüğü 320x240 yaparsanız tazeleme hızının 100'lü değerlere çıktığını görebilirsiniz. 60 hz üstü bir değer size daha iyi bir görüntü olarak geri dönmez.

EcU

Doğrudur sadece ekrandaki titremeleri azaltır fakat burada kafama takılan soru şu ben windowsta cs 1.6 oynayan birisiyimdim ve inanın çok uğraştım ama 60 hz üzerine çıkaramadım ekranımı ubuntuda böyle olması garibime gitti ubuntuda olurken windowsta neden olmuyor acaba diye sormak istemiştim.

matrax_41

Dediğim gibi sadece çözünürlüğü azalttığınızda monitörün yapabilidiği tazeleme hızı artar. Windowsta çözünürlüğü düşürüp bakmış mıydın ?

EcU

evet şu anda windowstayım 640x480 getirdim denedim. Görünebilecek monitörleri sakla seçeneğini kaldırdım denedim işaretli iken de baktım lakin sonuç olumsuz internette de araştırdım intel gma 950 60 hz yi 75 veya 85 diye hiç bir sonuç bulamadım açıkcası sadece ubuntuda olması garibime birazda hoşuma gitti. Bunun yanı sıra Ubuntu da gözüken acaba sadece göstermelik olabilirmi?