[Çözüldü] bilgisayarımda hard disk bölümleri görülmüyor

Başlatan ulas27, 15 Nisan 2012 - 05:56:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulas27

arkadaşlar yeni başladım ubuntu kullanmaya, daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum.. kurdum ubuntuyu yalnız "bilgisayar" simgesi yok..  kurmadan önce cd den çalıştırıp denediğimde görüyordu. git sekmesinde "bilgisayar" var. onu tıkladığımda açılan pencerede iki simge var sadece. dvd sürücü ve dosya sistemi" yani hard diskimin bölümlerini göremiyorum. Disk Araçlarını açtım orada görüyor her iki disk bölümünü de. ikinci bölümü biçimlendirip yeniden oluşturayım dedim, bağını kestikten sonra ikinci partı biçimlendirdim ancak yeni bölüm oluşturamıyorum, gerçekleştirelemedi gibi bi şeyler diyor. neticede hdd partlarına ulaşamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.  bi de ubuntu masaüstü biraz karışık geldi bana, kısayol oluşturamıyorum proğramlara, dış kaynaktan proğram yükleme zaten çok geldi..  mümkünse yardımlarınızı bekliyorum..

ct

Hayırlı olsun Ubuntu'n. Cairo Dock kullanıyorum ben daha kolay ve şık geliyor. Unity'e laflar hazırladım. Sağ taraftaki panelden yazılım merkezini aç. Cairo Dock yaz arat. Gelenlerden GLX-Dock yazılımını indir. Ardından yine sağdaki panele cairo yazıp programı tıklayarak çalıştır. Orada kısayollardan sistemindeki diskleri-dizinleri görebilirsin.

Aşağıda ekran görüntüleri nasıl bişi olduğu hakkında fikir verecektir.

http://www.google.com.tr/search?q=cairo+dock&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=AD6KT6mEG4qp8QPmxtTCCQ&ved=0CEQQsAQ&biw=1366&bih=588

Forumda aratırsan açılışta bu programın açılmasının nasıl ayarlanacağı var.

empax

Terminalden/Uç Birimden alttaki komutu verip çıktısını buraya aktarır mısın.
sudo fdisk -l
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

Eğer disk bölümlerini uygun bir şekilde kurulum esnasında bağlamadıysan sistemde hazır bağlı gelmezler. Bu durumda senin elle bağlaman gerekiyor. @empax'ın istediği çıktı bize fikir verecektir bu konuda. Ayrıca pysdm uygulamasıyla da bağlama işlemlerini geçekleştirebilirsin.

Kısayol meselesi ayrı bir durum, elle oluşturulabiliyor. Fakat Unity zaten kısayola ihtiyaç bırakmıyor, bu nedenle doğrudan kısayol oluşturma işlemleri arka plana atılmış durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ulas27

cgun@cgun:~$ sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, toplam 625142448 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x000b64d2

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *        2048   195311615    97654784   83  Linux
/dev/sda2       195313662   625141759   214914049    5  Ek
/dev/sda5       195313664   619139071   211912704   83  Linux
/dev/sda6       619141120   625141759     3000320   82  Linux takas / Solaris
cgun@cgun:~$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2012 - 19:03:41

dostum istediğin çıktı bu galiba.. yukarıdaki arkadaşın tarif ettiği gibi Cairo Dock yükledim. orada "kısayollar"da disk partlarımın ikisini de görebliyorum şimdi.  hdd ikinci bölümü başlangıç (home) ile bağlanmış görünüyor.

heartsmagic

@ulas27,
mount çıktısını da görebilir miyiz?

Gerçi senin şu an daha büyük bir sorunun var, onu halletmek gerekiyor diğer başlıkta.

ulas27

tşk heartsmagic.. kurarken hiç bağlamadım ikinci bölümü ama görüyor ve nasıl olduysa kendiliğinden bağlanmış.. neyse neticede sorunarım bitti şimdilik.. ilgine tşk tekrar

heartsmagic