Teknik Yardım Talebi

Başlatan fhrttn, 25 Eylül 2012 - 14:43:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fhrttn

merhaba arkadaşlar forumda yeniyim
nerede başlık açacağımı bilemedim teknik bir konuda yardımınızı isteyecektim bilgilendirirseniz sevinirim

fhrttn

merhaba arkadaşlar
geçenlerde bir netbook aldım (ASUS) ekran bağdaştırıcı olarak intelin GMA 3600 serisinden bir ekran kartı kullanmışlar
netnook a ubuntu kurduğumda tek çözünürlük seçeneği olarak 800*600 görünüyor diğer çözünürlükleri desteklemiyor.
intelin sitesinde linux için ekran kartı sürücüsü bulamadım ve intele bir mail attım ;

(Thank you for contacting Intel Technical Support.
As we understand you are looking for a Linux* driver for the Intel® Graphics Media Accelerator controller in your system.
We do not validate nor provide drivers or support for Linux* based operating systems. This is only provided through your Linux* distributor.
We suggest that you contact your operating system developer directly for drivers and supports on this platform.
Sincerely, )
sizinde gördüğünüz gibi onların böyle bir uğraş içinde olmadıkları bunun için Linux dağıtıcılarının birşeyler yapacağını anlatmaya çalışmışlar.
Herneyse sonuçta intelden olumlu bir cvb çıkmadı
benimle aynı durumda olan veya bilgisi olan varsa
yardımını bekliyorum .

burk

Konuyu bu bölüme taşıdım, yardım almak istediğiniz konuyla ilgili bilgi verseydiniz daha yerinde olurdu.

Aaron

fhrttn

merhabalar
arkadaşlar geçenlerde bir netbook aldım
ubuntu yüklemek istedim yükledim daha doğrusu
fakat masaüstü çözünürlüğünde bir problem yaşadım sadece 800*600 seçeneği vardı
ekran kartı driverında problem olduğunu düşünerek (GMA 3600 series INTEL) driver arayışına girdim fakat hiçbir driver
bulamadım. Hatta bide mail attım bu konuyla ilgili INTEL e cvb yazmışlar;

(Thank you for contacting Intel Technical Support.
As we understand you are looking for a Linux* driver for the Intel® Graphics Media Accelerator controller in your system.
We do not validate nor provide drivers or support for Linux* based operating systems. This is only provided through your Linux* distributor.
We suggest that you contact your operating system developer directly for drivers and supports on this platform.
Sincerely,)

kısaca bu konuyla ilgili bir çalışma yapmadıklarını yazmışlar işte linux dağıtıcısına danışın gibisinden geçiştirmişler
herneyse
bugün formu biraz daha detaylı dolaşınca bu konudan muzdarip bir arkadaş daha olduğunu
ve bir başlık açtığını gördüm probleminin çözüldüğünü söylemiş ve konuyu kapatmışlar
fakat ben bu ubuntu işinde yeni olduğum için ne yapılacağını tam kestiremedim bide sizlere sormak istedim

if

@fhrttn, iletilerinizi yazım kuralları çerçevesinde yazarsanız memnun olurum.

İntel ekran kartları için sürücü kurmaya gerek kalmıyor, kurulu geliyor zaten. lspci | grep VGA
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
komutlarının çıktılarını imzamdaki code bağlantısında anlatılan iekilde aktarır mısınız?

fhrttn

İmla için daha dikkatli olurum ;
fhrttn@ubuntu:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor D2xxx/N2xxx Integrated Graphics Controller (rev 09)
fhrttn@ubuntu:~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p
OpenGL vendor string:   VMware, Inc.
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x300)
OpenGL version string:  2.1 Mesa 8.0.2

Not software rendered:    no
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       no

if

@fhrttn, anlayışınız için teşekkür ederim.

12.04 için böyle[1] bir çözüm var. 12.10'da herhangi bir şey yüklemeden ekranın olması gerektiği çözünürlüğü verdiği söyleniyor. 12.10'u deneme imkânınız var mı?

1 http://daily.siebler.eu/2012/06/ubuntu-12-04-driver-for-intel-cedarview-atom-n2000-und-d2000-serie/

fhrttn

12.10 sürümünü deneyip yeniden sizi bilgilendireceğim

çok  teşekkür ederim

if

burk

fhrttn

Önerdiğiniz gibi http://daily.siebler.eu/2012/06/ubuntu-12-04-driver-for-intel-cedarview-atom-n2000-und-d2000-serie/ adresindeki çözümü denedim
linux'ü başlatırken grafik seçenekleri ile ilgili bir uyarı geldi
ayar yapmamı istedi çözünürlük için ama yine değişen bir şey olmadı.
Diğer önerinizi de (ubuntu 12.10) deneyecektim beta versiyonu olduğu için 18 ekime kadar beklemeyi daha uygun buldum.
İlginiz için teşekkür ederim.

burk

Nihai kurulum amacıyla değil de sadece ekran kartı çözünürlüğünü denemek adına bir kurulum güzel olurdu aslında :)