Ubuntu'yu kapatınca sistem birçok kez yeniden başlatılmadan açılmıyor

Başlatan zembela, 28 Nisan 2012 - 18:36:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zembela

Merhaba,

Ubuntu 12.04 (32bit) kurdum Dell laptopuma. Ubuntu çok hızlı kapanıyor (5-6 saniye). Windowsta (64 bit) yüklü aynı makinada. Ubuntuyu kapatıp bilgisayarı açmaya kalktığım zaman laptop bazen 4 kere bipliyor. Daha sonra öyle siyah ekran kalıyor (bios ekranı bile çıkmıyor). Sistemi kapatıp tekrar açıyorum, yine aynı şey oluyor. Bazen 10 kere bu işlemi tekrarlıyorum. Fakat Windowsu kapattığımda böyle bir şey olmuyor. Ubuntu 11.10 (32 bit) varken de böyle bir sorun yoktu. 12.04(32 bit) live cd olarak açıp kapattığım zamanda aynı şey oluyor. Di<üstü bilgisayarımın hiç açılmamasından korkuyorum.

Bunun sebebi ne olabilir?

noktakom

BEnzer bir sorun bende de olmuştu, kubuntu 11.10 kullanırken. Bios'u yeniden yükleyip ubuntuya geçmiştim. Şİmdi tekrar kubuntu kullanıyorum ve böyle bir sorun yok. Sebebini bilmiyorum, eğer çözüm öneren olmazsa benim yaptığımı yani bios'u yeniden yazıp dağıtım değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

burk

Alet sanırım Inspiron serisinden, aslında işletim sisteminden bağımsız olarak donanımsal bir sorunmuş gibi duruyor. Örneğin;
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081007120428AAQsaSR adresinde bir konu işlenmiş. Sizinkinden biraz farklı ama çözülen bir konu da;
http://en.kioskea.net/forum/affich-45155-four-beeps-pause-4-beep

zembela

Öneriler için teşekkürler! Bende çok araştırdım donanım sorunu diyor çok kişi 4 bip için. Ama yazıyı yazdığımdan beri milyon kere Windowsu restartladım bişi olmadı, Ubuntu'yu 2 kere yaptım iki kerede aynı sorun oldu. Dell garanti kapsamında. Dell e telefon açıp Ubuntu'yu restart edince böyle oluyor diyemem. Dersem ne olacağı belirsiz. Garantiyi yeni uzattım ek ücret ile. Tehlikeye atamam şu anda :)

Biosu yeniden kurmak biraz riskli olacak benim için. Hem daha önce hiç yapmadım, hemde olabilecek bir sorunda yine dell'im garanti dışı kalacaktır.

Kötü bir durum. Windowsu resetlediğimde aynı sorunun olmaması çok ama çok ama çok ilginç... :(

burk

@zembela ben olsam teknik servisi arar, sadece 4 bip olayından bahsederdim. Sonuçta onlarca kişi bu sorunu Windows ile de yaşamış. Eğer araştırdığımda sadece GNU/Linux ile bu sorunun yaşandığını görseydim size bu öneriyi vermezdim.

heartsmagic

Peki, mümkünse şunları bir deneyebilir miyiz?

Önce sistemi aç normal bir şekilde, doğrudan şu komutla kapat:
sudo shutdown -h now

Yine sorun yaparsa, sistemi aç, ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş, giriş yap ve:
sudo service lightdm stop
Ardından:
sudo shutdown -h now

Eğer yine sorun yapıyorsa en azından servise danışmakta fayda var derim ben de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.