Ubuntu 12.04 LTS kurdum fakat masaüstü bomboş?

Başlatan Tefoo, 12 Şubat 2013 - 14:17:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tefoo

Masaüstünde hiçbir şey görünmüyor.Sistem'den Compiz'i de çalıştıramıyorum.Mozilla'yı güç bela bir yerlerden açtım (:

Ekran bozuluyor filan arada.Ekran kartını otomatik tanımlamıyor mu?

Ve sistem yavaş çalışıyor ekran kartıyla alakalı olabilir mi?

Teşekkürler...

heartsmagic

Boş masaüstünde ctrl+alt+t ile uçbirimi açabilirsin. Orada şu komutları verip Firefox üzerinden foruma gelerek buraya aktarabilir misin:

lspci | grep VGA
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tefoo

Dediğiniz kodu girince bu çıktı.Tanıyor galiba ekran kartını.

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation NV44A [GeForce 6200] (rev a1)

Unity çöktü adlı konuya da baktım da orası yardımcı olmadı malesef onun için de teşekkürler (:

heartsmagic

İnternete bağlı durumda mısın peki? Eğer kablo ile bağlanma imkânın varsa bağlan ve şu komutla sürücüleri kur:
sudo apt-get install nvidia-current
sudo nvidia-xconfig

Normal şartlar altında boş masaüstü falan gelmemesi lazım, kartın da destekleniyor yanlış bakmadıysam. Ek sürüclerden kurabiliyor olman gerekirdi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tefoo

İlk komut başarıyla gerçekleşti.Ama ikinci xconfig komutunu yazınca şunlar çıktı:

tevfik@Tefo:~$ sudo nvidia-xconfig

Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".

VALIDATION ERROR: Data incomplete in file /etc/X11/xorg.conf.
                  Device section "Default Device" must have a Driver line.

Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'

Düzeltme:Sorunu çözdüm.Bir şekilde applications'a ulaştım ordan 2D Shall diye bir şeye tıkladım o sorunu çözdü sanırsam :)

if

@Tefoo, "applications" diye bir şey yok Ubuntu'da. Olsa bile uygulamalar olarak yazın lütfen.

lsmod | grep nvidia
$DESKTOP_SESSION
ne diyor?

Tefoo

12.04 çok yavaş çalışyordu 10.04'e geçtim.

Uygulamalar değil de bende hep onlar ingilizceydi.2D shell ve 2D panel'i tıklayınca düzeliyordu ama bilgisayar yeniden başladığında tekrar eskisine dönüyordu.

10.04 daha hoşuma gitti açıkçası  :)

Teşekkür ederim yardımlarınız için.10.04 için rahatsız ederim sizi artık :P

if

Rica ederim de 10.04 eski bir sürüm.
Ubuntu'yu ilk kurduğunuzda masaüstüne düşememe gibi bir sorununuz oluyor muydu?

Tefoo

ubuntu'nun ilk 8.1 versiyonunu kurdum o da iyiydi sorun yoktu ama güncelleme filan yapmıyormuş..Sonra 12.04'ü yükledim.Bilgisayar açıldığında masaüstü bomboştu işte.Sadece arkaplan resmi vardı.Ayrıca her şey çok yavaş çalışıyordu.

10.04 eski filan ama benim bilgisayarda da intel celeron 2.60hz işlemci var :) ram 1.5gb  idare ediyorum işte.

Şimdi bunda da videolar donuk donuk çalışıyor.Eklentiyle ilgili belli ki.

tefoski

- Bir de Linux Pardus'u deneyin,
- düşük güçlü donanımlarla daha iyi netice veriyor ;" pardus_2013rc2_gnome_32bit_tr.iso "

ftp://depo.pardus.org.tr/ISO/2013rc/tr/ (ftp://depo.pardus.org.tr/ISO/2013rc/tr/)

BirDost

mylmazer

Alıntı yapılan: tefoski - 12 Şubat 2013 - 22:18:49
- Bir de Linux Pardus'u deneyin,
- düşük güçlü donanımlarla daha iyi netice veriyor ;" pardus_2013rc2_gnome_32bit_tr.iso "

ftp://depo.pardus.org.tr/ISO/2013rc/tr/ (ftp://depo.pardus.org.tr/ISO/2013rc/tr/)

Sürüm adayı değil mi o? Henüz bir sürüm olmadı galiba.

Tefoo

Dediğinizi de indirmeye başladım.Yalnız dvd yok flash'tan kurmam gerekiyor galiba değil mi?1.6GB çünkü.

Flash bellekten kurmak için ek programa ihtiyac var galiba.Zor iş gibi :-\

ct

Alıntı yapılan: Tefoo - 12 Şubat 2013 - 22:53:43
Dediğinizi de indirmeye başladım.Yalnız dvd yok flash'tan kurmam gerekiyor galiba değil mi?1.6GB çünkü.

Flash bellekten kurmak için ek programa ihtiyac var galiba.Zor iş gibi :-\

10.04 desteği çekileceği için pek uygun değil. Pardus'un desteği var mı bilmiyorum. Linux Mint Mate, Xubuntu, Lubuntu gibi daha hafif/performanslı masaüstü sistemine sahip dağıtımları seçebilirsiniz. USB parmak belleğini Ubuntu içindeki "Başlangıç Disk Oluşturucu" programıyla hazırlayabilirsiniz.

Tefoo

Usb'ye Enbootin programıyla kurulum dosyalarını yazdırdım.

Ama usb ile format atamadım çünkü boot first from device seçeneklerinde usb-hdd yok.usb-fdd,usb-zip,usb-cd rom diye 3 seçenek var ama 3'ü de işe yaramadı.Dvd'den yüklücem artık.

Bu arada Linux 11 Katya Türkçe sürümü de güzel.Onu kullanıyorum şu an :)

Şimdi Pardus'u deneyeceğim ;D