[Çözüldü] Yükleme Hatası Sonucu Sistemin Açılmaması

Başlatan Kaca, 01 Mayıs 2012 - 22:04:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaca

Değerli arkadaşlar, yaklaşık iki yıldır, sırasıyla ubuntu 10.04, 10.10, 11.04, 10.10 sürümlerini birbirleri üstüne yükselterek kullanıyorum. Sorunum şudur: En son 12.04 sürümü sisteme yüklenirken, küçük oğlum yanlışlıkla bilgisayarı düğmesine basarak kapatmış. Ben durumu farkedince, sistemi açmayı denedim fakat  açmadı. Eski sürümleri, kurtarma modları da dahil olmak üzere açmayı denedim yine başarılı olmadı. Bilgisayarda birçok fotoğraf ve video olduğu için yeniden format atamıyorum. Sizlerden bu konuda yardım istiyorum. Selamlar.

heartsmagic

Hata olarak ne diyorlar peki? Kurulumun hangi aşamasıında kesilmiş olabilir acaba. Disk bölümleme yaparken olabilir mi örneğin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kaca

Merhaba, tam olarak hangi aşamada kapandığını bilmiyor. Ancak, yeni sürümle ilgili dosyaların yüklenmesi bittikten sonra olabilir.

heartsmagic

Bölümleme esnasında bir sıkıntı yaşansa diğer sürümleri de etkiler diyeceğim ama esnada olan bir şey etkilememeli diye düşünüyorum. Eski sürümler açılmıyor ama ne hatası veriyor sistem? Bir de hangi sürüme ait Grub devrede kestirebiliyor musun?

ceyhansuyu

Format atmadan önce ubuntu (ubuntu olması şart değil herhangi bir live linux de kullanabilirsiniz) live cd veya dvd oluşturunuz. live cd den ubuntuyu kurmadan sürücülerinize ulaşabilir usb diskinize fotoğraf ve videoları atarak ya da dvd ye yazarak verilerinizi kurtarabilirsiniz. belki biraz yavaş olacaktır ama sonuc verir.

Eğer ubuntu 12.04 live cd kullanırsanız Brasero Disc Burner diye program var onla dvd ye yazdırabilirsiniz.

eğer live cd sürücülerinizi görmezse  ki ben de görmedi (ubuntu 12.04 neden görmedi bilmiyorum), live isoyu usb ye unetbootin ile aktarınız bir de bu şekilde ubuntuyu kurmadan live olarak verilerinize ulaşmayı deneyiniz.

umarım çalışır.

Kaca

Arkadaşlar ilginiz için sağolun. Grub sürümü 1.99-12 ubuntu5. Ekranda çıkan bütün sürümleri açmaya çalıştığımda, tespit edebildiğim kadarıyla şu hususlarda "fail" ikazı veriyor:
"stopping automatic crash report generation"
"stopping lightDM Display Manager"
"starting system V run level compatibility"
"starting CPU interupts balancing daemon"

Şu an bilgisayardaki windows 7 den faydalanıyorum.

heartsmagic

Ortada bir hata yok yine ne yazık ki. Şunu deneyelim, son kurduğun haricinde bir Ubuntu Grub satırına gel ve e tuşuna bas. Çekirdeğe ait satıra gel ve oradaki quiet ve splash ifadelerini kaldır, ardınan ctrl+x ile sistemi başlat. Nereye kadar gidiyor bir görelim.

Hani sistem şu an hata dökümü vermiyor, daha doğrusu sen alamıyorsun gibi. En azından bir şeyler görürsek fena olmaz. Aklıma gelen ilk şey bir Canlı Cd ile sistemi açıp disk üzerinde fsck yürütmek. Hem o CD üzerinden fsck işleminden sonra bölümleri bağlamayı da deneriz, en azından diskte sorun var mı görmüş oluruz.

Kaca

sayın heartsmagic, teşekkürler, dediklerinizi uyguladım. quiet ve splash ibarelerini sildim ve ctrl + x tuşlarına bastım ancak, sistem açılmadı ve bir önceki mesajımda belirttiğim ifadelerin karşısında "fail" yazdı. Başka bir işlem yaparak rapor almak mümkünse lütfen bildirin çünkü ben bilmiyorum. Ayrıntılar konusunda acemiyim.
Yapmam gerekenleri bir acemiye göre belirtirseniz sevinirim.

heartsmagic

Aynı çıktıları aldıysak açıkçası pek önümüzü göremiyoruz demektir. Biraz bakındım etrafa bir kullanıcı seninle aynı sorunu yaşamış ve sonradan grafik kartının güç kablosunun takılı olmadığını fark etmiş. Fakat o kullanıcı senin hata aldığın yerde çakılmamış, hata almış ancak giriş yöneticisine kadar gelmiş. Sistem orada çakılıyormuş.

Sende ise kurtarma kipleri dahil tüm sistemler de burada çakılıyorsa benim aklıma yine donanımsal bir sorun geliyor. Bir adet Ubuntu CD'si bulabilirsen evraklarını, dosyalarını yedeklersin diskinden. Bundan sonrası ne yazık ki bir kuruluma gidiyor gibi. Eğer orada da sorun yaşanırsa ben olayı donanıma bağlayacağım.

Kaca

problem çözüldü. son sürümü cd ye yazdırdım. bilgisayarı cd den başlattım. kurulum başladı ve eski sürümlerin üstüne yeni alan açarak kurulum tamamlandı. eski kurulu alanları da gördüğü için verilere ulaştım. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.