Utorrent kurulumu

Başlatan Mayky3535, 17 Nisan 2012 - 15:52:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mayky3535

Ben simdi Ubuntu'da çok yeniyim. Daha dün kurdum. Bu program kurmak için Ubuntu yazılım merkezi dışında kurulum yapmak icin diyelimki internetten bi bir program indirdim. Örneğin utorent programı. Şimdi indirdiğimde bunun icinde bir sürü belge tarzı garip dosyalar var ve terminal uçbirime bunların icinde mevcut olan hangi dosyanın kodunu yazıcam yazacağım, pcme bilgisayarıma yuklucem.. yükleyeceğim?

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına uyunuz.

aurora

Öncelikle şurayı ''lütfen'' okuyunuz.

Sorununuzla ilgili olarak burayı inceleyiniz.

Ayrıca çözülmüş bir başlığımız da mevcutmuş; uTorrent Kurulumu

Forumda arama yapmanın faydaları. :)

Mayky3535

Ya burda benim soruma cevap yok. Benim sorum indirdiğim programın icindeki dosyalardan hangi dosyanın kodunu giricem gireceğim? Bunu soruyorum. Bazı sitelerde direk kod komut verilmiş. kodu Komutu yazıyosun yazıyorsun ve direk kuruyo kuruyor. Ben de şunu soruyorum: indirdim, açtığımda hangi dosyanın kodunu giricem gireceğim?

aurora

İndirdiğiniz yazılıma ve dosya türüne göre değişir. Ayrıca .deb uzantılıysa Gdebi ya da Ubuntu Yazılım Merkezi yardımıyla da kurabilirsiniz. Bunun için dosyayı sağ tıklayıp ''Gdebi ile kur'' şeklinde yol izleyebilirsiniz.

Depolarda varsa uçbirimden;

sudo apt-get install program_ismi

koduyla kurabilirsiniz. Yani .exe kurulumu gibi belli bir standart yok. Siz hangi yazılımı kurmak istiyorsunuz?

Mayky3535

Utorenti kurucam kuracağım aslında. Örnek olarak aldığım program, yani sonra gom player falan da kurmak istyorum. Biliyorum yükleme merkezinde alternatifleri mevcut ama ben bu olayı anlamaya çalışıyorum. terminale uçbirime şunu mu yazıcam yazacağım?

sudo apt-get install utorent

heartsmagic

Başlıklarımızı lütfen daha açıklayıcı yapalım. Ayrıca, durumda bir aciliyet de görmüyorum ben. Kaldı ki acil olsa bile yine de başlıklarımızda bu tür ifadeleri barındırmıyoruz.

Mesele Utorrent'se zaten forumdaki başlık durumu açıklıyor, henüz doğru dürüst bir Linux istemcisi yok. Muadil uygulamalara yönelebilirsin.

@Mayky3535, ayrıca olayı anlamak istiyorsan cidden forumda vakit geçirmen gerekiyor. Lütfen şu bölümde vakit geçir: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0
Ayrıca: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=179.0

Her uygulamanın Linux sürümü yok. Gomplayer onlardan biri örneğin. Muadillere yönel lütfen bu konuda. Utorrent meselesi de forumda mevcut, tekrar söylemek isterim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aaron

Burada kurulum için güzel bir anlatım var. uTorrent kurmak isteyenlere faydalı olabilir.

http://askubuntu.com/questions/104094/how-to-install-utorrent-step-by-step