[Çözüldü] SilentEye Yükleme Sorunu

Başlatan sakirasci, 04 Mayıs 2012 - 11:53:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sakirasci

SilentEye, görüntülerin/ses dosyalarının içerisine yazı gizleyebileceğiniz bir uygulama. Sayfası: http://www.silenteye.org/

Uygulama 3 işletim sistemi için de destek veriyor. İndirildiğinde .run uzantılı bir dosya geliyor.
Dosyaya sağ tıklayıp Özellikler>Erişim Hakları'ndan Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver kutucuğu işâretlendikten sonra uygulama yüklenebilir hâle geliyor.

Uygulamayı normal kullanıcı olarak yüklemek istediğinizde yönetici haklarının gerekli olduğuna dâir uyarı veriyor. Bu yüzden

sudo nautilus

komutuyla Nautilus'ta yönetici olarak .run uzantılı dosyaya gelerek çalıştırdım, kurulum sorunsuz gerçekleşti:

Uygulama varsayılan olarak /opt/silenteye dizinine yüklüyor kendini. Ancak; uygulamayı yalnızca yönetici hakları varken açabiliyorum. Masaüstüne simgesi de ekleniyor ancak simgeye tıkladığımda hiçbir sonuç vermiyor. Uçbirimden:

sudo silenteye

komutunu verirsem sorunsuz açabiliyorum. Uygulamanın dosya özelliklerine geldiğimde izinler kısmında yalnızca yöneticiye izin verilmiş durumda.

Bana izin verecek şekilde opt/silenteye dizinini değiştirdim. Buna rağmen sorun çözülmedi. Başka bir yerde bulunan yönetici izni gerektiren dosyası mı var acabâ? Bu uygulamayı yönetici haklarına gerek duymadan nasıl açabilirim?
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.

heartsmagic

/opt/silenteye dizini ayarları yapıldı ama uygulamanın kendisi resimde görüldüğü gibiyse yine olmaz. Ya sahipliğini ver kendi kullanıcına ya da senin kullanıcının olduğu bir gruba al o dosyayı. Ardından da grup için çalıştırma izni ver.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sakirasci

Yok yok, ben o ekran görüntüsünü öncesi için verdim. Ekran görüntüsü olan dizin /opt/silenteye ve sâhibi kısmına da grubu kısmına da kendim için izin verdim. Buna rağmen çalıştırmıyor  :-\

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2012 - 16:03:03

Sorun çözüldü. Yanıtın için teşekkürler @heartsmagic :)

Bu sorunu yaşayabilecekler için çözüm:
- Dizin içerisinde yetki vermeyi gözümden kaçırdığım dosya buldum, tüm dosyalara yetki verdiğinize emin olun :)
- Ayrıca, uygulamayı /opt dizininden kullanıcı erişimi olan bir dizine (/home/kullanıcıadı/istenilendizin) taşıyın ya da en doğrusu, kurulum sırasında hedef dizini yetkinizin olduğu dizinlerden biri olarak seçin.

Konu kilitlenebilir.
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.