initramfs sorunu 12.04

Başlatan mightygleam, 09 Temmuz 2012 - 22:46:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mightygleam

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29476.0

Buradaki konuyla hemen hemen aynı soruna sahibim ve çöüzüm yolunun aynı olmadığı fikrindeyim çünkü ulaşamadım. Compaq Mini 700 netbook kullanıyorum ve saatlerdir ubuntu kuramadım. Çok beceriksizim bu konuda.. Acaba yardım alabilir miyim?

hckr

Bİos ayarlarında Sata Controller Type varsa "IDE"'den "AHCI" ye geçirebilir misiniz?

mightygleam

bios ayarlarında öyle bir ayar bulamadım maalesef fakat sorunumu çözdüm. yani kısmi olarak. Daemon tools'un dvd sürücüsüne yerleştirince kurulum gerçekleşti fakat kurarken C deki boş alan kadar seçim yapabildim o da windowstayken yani C yi biçimlendirip tekrar üstüne kuramadım..

hckr

Kurulumu tam olarak nasıl yapıyorsunuz?CD/DVD/USB hangisi ile?
Tam olarak nasıl bir hata ile karşılaşıyorsunuz.Verdiğiniz başlıktaki hata mesajı ile aynı hata mesajıı mı alıyorsunuz?

mightygleam

evet kurulumu DVD ile yaptım. Ama hata mesajı CD ile yaparken karşıma çıktı. Fakat bu bahsettiği sürücüler sanal ortamda.

heartsmagic

Wubi ile mi kurmaya çalıştın? Sorun çözüldü mü peki şu an?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mightygleam

evet wubi ile kurdum, sorun çözüldü fakat windowsu jkaldıramadım yani C de boş olan alanı kullanabiliyordum sadece windowsun olmadığı yere kurdum artk ama sorun değil böyle daha iyi olacak.

Kadir Can

Wubi ile kurduğunuzda Windows'u kaldıramamanız normal değil mi? Sonuçta Ubuntu'yu bir Windows programıymış gibi kuruyoruz.

querme

hiç abin yokmu senin? kurulumu öğretecek kadar. usb ile kursaydın daha verimli sonuçlar alırdın.