[Çözüldü] 12.04 kurulumunda dil ekranı gelmiyor

Başlatan aklan, 27 Nisan 2012 - 20:25:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aklan

Merhabalar. Üniversiteye hazırlandığım için oldukça uzun bir zamandır foruma uğrayamıyorum. Bugün yeni kurulum yapmak isteyip de yapamadığımdan foruma girdim.

Çalışan USB'den Ubuntu 12.04 kurmak istiyorum. Ekran kartım eski (ATI Radeon X550) olduğundan önyükleme seçeneklerine nomodeset'i eklemeden Ubuntu açılmıyor. Bu seçeneği eklemek için ise dil ekranına ihtiyacım var.

Ancak bilgisayarı USB'den başlattığımda şu ekran gelmiyor:

Bunun yerine sol alt köşede dikdörtgen şeklinde, Windows 98'in metin kutucuklarına benzeyen bir kutu geliyor. Şunun gibi:

Uploaded with ImageShack.us

Bu ekranda Enter'a basarsam kutu kayboluyor ve bilgisayar siyah ekranda kalıyor.

Hiçbir tuşa basmadan biraz beklediğimde Ubuntu, fare imleci ekrana geldikten sonra şu ekranda takılıp kalıyor:

Uploaded with ImageShack.us

Bu sorunu çözmeme yardımcı olursanız memnun olur, şimdiden teşekkür ederim.

decent

Flash belleğe yazdırırken hangi aracı kullandın ?
Bazı araçlar ile yazılan Flash belleklerde bahsettiğin sorun ortaya çıkabiliyor.
Elinde 11.04 veya 11.10 CD leri varsa onlarla bilgisayarı başlatıp masaüstüne geldikten sonra Flash hazırlayabilirsin.

aklan

Ben 10.04'teki başlangıç diski oluşturucuyu kullanmıştım. 11.04 çalışan CD'sindekini kullanınca sorun çözüldü. Teşekkür ederim.