ubuntu açılış problemi

Başlatan ravendark, 15 Nisan 2012 - 02:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ravendark

bu konuyu buraya açmakla iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama açmış bulundum artık neyse;

arkadaşlar ubuntu 11.10 kullanıyorum 1 haftada 3 kere format attım bilgisayarı açtığımda ubuntu ekranını göremiyorum ekranda input not support yazıyo hiç birşey göremiyorum o yüzden  ve bazen direk ubuntuya girmiyo bilgisayarımda başka işletim sistemi yok  bundan eminim input not support diyo ekranda ve orda kalıyo bişey göremedigim içinde ekranda ne oldugunu bilemiyorum 3-4 kere baştan başlatmam gerekiyo bazen açılıyo bana cok sacma geldi bu ama oluyo arada bir de yine input not support dedigim kısımda muhtemelen bazı secenekler cıkıyo bi kere aşagıya tıklayıp entera basıyorum öyle giriyor.format atmaktan sıkıldım hiç tutarlı değil kafasına göre giriyo canı isteyince girmiyo bilgisayarı açmaya korkuyorum

ct

Açılışını yapabildiğiniz bir oturumda Startup Manager'ı kurup oradan ekranınız için uygun değerleri seçip deneyebilir misiniz? (çözünürlük önemli burada)

sudo apt-get install startupmanager

ravendark

artık o ekranı yarım saniyede olsa görebiliyorumbu iyi oldu hiç estetik durmuyo ama iyi yinede teşekkür ederim şimdilik sorun yok gibi

ct

Sorununuz hallolmuşsa konunun başlığına [Çözüldü] etiketini editleyerek ekleyebilir misiniz?

İyi sabahlar :)

ravendark

heartsmagic

Sorun çözüldü mü yani şu an?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Sorununuz tam olarak düzelmediyse, sudo gedit /etc/default/grub ile açılan dosyada "GRUB_GFXMODE" ibaresinin önündeki # işaretini kaldırın.

ravendark

aslına bakarsanız şimdilik sorun tam olarak çözülmedi pc açıldıgında bazen ubuntuya giremedigimi falan yazmıstım çünkü giriş ekranını göremiyodum şimdi onu görüyorum en azından artık ne olup bittigini görebilecegim ona göre konuyu devam ettirebilirim tabi tekrar öyle bişey olursa ki olur heralde çünkü çözünürlükle alakası yoktur bunun

barisyildiz.72

Grup Probleminden KAynaklanan bir problem eğer sizde ubuntu cd varsa oradan hardisk hatalarını düzelt seçeneğine tıklayın büyük ihtimalle sorun çözülür.

ravendark

usb bellekten yüklemiştim o duruyo tam olarak nereye giricem nasıl yapıcam anlatabilir misiniz şimdi yanlış bişey yapıp format atmam gerekmesin bi sorum daha var ayarlar falan sıfırlanıyor mu ub işlemi yaptıgımızda?

if

@ravendark, masaüstüne düşebiliyor musunuz?

ravendark

@if ,masaüstüne düşmeden kastın masaüstüne girmekse girebiliyorum

if

@ravendark, yani şu an sorun kalmadı, öyle mi?

ravendark

@if , aslına bakarsan bi problemim yok ama kendi kendine düzelmesi saçma bişey olsun diye bekliyorum :)

if

Bilgisayara takılı tüm aygıtları (klavye, fare vs.) çıkarıp açınca o uyarı geliyor mu?

ravendark

Hayır, herhangi bir uyarı gelmiyor.

if

O zaman bu aygıtlardan biri bu uyarıya neden oluyor. Tek tek deneyip hangisinin sorunlu olduğunu görmeniz gerek.