TinyCore Kurulum

Başlatan fghty, 07 Nisan 2012 - 15:46:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fghty

Ben TinyCore işletim sistemini flash a yükledim. Ama sonra flastan TinyCore yi açmaya çalışştığımda bi Ms-Dos gibi bi ekran geliyor boot> şeklindeki yere bi giriş istiyor ama oraya ne yazacağımı bulamadım. Bu yüzden TinyCore nin masa üstüne geçemedim. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

if

@fghty, "flash a boot" ne demek?

fghty

Hocam yanlış yazmışım düzelttim.

ahmetturan

tinycore'un 3 farklı türü var: core, tinycore ve coreplus.
bunlardan core'da grafik ekran yok. sizin yüklediğiniz bu olmasın?
boş zaman mahsûlleri
qtHesap
qtRehber

fghty

Benim yüklediğim tinycore yani 12mb olan dosya.

if

@fghty, http://wiki.tinycorelinux.net/wiki:install_usb burada anlatıldığı şekilde mi yüklediniz?

fghty

Universal-USB-Installer-1.8.9.0 bu programla yüklemiştim.

if

@fghty, o uygulama ile yüklediniz de multicore olanını mı yüklediniz?

fghty

Hocam sitesinde 3 tane dosya var:

-TinyCore(12MB)
-CorePlus(64MB)
-Core(8MB)

Ben siyahla belirttiğimi yani TinyCore(12MB) olanı kurdum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2012 - 21:19:02

Hocam ekran aşağıdaki resim gbi oluyor oradan ileriye gidemedim. O ekranda bi de f2 ve f3 yanında bide f4 var. Resimdeki tek değişik yer orası. Resim:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2012 - 21:58:59

Hocam aklıma gelmişken bi şey daha sorayım. 30 MB lık hafıza kartına kurabiileceğim başka bi taşınabilir işletim sistemi var mı?

if

@fghty, f2 veya f3'e basınca ne seçenek sunuyor?
30 MB için biraz bakınmam gerek. Kurulubilir bir kaç tane var ama kimileri orta düzey bilgi gerektirebilir kullanmak için.

gecegezen

acaba direk enter başarak varsayılan ayarlarla ilerlemeyi denediniz mi?
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

fghty

Hocam direk enter işe yaramıyordu ama sonunda açtım. :)

Görünen konsola tinycore install yazınca açıldı.

Aslında usb ye başka slax kuracaktım ama usb malesef bozuldu ondan hafıza kartına kurabileceğim küçük boyutlu işletim sistemleri arıyorum. Bu ara bilgisayarda yüklü olan işletim sisteminde sorun var gibi. O çökerse elimde dosyaları kurtaracak bi sistem olması için uğraşıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Nisan 2012 - 03:05:15

Bu konuda bi soru daha sorayım.

Tiny Core kullanımı hakkında bilgi veren bi yer var mı? Kendi sitesinde fazla bişey yok gibi yada ben yanlış bölüme baktım.