Wine ile PhotoShop Kurulum Sorunu

Başlatan Karahan Sarıoğlu, 16 Nisan 2012 - 18:22:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ct

dll dosyaları (kütüphane oluyor sanırım bunlar) C/Windows/System32'nin içinde bulunduğundan msvcr80.dll ve atmlib.dll dosyalarını da oraya koymanız gerekiyor diyor. Ama Rbbt daha kolay bir yoldan halletmiş anlaşılan.

Rbbt PS CS4 kurulum dosyasını Karahan'la özelden paylaşmanız işleri hızlandırabilir diye düşünüyorum.

Karahan Sarıoğlu

Mükemmelsin...

Rbbt PS CS4 kurulum dosyasını Karahan'la özelden paylaşmanız işleri hızlandırabilir diye düşünüyorum.

^ Umarım yukardaki mesajı dikkate alarak kurulum dosyasını özelden paylaşırsın, sabırsızlandım iyice  ::)

Rbbt

Herhangi bir şeye ihtiyaç yokki ben sadece cs4 portable indirdim, gerisini playonlinux kendi yükledi.
What happens when I become main source of a pain!!!

if

Özel ileti aracılığıyla paylaşım neden isteniyor?

Rbbt

Özelden mesaj atmayın (: gayet basit bir şekilde anlattım zaten. Playonlinux kurulumu için kodları da verdim isterseniz tekrar geçeyim buraya. Anlamadığınız bir yer varsa bu başlık altında sorun.

wget -q "http://deb.playonlinux.com/public.gpg" -O- | sudo apt-key add -
sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_oneiric.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install playonlinux

ct

Alıntı yapılan: if - 22 Nisan 2012 - 13:30:11
Özel ileti aracılığıyla paylaşım neden isteniyor?

Evet doğrusu http://adobe.programmerkezi.com/ sitesinden satın alınması. Ama k0rsan olanı da mevcut deneyebilmesi için. @Karahan çalıştığınız şirketten bu programın lisansını almasını istemelisiniz.

Karahan Sarıoğlu

Şuan bir şirkette çalışmıyorum. Acemi değilim ama şirkette çalışmayı düşünmüyorum. :) Umarım dediğin gibi olur Rbbt. :)

Rbbt

Şu an kullanıyorum (: ancak bilgisayarın özellikleri düşük ise zorlanabilirsin.

Karahan Sarıoğlu

Kurmayı başardım ama yazı yazmaya çalışınca hemen hata veriyor kapanıyor. Sizde de oluyor mu? Nasıl çözebilirim?

if

@Karahan Sarıoğlu, ne hatası veriyor?

Karahan Sarıoğlu

KemalALKIN

Dostum rahatça ve linux ile kullanmak istiyorsan ve wine sende sorun oluşturuyorsa:
VirtualBox denen muhteşem buluşu kurup onun altında Windows Xp veya Windows 7 kurup onda misafir eklentileri kurduktan sonra şoplama programınızı çalıştırın gitsin :). Oyun için değilde programlar için her türlü sanal bilgisayar iş görür derim :).
www.tckemal.ist

Karahan Sarıoğlu

Bilgisayar çok yavaşlar kurarsam. Maalesef. :(

KemalALKIN

Linux ve BSD sistemlerinde takas alanı / swap kısmını örneğin 1 gb ayarlarsanız hdd üzerinden 1 gb ram / bellek desteği alırsınız fazla hissettirmez. Ama aşırı düşük bir bilgisayarsa emülatör / wine bile fazla :D.
www.tckemal.ist

Rbbt

Yazıyla ilgili sorun var şuan onun haricinde daha hata vermedi.

Karahan Sarıoğlu

Evet yazı dışında sorun yok. Oof oof  :-[

ct

https://rapidshare.com/#!download|733p7|289713923|5.1.2.225__atmlib.zip|14|R~6000F30574963EB9E3F9BC45E031B6F2|0|0

Burada bir dll var bunu indir. İçindeki dll dosyasını çıkar. Kullanıcı adın olan home dizinine gel (/home/kullanici_adin_neyse). Burada ctrl+h ile gizli dosyaları göster. Burada .wine diye bir dizin var. Ona gir. Orada dosdevices'in altından c/windows/system32'ye gel ve oraya kopyala. Type için düzeltmeymiş bu.

Karahan Sarıoğlu

Yaptım fakat aynı sorun devam ediyor..

mels

In a world without fences, who needs windows and gates?

MURATSPLAT

Selam,

Wine ile Photoshop'u tüm fonksiyonlarıyla sorunsuz kullanabileni ben hiç görmedim. 6-7 yıldır linux kullanıyorum sayısız deneme yaptım ben bir başarıya ulaşamadım. Wine ile  çalışan photoshop özellikle çalıştığınız dosya büyükse muhakkak bir süre sonra hata veriyor ya da ağırlaşıyor.

Ben adobenin ürünlerini sıklıkla kullanıyorum. Bu nedenle diskimin bir yerinde Adobe Cs serisinin kurulu olduğunu bir windows vardır.  Basit işleri gimp ile yapabiliyorum. Çok profosyonel iş olunca da gimp hakim olmadığım için windowsa geçiyorum.

Umarım siz wine + photoshop ikilisini kullanmayı başarırsınız. Ama zaman sorunuz var ise bence zaman kaybetmeyin wine ile.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

Karahan Sarıoğlu

Teşekkür ederim mels deniyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2012 - 02:10:16

MURATSPLAT uyarın için teşekkürler dikkate alacağım