Yeni üyelerin davranışları

Başlatan UbuntuME, 12 Nisan 2012 - 23:47:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UbuntuME

Şu son bir kaç gün içinde forum gezinirken fark ettim de, yeni üyeler -genellikle 5-6 iletisi olanlar- sorularına 1-2 saat içerisinde cevap alamayınca, hafiften gözlerini yummaya sonrasında da ağızlarını açmaya başlıyorlar(çoğunlukla). Ben de bundan rahatsızlık duyuyorum açıkçası. Bu, "Neden böyle bir başlık açtın?" sorusunun cevabı idi.

Yeni üyelere söylemek isterim ki, burası gönüllüler tarafından oluşturulan ve yine hiç bir maddi beklentisi -yahut çıkarı- olmayan kişiler tarafından kullanılan bir forumdur. Genel amaç, kişilerin sorunlarına çözüm bulabilmesi ve Linux'u son kullanıcı için daha güzel, daha basit kılmaktır ki zaten güzel ve basittir kanaatimce. Gel gelelim asıl söylemek istediğime. Yeni üyeler, lütfen sorularınıza cevap almak için 1-2 gün bekleyiniz. Baktınız ki cevap gelmiyor, iletinizi güncelleyiniz. Baktınız yine cevap yok, o zaman yakınabilirsiniz bu durumdan ki öyle bir şey asla olmayacaktır emin olunuz. Velhasılıkelam, lütfen sorularınıza cevap alabilmek için sabırlı ve anlayışlı olunuz. Unutmayınız ki, hepimiz gönüllü kişileriz ve bu forum tamamen karşılıklı uzlaşma üzerine kuruludur. Öyle her kafadan ayrı bir ses çıkarsa (Herkes ayrı bir şeyden şikayet ederse) halimiz nice olur?

Haydin kalın sağlıcakla.
Penguen; Elmayı Pencereye fırlattı.

heartsmagic

Teşekkürler @UbuntuME. Farklı bir sesin bunları söylemesi güzel. Bir şeyi belirtmek istiyorum sadece, cidden bazı konularda hiç fikrimiz olmayabiliyor. Her şeyi bilmemiz haliyle mümkün değil, bazen araştırabiliyoruz bir şey çıkmıyor, bazen araştıramıyoruz bile. Eğer cevap verilmemişse bu ilgisizlikten değil, açıklamaya çalıştığım bu sebep nedeniyledir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

ben soruma cevap alamayınca mark'a şikayet ediyorum yöneticileri.
Chmod bizim işimiz.

UbuntuME

Rica ederim @heartsmagic. İnşallah sesim duyulur da bir daha böyle bir şeye tanıklık etmem.

iskn90

Haklısınız ancak genelleme yapmamak gerek =), misal, ben forum kurallarını öğrenmeye üşendiğimden hiç bir şey sormuyorum =)) zaten soracak pek de yeni bir şey yok yani forumda her şey mevcut,saygılar
Tell me and I'll forget,
Show me and I may remember,
Involve me (I do) and I'll understand (I learn)

bytan

Araştırma yapmaya üşenmiyor olman daha önemli. :) Bu arada bulduğun konuları incelerken ister istemez kuralları da öğrenmiş oluyorsun. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

UbuntuME

@iskn90 Haklısınız, birazcık eksik olmuş cümle. Hemen düzeltiyorum. :)

burk

@UbuntuMe güzel tespitleri bir de yeni bir üyemizden okumak çok sevindirdi beni, bu arada hazır yeri gelmişken bir de buradan verelim ilgili konuyu;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0