[Çözüldü] Güncelleme - Personal Package Archives (PPA)

Başlatan anarxia, 04 Mayıs 2012 - 20:10:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anarxia

Merhaba arkadaşlar. Ubuntu yazılım merkezinde programlara yazılan yorumları incelerken program yapımcılarının depolarında UYM'ndeki versiyonlardan daha yenilerinin olduğunu öğrendim ve UYM'nin bunlar için güncelleme sunmadığını fark ettim, acaba bu programların yeni versiyonlarını ben yazılım yapımcılarının sitesinden falan manuel olarak nasıl yapabilirim?

bytan

İlgili sitelere gidip oradan kullanıma sunulan paketleri indirip kurulum yapabilirsin. Veya ppa depolarının olup olmadığını araştırıp varsa bu depoları sistemine ekleyerek güncelleme yoluyla alabilirsin.

https://launchpad.net/ubuntu/+ppas
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

anarxia

Bu sitede ppa larda arama yaparken programın yayımcı kuruluşunun ismini öğrenip onu mu kullanmalıyım yoksa programın ismini yazarak aratsam yeter mi?

bytan

Belirli tek bir standart yok. Program adıyla aratırsan daha fazla sonuç döndüreceğini düşünüyorum. Kimi zaman ilgili sitede bile bu ppa adresleri bulunabiliyor.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

anarxia

Anladım arkadaşım, çok merak ettiğim bir soruyu cevaplandırdın, çok teşekkür ederim, kolay gelsin.

bytan

Etiket ve başlığın yeni düzeni için teşekkürler.

PF @ ST