Güncelleme Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Başlatan Bendini, 26 Ağustos 2014 - 10:29:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bendini

Sorun kesinlikle çekirdekle alakalı ama grub ekranından sonra güvenli kiptede açmaya çalışsam initramfs komut satırına yönlendiriyor. eskiden bu çözümü eski bi çekirdekle açıp yeni çekirdeği kaldırıp eski çekirdekle kullanmaya devam ederek çözüyordum fakat şimdi sadece 1 çekirdek var ne yapmalıyım ?

grub ekranı açılıyor. ve her seçenek beni "initramfs" komut satırına yönlendiriyor. wubi ile ubuntu 12.04 kurdum 14.04 e güncelledim sistemi c ye kurdum ubuntuyuda wubi ile c ye kurdum. c:/ubuntu da çekirdekle alakalı bi değiştirme yapmam söz konusu olabilir mi ?

meda

Wubi ile kurulumdan vazgeçerek formatlayarak HDD kurulumuna geçin.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Bendini

Alıntı yapılan: meda - 26 Ağustos 2014 - 11:31:00
Wubi ile kurulumdan vazgeçerek formatlayarak HDD kurulumuna geçin.

Şuanda Win8 yanı sıra orjinal ubuntu 12.04 dvd siyle kurulum yaptım yeniden yazılım güncelleme yapıyorum. yazılım güncellemesi bittikten sonra ubuntu 14.04 e güncellicem. reset atmadan önce güncel çekirdek sürümümün alt sürümlerinde bi çekirdek yüklemeyi denicem haberdar ederim yorumun için teşekkürler.

meda

Neden direk 14.04.1 kurmuyorsun ? Güncelleme ve yükseltmeyle hem boşa zaman harcamayıp daha sorunsuz bir sistemin olur hem de 14.04 LTS yani uzun dönem destek görecek bir sürüm.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Bendini

Alıntı yapılan: meda - 26 Ağustos 2014 - 13:04:52
Neden direk 14.04.1 kurmuyorsun ? Güncelleme ve yükseltmeyle hem boşa zaman harcamayıp daha sorunsuz bir sistemin olur hem de 14.04 LTS yani uzun dönem destek görecek bir sürüm.

Masaüstü bilgisayarımda Linux Ubuntu laptopda xp/win8 ve kali yi aynı anda kullanıyorum.

Masaüstü bilgisayarımın sistemi 2 GB Ram Bellek AMD Sempron(tm) Processor LE-1100 ve Radeon X700/550 64 bit olsa bile tek çekirdekli işlemciyle biraz Muhammed`e ümmed Allah`a Emanet çalıştığı için 32 bit kurulum yapıyorum Ubuntu`nun final çekirdeği sorun çıkartıyor. bende her kurulumda eski sürüm çekirdek kullanıyorum son çıkan çekirdek 12.04 de sorunsuz çalışırken 14.04 de sorun çıkartıyor bende eski sürüm çekirdeğe geri dönüyorum. şimdiki sorun biraz daha farklı oldu format sonrası herşey tamam ken içsel hata uyarıları almaya başladım

Sistem şuanda Ubuntu 14.04 LTS.

ve çekirdeği nasıl kaldırabilirim bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

heartsmagic

Şu sorun çözüldü mü yani?
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44705.0

İçsel hata sorunları için:
sudo rm -f /var/crash/*
Gerçi başka bir yerde hallettim demişsin.

Kaldırılacak çekirdek hangi çekirdek, ben anlayamadım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.