[Çözüldü] ubuntu 12.04 ses sorunu !

Başlatan okkesdagli, 09 Ağustos 2012 - 21:02:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okkesdagli

Merhaba arkadaşlar, öncelikle belirteyim yeni bir ubuntu kullanıcısıyım.Ubuntunun 12.04 sürümünü kurdum fakat ses sorunum var.Önceleri ses kesik kesik geliyordu forumda araştırma yaptım ve benim sorunuma benzer sorunları olan arkadaşların konularını gördüm.Ses sorunları çözülmüş okudugum kadarıyla .Bende çözerim diye anlatılanlar ölüçüsünde yapmaya çalıştım fakat şuan hiç ses alamıyorum lütfen yardım edin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ağustos 2012 - 21:20:24

Ses sorunumu çözdüm arkadaşlar.Hoparlörümü bilgisayar üzerindeki yeşil çıkıstan mavi çıkışa bağladım ve sorunum çözüldü.
Atatürk'ün izinde...

if

@okkesdagli, merhaba. Hangi konulardaki hangi önerileri denediğinizi geçmeniz faydalı olacaktır. Hani yanlış bir komut vs. vermişsinizdir.

Öncelikle ses denetimlerine girerek ses çıkış aygıtı olarak analog olanın seçili olduğunu teyit ediniz. Sonra alsamixer komutunu vererek tüm ses kanallarını açınız. Eğer ses kanalının altında M varsa kapalıdır. M tuşuna basarak açabilirsiniz.

Bununla beraber lspci
lsmod | grep snd
sudo lshw -c multimedia
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
aplay -L
çıktılarını alayım.

heartsmagic

Alıntı Yap
Ses sorunumu çözdüm arkadaşlar.Hoparlörümü bilgisayar üzerindeki yeşil çıkıstan mavi çıkışa bağladım ve sorunum çözüldü.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.