[Çözüldü] Farklı Bir Müzik Çalar? Ve Birkaç Soru Daha

Başlatan MNS, 15 Mart 2012 - 13:32:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MNS

Merhaba Herkese.

Öncelikle Ubuntu'ya yeni geçtim, daha doğrusu Windows'tan dün koptum, bugün Ubuntu kurdum. Çok sevdim ama karışık gibi, istediğimi tam olarak bulamıyorum.

Şimdi 1. sorunum müzik dinleyemiyorum. default olan player'de (adını unuttum) çalamadım gitti, bana farklı bir müzik çalar önerir misiniz? Tabi ki de nasıl kuracağımı da anlatırsanız sevinirim. :(

2.si Google Chrome kurmam mümkün mü? Ve bunu Terminal'den nasıl yaparım?

Biraz araştırma yaptım, yeni başlayanlara yol gösterme amaçlı yerlere baktım, sol üst tarafta Ubuntu simgesi vs uygulamalar felan var, bende öyle bir şey yok, çok aradım ama bulamadım. Terminal'i de kısayoldan çağırıyorum Bunu nasıl geri getirebilirim?

4.Soldaki araç çubuğunu aşağı almam mümkün mü ?

Şimdilik bu kadar yazayım da gelir gelmez kendimden soğutmayayım :) Şimdiden çok sağ olun. Bu arada sürüm 11.10

serkanburda

Öncelikle hoşgeldiniz.

Forumda biraz vakit geçirmeniz ve özellikle şu bölüme: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0 uğramanız yararınıza olacaktır.

Sorunlara gelirsek müzik çalamamanızın sebebi çözücü(kodek) eksiklikleri olabilir, o yüzden ilk olarak sistemde yüklü olması gereken flash, çözücü, java vb. için uçbirimde(terminal) şunu yürütün:sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Daha sonra tekrar ayı oynatıcıyı deneyin ve yine de çalma başlatılamazsa uygun bölümde sadece buna yönelik başlık açarak yardım isteyebilirsiniz. Farklı oynatıcılar içinse yazılım merkezine göz atın mutlaka size uygun olan bir oynatıcı bulursunuz. Ben mesela rhythmbox kullanıyorum ve memnunum.

Google chrome için iki alternatif var. İlki açık kaynak olanı yani chromium-browser paketini kurmak ki bunu uçbirimden sudo apt-get install chromium-browser komutunu yürüterek yapabilirsiniz. Diğeri ise kapalı kodlu olan google-chrome'u kendi web sitesinden indirip kurmak. Bunun için de şu bağlantıdan sisteminize uygun olanı seçip kurabilirsiniz: http://www.google.de/chrome/index.html?hl=tr

Unity paneli alta almak için şu başlıkta söylenilenleri yapabilirsiniz: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30056.0 Ben önceki sürümlerden birisini kullandığım için bundan fazlasını bilmiyorum ancak başlık işinizi görecektir. Tavsiyem bu tür konular için başlık açmadan evvel foruma dikkatlice aramanız yönünde olacaktır; zira birçoğu çözüme kavuşmuş şeyler ve zaman kaybetmezsiniz, kaybettirmezsiniz. :)

Ubuntu'ya ve foruma tekrar hoşgeldiniz, umarım zevkli bir deneyim olur sizin için de :)

heartsmagic

Her ne kadar 3. madde atlanmış olsa da onun da cevabını verelim. O istediğin menü şu anda yok, kullandığın masaüstü olan Unity daha çok klavye ve kısayollar üzerinden iş gören bir yapıya sahip. Sol üstte gördüğün Ubuntu simgesine tıklarsan veya klavyendeki sol altta olan Windows (super) tuşuna basarsan bir menü açılır. İstediğin uygulamayı oradan yazarak açabilirsin.

Paneli alta alma işlemini bence şimdilik ertele, zira yapıp sorun yaşayanlar da oldu. Biz de seni soğutmak istemeyiz bir şekilde. Tabi sorunsuz yapanlar da mevcut orası ayrı.

Bir de forum için bir ricada bulunalım. Mümkün mertebe tek başlıkta tek sorun konuşmaya çalışıyoruz. Sorunların için ayrı ayrı başlık aç, bundan de çekinme. Fazla başlık açılması bizim için sorun değil. Tek isteğimiz başlık açmadan önce forumda yeterince arama yapılmış olması.

Foruma hoş geldin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MNS

Hepinize teşekkür ederim. Lakin kullandığım masaüstünün Gnome olduğunu sanıyordum? :)

burk

Alıntı yapılan: MNS - 16 Mart 2012 - 23:41:38
Hepinize Teşekkür ederim. Lakin Kullandıgım masaüstünün gnome oldugunu sanıyodum? :)
Evet, GNOME üzerinde Unity arayüzü kullanıyorsunuz.

if

Alıntı yapılan: MNS - 16 Mart 2012 - 23:41:38
Hepinize teşekkür ederim. Lakin kullandığım masaüstünün Gnome olduğunu sanıyordum? :)

İletisini referans alarak konuyu kilitliyorum.