[Çözüldü] GeForce GT 525M Driver

Başlatan stock, 27 Nisan 2012 - 04:15:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stock

Öncelikle böyle bir rehber için teşekkür ediyorumhttp://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32030.0.
Linux Ubuntu 11.10 kullanıcısıyım nerdeyse bilgim çok az işletim sistemi hakkında ama yaklaşık 1 haftadır bu optimus teknolojisini yapmak için uğraşıyorum sonuç olarak ;
monk@Monk:~$ glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x93
Context is Direct
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile

monk@Monk:~$ optirun glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer:GeForce GT 525M/PCIe/SSE2

buna ulaştım. Ekstra olarak ilk adımdan sonra 2. olarak karaliste ekledim ama tam olarak isimlerini hatırlayamadım. Sanırım Nvidia kullanmak istediğim zaman optirun program_ismi yapmam gerek.
Herneyse yazdığınız yolları tek tek sırayla uyguladım.Fakat aşağıdaki adımda bi kaç hata aldım ama hatırlamıyorum. İlk aldığım hata git kurulu değil dedi, onu kurdum sonra bu adımı sırayla tekrar  yaptım ama anladığım kadarıyla olumlu çıktılar gelmemişti. Hatta "hack-lenovo" yerine "hack-dell" yazdığım bile olmuştu. Neden diye sorarsanız hem bilmiyorum linux hem de laptopum Dell inspiron 5110 (İntel i5 2410m ,Nvidia Gt525m+ intel hd 3000) o yüzden. :)
git clone git://github.com/Bumblebee-Project/bbswitch.git -b hack-lenovo
cd bbswitch
mkdir /usr/src/acpi-handle-hack-0.0.1
cp Makefile acpi-handle-hack.c /usr/src/acpi-handle-hack-0.0.1
cp dkms/acpi-handle-hack.conf /usr/src/acpi-handle-hack-0.0.1/dkms.conf
dkms add acpi-handle-hack/0.0.1
dkms build acpi-handle-hack/0.0.1
dkms install acpi-handle-hack/0.0.1

Bu adımı biraz açıklayabilirseniz sevinirim.Yardımlarınız için teşekkürler....

if

@stock, hem bumblebee hem de optirun mı kurdunuz?
Alıntı YapBu adımı biraz açıklayabilirseniz sevinirim
Tam olarak hangi adımı?

ct

Merhaba,

Optirun çalışıyor gözüküyor. Zaten optimus teknolojisine sunulan çözüm de bu. Evet her OpenGL isteyen programı (oyunların çoğu, bazı çizim/tasarım programları) optirun ile çalıştırmak gerekiyor. Öbür türlü çalıştıramıyor bilgisayar. Bende Geforce GT 540M var, 12.04 kurdum ekran kartında sorun yok şu an. 3.2 çekirdeğiyle giderilmiş anlaşılan bu sorunlar.

aurora

Giderilmiş derken? Bumblebee ya da İronhide kullanmaya gerek yok mu yani artık?

ct

Evet bende direkt gördü Unity'i. Öbür türlü Gnome classic ile başbaşa kalıyordum eski sürümda. Süpertuxkart'ı da tıklamayla oynadım direkt :) Emin olmak için Tremulous'u da deneyeceğim.

$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile x86/MMX/SSE2
    GL_NV_conditional_render, GL_ARB_ES2_compatibility,

$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)

mesa-utils'i zevk için kurdum yoksa bir sorunla karşılaşmamıştım.

sudusleri

@ct optimus sorunu ek bir yazılım kullanmaya gerek kalmadan çözüldü mü diyorsunuz yani? GeForce GT 325M var ama Unity 2d ile açıldı bende 12.04... Ben de Bumblebee kurdum ve fan sesi azaldı. Unity 2d  de tek sorunum launcher simgelerinin büyüklüğü idi.. ama onu da çözmüşler. Ayrıca Optimus ekran kartı olanlara tavsiyem flash videolar için chrome kullanmaları. Zira Firefox Flash ile pek anlaşamıyor. Zaten yakında adobe sadece chrome için linuxta flasha destek verecekmiş.

Belirtmeden edemeyeceğim. 12.04, 7 yıldır kullandığım en hızlı Ubuntu sürümü.. Bu sefer olmuş gerçekten..
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

ct

2D ile 3D arasındaki farkı anlamadım açıkçası. Şimdi baktım masaüstündeyken sol üst köşede Ubuntu Desktop menüsü çıkarsa 3D mi oluyor? Öyleyse evet 3. boyuttayım :) Compiz de yüklüymüş. Aynı tanıtım videolarındaki gibi HUD falan var. Unity versiyonundan  anlaşılmıyor sanırım 3D olup olmadığı. Ekran görüntüsü şöyle:

sudusleri

En basitinden http://www.youtube.com/watch?v=c7NBWPzFKYw videodaki aero-snap 2D ile kullanılamaz... Ya da giriş ekranında hangisinin seçili olduğuna bakabilirsiniz. Ekran görüntünüz 2D de olabilir 3D de..
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

ct

Alıntı yapılan: sudusleri - 27 Nisan 2012 - 16:27:08
En basitinden http://www.youtube.com/watch?v=c7NBWPzFKYw videodaki aero-snap 2D ile kullanılamaz... Ya da giriş ekranında hangisinin seçili olduğuna bakabilirsiniz. Ekran görüntünüz 2D de olabilir 3D de..

Teşekkürler bilgilendirme için.

Tremulous'u denedim direkt çalıştı ama launch'da beraberinde çıktı. Biraz ayarla onlar da giderilebilir sanırım. Zaten optirun ile kullanırken de çözünürlüğü elimle giriyordum.

stock

@if
git clone git ile başlayan satırı anlamadım .
Söylediğim gibi pek anlamıyorum linux tan ubuntu 11.10 u kurduğumdan fanın rahatsız edici sesinden dolayı bunlarla uğraştım şuan çözüldü. fan problemim .
Ekstra olarak istediğiniz çıktılar varsa alabilirim.Teşekkürler...
izlediğim yol http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32030.0

ct

@stock Git bir versiyon kontrol sistemidir. Yazılımı veya dosyayı bu şekilde (clone ile) indirmenizi sağlıyor. Linux çekirdeği geliştiricileri de bu sistemi kullanıyor. Yamayı ve yamayla ilgili elektronik postayı bununla gönderebiliyorlar.

stock

@ct
anladım gibi şuan hatta
monk@Monk:~$ git clone git://source.winehq.org/git/wine.git ~/wine-git
Cloning into /home/monk/wine-git...
remote: Counting objects: 653906, done.
remote: Compressing objects: 100% (109236/109236), done.
^Cceiving objects:  29% (193604/653906), 66.62 MiB | 900 KiB/s

böyle bişe yapıyorum ben burada wine ı mi indiriyorum ???

ct

Evet bu indirdiğiniz wine-git dizininin altında wine'ın kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz.