Ubuntu hakkında teknik servis hizmeti verebilenler hakkında bilgi

Başlatan Isil M, 01 Mayıs 2012 - 20:04:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Isil M

Merhaba,

Ben bilgisayarımı Ubuntu 11.10'a yükselttim ve bir sürü sorunla karşılaştım. Bunları çözmek için bilgim de yeterli değil -keşfederek çözmeye çalışıyorum. Çok zorlanıyorum. Ubuntu konusunda sorunum olduğunda teknik servis hizmeti alabileceğim kişi veya şirketleri de bulmak istiyorum ama şu ana kadar konuştuğum hiçbir bilgisayar teknik servis şirketi konuyu çok iyi biliyormuş intibası uyandırmadı bende.

Ticari bir reklam niteliği taşıyabileceğinden endişe edilerek belki bu bilgilerin sitede yayınlanması istenmiyor olabilir ama bence böyle bir bilgiye de ulaşmak çok önemli bir ihtiyaç. Ben bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. Acaba bir şekilde Ubuntu konusunda bilgi sahibi olan ve teknik servis hizmeti verebilecek şirketlerin şahıslarla irtibat imkanı sağlanabilir mi?

Bu arada böyle teknik servis hizmeti verebilecek bir şirketi (İstanbul Anadolu yakası) aradığımı herhangi bir yerde yazabilir miyim? Hangi konu başlığında yazmalıyım?

Teşekkürler.

BayboraKaan

En iyi teknik servisin verildigi yerde bulunmaktasiniz :) En iyi teknik servis sizin arastirmak ve okumak isteginizden geciyor. Sorunuzu cözemediginiz zaman forumda baslik acarak yardim isteyebilirsiniz.

juggle

Gerçekten teknik servis bulmak ile uğraşıcağınız zamanı araştırma yaparak yada forumda başlıklar açarak geçirirseniz sizde her geçen gün bir çok şey öğrendiğinizi fark edicek ve sorunlarınızın bir çoğunun çözüme ulaştığını görüceksinizdir. Onun için ubuntu için biraz sabır gösterip teknik servis fikrinizi biraz ertelemenizi ve sorunlarla boğuşmayı tavsiye ediyorum bende. Pişman olmuyacaksınızdır.
what goes around comes back around

heartsmagic

@Isil M, ticari reklam olsa bile sitede yayımlanmasına sanırım itiraz etmeyiz. Zira bu türde yerlere de ihtiyaç var cidden. Fakat ben ne biliyorum, ne de duydum böyle bir şey şu ana kadar. Tabi kurumsal düzeyde veren yerler olabilir fakat kişisel bazda olanlar varsa da bizim kulağımıza kadar gelmedi açıkçası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cagriemer

http://www.debian.org/consultants/#TR adresinde Debian icin destek veren sirketler/sahislar listelenmis. Onlarla iletisime gecip Ubuntu icin hizmet verip vermediklerini sorabilirsiniz.

serenler

https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

ct

Merhaba,

@Isil M, anladığım kadarıyla bazı şeyler karışmış sisteminizde. Hata kodlarını yazarak ilerleyebilirsiniz bu durumda ancak yaşadığınız şeylerin benzerlerini ben de yaşadım. Bazen bir sürü program kurup kaldırmak sanırım kütüphane dosyalarında karışıklığa sebep olabiliyor. Bir de insan öğrenme sürecinde herşeyi yüklemek istiyor ve sonra ne yüklediğini bile hatırlayamayabiliyor. Benim önerim belki teknik anlamda güzel değil yani sorunları çözerek Ubuntu'yu çok daha derinlemesine öğrenebilirsiniz ancak önerim sisteminizdeki önemli dosyaların yedeğini alıp yeni tertemiz bir kurulum yapmak. 11.10 kullanırken ekran kartımla her gün sorun yaşıyordum. Buna ek olarak sizinki gibi kapanamama sorunum da vardı. Resetlemekten için baymıştı. Sonra bir gün bir güncelleme yaptım ve bütün sorunlar gitti. Ardından çok geçmeden 12.04'e temiz bir kurulum yaptım. Sistemimde 3 disk bölümüm olduğundan dosyalarımı yedeklemem çok kolay olmuştu. Düşünmeden yeni sürümün çıktığı saatlerde geçişimi yaptım.

Teknik servislerin Windows için bile bu tarz destek verdiğini bilmiyorum. Arkadaşlarım Windows'da sorun yaşadıklarında ilk önce sabit diskin yedeğini alıyorum. Çünkü teknik servislerin bir çoğunun ilk işi "format atmak". Üstüne basa basa format atmayın diyen batarya problemi yaşayan bir arkadaşımın bilgisayarına format atmışlardı. Alçakca şeyler olabiliyor yani. Açıkçası teknik servislerle aram hiç iyi değil. Özellikle laptop konusu çok sıkıntılı bir süreç. Elbette veri kurtaran şirketler de var ama tuzlular diye biliyorum. Ayrıca sistemdeki hataları tek tek debug edip sorununuzu çözecek bir teknik servis olsa olsa arkadaşınızdır :) Bu işi yapan arkadaşlar kızabilirler ama hiçbir teknik servis sizin bilgisayarınıza ve bilgilerinize bir arkadaşınız kadar saygı duymaz, o kadar çok uğraşmaz. Eğer böyle bir teknik servis varsa telefonunu verin günlerce uykusuz kalmaktansa güvenle cihazlarımızı verelim. Gerçekten çok memnun olurum böyle yerleri öğrenmekten. Belki ben hep windows sistemlerdeki donanımsal sorunlar için teknik servislerin kapısını aşındırdım ve o yüzden yanlış bir kanı oluşmuş olabilir.

Bu kadar karamsar yazdım ama bazen bazı şeylerin çözümü öyle basit olabiliyor ki.

Isil M

Verdiğiniz bilgiler ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Gerçekten de bir teknik servis hizmeti yerine insanın kendisinin araştırarak, öğrenerek sorununu çözmesi çok daha iyi - sonuçta tüm öğrenenler böyle öğreniyor. Ancak benim aynı zamanda çalışmam lazım ve çalışmak için de bilgisayarımın düzgün işlemesi gerekiyor. Burda sorun çıkınca sorunu çözmek için  gereksiz yere fazla vakit harcayıp, bir de üstelik olayı öğrenirken işleri tamamiyle bozabiliyorum. Yani benim tanımımla "icat edilmiş tekerlekleri yeniden icat etme" durumuna giriyorum. Oysa o vakti daha iyi kullanabilirim. Tabi insan bir şeyi kendi yapınca daha iyi aklına giriyor ama lüzumsuz vakit ve enerji harcayabileceğinin de bilincinde olarak, herşeyi kendimiz icat etmeye çalışmak yerine icat edilmişler var ise onlardan öğrenmek gerekiyor. Yani benim durumumda  da aynı sorunu yaşamış kişilerden destek almak ve  eğer mümkünse sorunu çözmeyi bilen bir kişinin nasıl çözdüğinü  gözlemleyerek öğrenmek "tekerlekleri yeniden icat etmekten" daha iyi.

:-) Biraz felsefe yaptım müsadenizle!

alorak

Alıntı yapılan: Isil M - 02 Mayıs 2012 - 12:32:28
Verdiğiniz bilgiler ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Gerçekten de bir teknik servis hizmeti yerine insanın kendisinin araştırarak, öğrenerek sorununu çözmesi çok daha iyi - sonuçta tüm öğrenenler böyle öğreniyor. Ancak benim aynı zamanda çalışmam lazım ve çalışmak için de bilgisayarımın düzgün işlemesi gerekiyor. Burda sorun çıkınca sorunu çözmek için  gereksiz yere fazla vakit harcayıp, bir de üstelik olayı öğrenirken işleri tamamiyle bozabiliyorum. Yani benim tanımımla "icat edilmiş tekerlekleri yeniden icat etme" durumuna giriyorum. Oysa o vakti daha iyi kullanabilirim. Tabi insan bir şeyi kendi yapınca daha iyi aklına giriyor ama lüzumsuz vakit ve enerji harcayabileceğinin de bilincinde olarak, herşeyi kendimiz icat etmeye çalışmak yerine icat edilmişler var ise onlardan öğrenmek gerekiyor. Yani benim durumumda  da aynı sorunu yaşamış kişilerden destek almak ve  eğer mümkünse sorunu çözmeyi bilen bir kişinin nasıl çözdüğinü  gözlemleyerek öğrenmek "tekerlekleri yeniden icat etmekten" daha iyi.

:-) Biraz felsefe yaptım müsadenizle!

Kimse yanlış anlamasın ama aynı nedenlerden dolayı ubuntu'dan debian'a göç hareketi yapmıştım. Özellikle her 6 ayda çıkan yeni özellikler gerçekten çok güzel son kullanıcı için cidden çok güzel biçimde gelişmekte ama ben kullandığım bir paket yüzünden güncelleme sonrası sorun yaşamak istememiştim. Aslında bu bakımdan kararlı sistemler daha iyi. Ama bu kez de paketlerin güncel sürümlerine ulaşmakta sıkıntı çıkabilmekte. İşte bu yüzden son kullanıcılar ubuntunun hızlıca gelişip kararlılığı yakalamasını beklemelidir. Ki 12.04 sürümü sanıyorum ki uzun süreli destek sürümü. yani eğer sorunsuz bir sistem istiyorsanız(yaklaşık 2-3 yıl) temiz bir 12.04 lts kurulumu önerilebilir. Ya da çok temel şeyler yapıyorsanız ya da karşılaşacağınız bir sorunda biraz daha bilgili biçimde uğraşmak isterseniz debian önerilebilir.
özgürlük için

heartsmagic

@alorak, Ubuntu 6 ayda bir yeni sürüm veriyor ama geçip geçmemek bizim elimizde :) Hem bu durum @Isil M'nin anlattıklarıyla doğrudan ilgili değil. Bir Ubuntu sürümü kurulup uzun süre dokunmadan kullanılabilir.

@Isil M, söylediğim üzere tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Kurduğun dağıtım ve o dağıtıma ait sürüm senin sisteminde sorunsuzca kurulmuşsa, ihtiyacın olan uygulamalar da çalışıyorsa kullanırsın seneler boyunca. Eğer öğrenme niyetiyle kurcalamak istiyorsan sana tavsiyem sanala makineler üzerindeki dağıtımları kurcalamandır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.