Dell Inspiron 1300 e 12.04 ü kuramıyorum

Başlatan cce, 03 Mayıs 2012 - 20:43:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cce

dell inspıron 1300 laptopumda (5-6 yıllık) ; win 7 ve ubuntu 11.10 yüklüydü. daha önceleride 10.10 ve 11.04 yüklüydü

12.04 ü temiz kuruluma zamanım olmadığı için güncellemelerden kurulum yükselterek 26 nisanda laptopa kurdum.

Ancak şimdi temiz kurulum yapmak istiyorum.cd ve usb bellekten yüklemeyi başaramadım.daha önceki 10.10 ve 11.10 sürümlerini usb bellek ile yüklemiştim.

32 bit cd ve dvd versiyonlarını ubuntudan birkaç kez indirdim.md5 kontrolleri sorunsuz.

cd ve dvd versiyonları (sürüm diyeyim) , yükleme ekranında 2-3 dakika sonra donuyor ilerlemiyor

usb ye her iki sürümü , mevcut 12.04 üzerinden ve 11.04 canlı cd üzerinden başlangıç cd si oluşturu kullanarak yazdırdım,dondu.windows üzerinden universal usb installer ı kullanarak yazdırdım yine dondu.

cd sürümünden ,cd ve usb bellek kullanarak yüklemeye çalıştığımda dil seçenekleri gelmeden yukarıdaki resimde yükleme donuyor.

dvd sürümünden yüklemeye çalıştığımda dil seçeneği geliyor sonra yine yukarıdaki resimde yükleme donuyor.

11.04 cd sini taktığımda canlı cd çalışıyor, kurulum seçenekleri geliyor.12.04 ü nasıl kurabilirim

bilgisayar çift ekran kartlı değil ,acpi off  işe yaramadı ve nomodoset seçenekleri f6 ile gelmiyor

qolt45

Bahsettiginiz aynı durum benimde basıma geldi. Yazınızda belirttiginiz parametreleri bende denemistim ama care olmamıstı. Cozumu baska bir dagıtım olan Fedora'yı yukleyerek buldum. Diger bir yandan boyle bir sorun dizüstü bilgisayarımda başıma gelmişti 11.04 sürümünü kurarken fakat bekleyip 11.10 sürümünü kurdugumda boyle bir sorun ile karsılasmadım. Belki küçük bir ihtimal ama yinede iso dosyasını bir daha indirip md5 kontrolü yapın belki sorun kullandığınız cd de olabilir

if

@cce, "acpi=off" dışındaki diğer seçenekleri de deneyiniz. Ayrıca "Anternate"1 olanını da deneyebilirsiniz.

1 http://releases.ubuntu.com/precise/

cce

Alıntı yapılan: if - 04 Mayıs 2012 - 00:39:52
@cce, "acpi=off" dışındaki diğer seçenekleri de deneyiniz. Ayrıca "Anternate"1 olanını da deneyebilirsiniz.

1 http://releases.ubuntu.com/precise/

diğer seçenekler işe yaramadı

alternate sürümü kullanarak kurulumu yaptım.açılışta grub menüsü geldi.ubuntu yu seçtim.ancak açılışın ilk aşamasında gelen yukarıdaki ubuntu resmini yine geçemedim.bilgisayar dondu :)

bytan

O halde açılış sırasında parametrelerden quiet splash parametrelerini silerek nerede takılıp kaldığını anlamaya çalışabilirsin. Buna göre de ne yapılabileceğine bakarız.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cce

temiz kurulumu başaramadığım için 11.04 den güncellemelerle 12.04 e tekrar geldim.şu an sorun yok

konunun kapatılması için çözüldü olarak editliyorum

heartsmagic

Etiketlemeyelim ancak konuyu kapatalım. Zira çözümü ne yazık ki bulamadık.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.