Açılışta Kilitlenme Sorunu

Başlatan hobur21, 24 Nisan 2012 - 14:47:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hobur21

Arkadaşlar ben anlaşılacağı üzere yeni bir ubuntu kullanıcısıym ve su anda 11.10 ultimate edition kullanıyorum  bazı sorunlarla karşılaştım ve ınternette aradığım kadarıyla bunlara cevap bulamadım sizlerın yardımcı olacağını düşünüyorum çünkü şu anda bilgisayarımı kullanamıyorum biraz acil yardım ederseniz sevinirim
önce en acil olarak compiz ayarlarını yapılandırmaya çalışırken masaüstü görüntüsü bozuldu ben de yeniden başlat la bu sorunun düzeleceğini sandım ancak şu anca bilgisayarım açılış ekranında takılı kalıyor kullanıcı ekranınan giremiyor.
buna ati neden olmuş olabilirmi bilmiyorum ama ben bu ubuntu da ati sorununu da anlayamadım. değişik konularda anlatılanları takip ederek bazı şeyler denedim ama bir türlü ati'nin kurulup kurumadığını da anlayamadım
şu anda bilgisayarıma müdahale edemiyorum yardımcı olabilecek arkadaşların acilen yardım etmesine çok sevinirim

if

@hobur21, compiz ayarlarını sıfırlama diye arama yapasaydınız cevabı bulacaktınız. Giriş ekranındayken ctrl+alt+f1 tuşlarına basın, kullanıcı adı ve şifrenizi girin, rm -rf .gconf/apps/compiz*
rm -rf .cache/compizconfig-1/
rm -rf .config/compiz-1/
rm -rf .compiz*
komutlarını girin.

hobur21

@if, giriş ekranında hiç bir tuş aktif değil dediğin ctrl alt f1 tuşlarını denedim ama hiç bir etkisi yok ctrl alt delete ile restart yapması gerekir ancak onu bile yapmıyor güç düğmesindne kapamak zorunda kalıyorum ve şu anda format atmak da istemiyorum

if

@hobur21, kurtarma kipine girip o komutları veriniz.

hobur21

@if, kurtarma kipine nasıl gidebilirim acaba?

if

@hobur21, grub ekranında "Ubuntu ...... (recovery)" yazanı seçip girebilirsiniz.

hobur21

@if, grup ekranı görünmüyor ki bilgisayar açılınca direk ubuntudan kendisi açılıyor zaten başka her hangi bir ekran görünmüyor bilgisayara yalnızca ubuntu yüklü

heartsmagic

Kurtarma kipinde root ile giriş yapılırsa kullanıcı dizini neredeyse o dizindeki dosyalar sıfırlanmalı. Gözden kaçabilir :)

@hobur21, kullanıcı ekranına giremediğin yerde ctrl+alt+f1 ile uçbirime düşüp normal şekilde giriş yap. Ardından @if'in önerdiği komutları dene. Sonra da sistemi yeniden başlat.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hobur21

arkadaşlar belirttiğiniz gibi ctrl alt f1 ile uçbirimden açıp @if'in söylediği komuları girdim sonra restart yaptım ancak değişen bir şey olmadı halen geliğ giriş ekranında kilitleniyor.

if

@hobur21, ekran kartı için hangi konulardan faydalanıp bir şeyler yapmaya çalıştınız?

hobur21

terminal uzerinden ati amd yuklemeyi saglayan kodlari girdim ancak ondan sonra bir kez restart yaptim ve acildi yani sorun olmadi en son compiz ayarlariyla emarald uzerinden degisiklikler yaparken masaustu goruntusu kaymaya basladi ben de penceleri kapatip restart yaptim ve bi daha da acamadim

if

@hobur21, o zaman yine ctrl+alt+f1 ardından
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compizconfig-1
unity --reset
komutlarını deneyin.

hobur21

@if\ verdiginiz komutlari girdikten sonra

warning in display variable set setting it to: 0
(process 12417)  GConf-warning client failed to connect to the d-bus daemon:
//bin/dbus-launch terminated abnormally with the follewing error: autolanch error: x11 initialization failed.

traceback (most recent call last) :
file "&usr&bin&unity" line 213 in <module>
reset_unity_compiz_profil ()
File "usr/bin/unity" line 84 in reset _unity_compiz_profile
exept (GError, AttributeError), e:
nameerror" global name 'GError' is not defined
çıktısını verdi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Nisan 2012 - 17:34:22

arkadaslar sagolun ama benim şimdi hattı kapamam lazım umarım aksama kadar bır cozum bulurum yoksa format atacam

if

@hobur21, sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop komutu ardından normal yolla girmeyi dener misiniz?

hobur21

@if, bu komutan sonra indirme ve yükseltmelerin başarılı olmadığını söylediği uzun bir liste verdi
sonrasında ise durum aynı
galıba formattan baska cıkar yok
cok sagolun

if

@hobur21, sudo service lightdm stop
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compizconfig-1
unity --reset
şeklinde tekrar deneyiniz normal girmeyi? Bir öncekinde X sunucusunu durdurmamıştık.

hobur21

@if, dun son kodları uygulayamadan netten çıktım ve bilgisayarı formatlamak zorunda kaldım
su anda ubuntu 11.10 yukledım ve genel guncellemelerı aldım ancak bılınen ve formda cozumunu bulduğum bazı sorunlarla karşılaştım ve cozuyorum bu nedenle formun bayağı bir yararı oluyor hepinize çok tsk ler

if

@hobur21, rica ederim. Bu konuyu kilitliyorum o zaman.