grub sorunu

Başlatan asimsekcan, 12 Mayıs 2012 - 02:36:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asimsekcan

Meraba arkadaşlar. Ben linux un yeni uyelerinden biriyim.
Şuan ubuntu 12.04 kullanıyorum. Bundan öncede Pardus'un son sürümü vardı. Aynı zamanda da Windows kuruluydu; GRUB üzerinden seçim yapıyordum.
Ben Pardus'u silip Ubuntu'yu yüklemek istedim. Pardus'un bulunduğu diske format atıp oraya Ubuntu'yu yükledim. Yalnız yükleyip yeniden başlatınca bilgisayar GRUP ta takılıp kaldı. Grup ana ekranı bile çıkmadı. Bu yüzden bütün harddiski formatlayıp Ubuntu yüklemek zorunda kaldım. Yani windows ta gitti.

Şu an sadece Ubuntu yüklü; ben yanına Windows ve diğer işletim sistemlerini yüklemek istiyorum.  Yalnız gene aynı problemi yaşarmıyım diye korkuyorum. Bu yaşadığım problem niye kaynaklandı, bidaha yaşamamak için ne yapmalıyım, işleyişle ilgili bilgi verebilirseniz; veya bir link önerebilirsin çok sevinicem.

şimdiden teşekkür ederim.

heartsmagic

Ne yazık ki şu durumda sorunun ne olduğunu veya neden kaynaklandığını söyleyemeyiz. Eğer sorun yaşadığın esnada foruma gelebilseydin detaylandırmaya çalışır, bir ipucu yakalamaya gayret gösterirdik. Bu nedenle şu an yapabileceğimiz bir şey yok.

Eğer Windows'u kuracaksan Ubuntu'nun yanına haliyle Grub'u silecektir. Sen tekrar Grub kuracaksın. Forumdaki "Yeniden Grub2 kurulumu" isimli konuya bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

apocuk

Aslında keşke önce bir foruma göz atsaydınız
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
dediğiniz problem kolayca halledilebilirdi. Neyse artık temiz
bir ubuntuya sahipsin:) Eğer tekrar bu veya farklı bir problem
ile karşılaşırsan, öncelikle forumda aratmanı tavsiye ederim.
Eğer bu yol da sana çözüm olmazsa ben olayım, forumdaki diğer
arkadaşlar olsun zamanları oldukça yardım etmeye çalışacaktır.
Aramıza hoşgeldin:)
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

asimsekcan

İlginiz için çok tesekkür ederim.
Yalnız sorunum GRUB yüklemek değil.
GRUB yüklüyken başka bir işletim sistemi yükleyince, bilgisayar açılırken siyah ekranda takılı kaldı; anlattığım gibi. Yani Ubuntu'ya veya Windows'a giremediğim için GRUB yükleme imkanımda olmadı. Bu durum neden oldu onu merak ettim.

Bide heartsmagic arkadaşımın dediği Ubuntu'nun yanına Windows yüklersem Grub'un silineceğini bilmiyordum. Peki bu durumda ön tanımlı olarak hangisi açılıcak. Yani windows'u yükleyip bilgisayar yeniden başladığında hangi işletin sisttemine geçecek bilgisayar. Eğer Windows'a geçerse nasıl GRUB yükleyebilirim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

apocuk

verdiğim linkte tam olarak sorduğun bu sorunun cevabıdır.
Windows yükledikten sonra ubuntu cd tak ve likteki yönergeyi izle
grubu rahatça kurarsın hiç sıkıntı olmaz
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

asimsekcan

Tamamdır. Olayı şu an anladım.  :)
Yardımınız için çok tesekkür ediyorum.
Kolay gelsin.

heartsmagic

Etiketlemeden kapatalım konumuzu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.