Ubuntu 12.04 Ses Sorunu hp g5000

Başlatan kingpin, 06 Eylül 2012 - 14:04:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kingpin

merhabalar
hp g5000 Ubuntu 12.04 kurulu. Ses sadece son seviyedeyken çıkıyor tuşla bi iki kere kısınca tamamen kesiliyor. Forumdaki konulara baktım. Bir kaç şey denedim ama düzelmedi hala aynı. Hangi çıktıları vermem gerektiğini de bilmiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü...

heartsmagic

lspci çıktısı ile başlayabiliriz öncelikle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kingpin

"lspci"

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 3 (rev 01)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) SATA Controller [IDE mode] (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 01)
06:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
08:08.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)

heartsmagic

Ses ayarlarında aygıt bölümünde çıkış olarak ne görünmekte? Ses kanalları ile:
alsamixer komutu ile oynama yaptığında da aynı sorun oluşuyor mu?

kingpin

"Ses ayarlarında aygıt bölümünde çıkış olarak ne görünmekte?" bunu mu kasettiniz?

"alsamixer" ile oynama yapınca herhangi bir sorun yok

heartsmagic

Alsamixer'de sorun yoksa sorun muhtemelen sorun tuşların sağladığı kısayoldadır. Dizüstü ile gelen tuş değil de sol üstteki ses çubuğu ile de sorun yok sanırım değil mi?
Ayrıca sistemin güncel mi?

kingpin

Hem tuşlarla açıp kapattığında hemde sol üstteki ses çubuğundan mouse ile açıp kapattığında sorun var.
Sistem güncel

heartsmagic

O zaman ilk şunu denetelim sana:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35529.0

İlk komuta daha doğrusu komutlar topluluğuna ihtiyacın yok şu an. Alttaki PPA ekleme ve kurma aşamalarına geçebilirsin.

kingpin

Maalesef yine aynı. Zaten konuyu açmadan önce onu denemiştim. Tekrar denedim ama yine değişen bir şey olmadı.

heartsmagic

Peki sistemde başka bir masaüstü kurulu mu? Örneğin Gnome Shell gibi. Etrafta bu sorun hakkında bir şey göremedim senin makine için. Genel bir arama yapmadım henüz, eğer sorun masaüstüne özelse ona göre arama yaparız. alsamixer'le sorun olmadığı için masaüstü tarafına odaklanıyorum biraz.

kingpin

Sadece compiz yüklü onun dışında bir şey yüklü değil. 1 hafta önce yükledik zaten az önce de son güncellemeyi yükledim. Sorun hala devam ediyor.

heartsmagic

Gnome Shell yükleyerek deneyebilir misin? Biliyorum böyle bir sorun için masaüstü yükleyip denemek çok makul değil ancak sonradan kaldırabilirsin. Ne yazık ki etrafta hiç hata kaydı veya öneri göremedim bu sorun hakkında.

if

@kingpin, cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
aplay -L
çıktısını da alabilir miyim?

kingpin

Abim telefonunu güncelleyecekti, benimde telefona root falan yapmam gerekti Ubuntu'da yapamayınca Windows kurmak zorunda kaldım.
Bittikten sonra tekrar Ubuntu kuracağım bakalım sorun devam edecek mi