Linux SSD Trim Desteği

Başlatan tolga3589, 02 Nisan 2012 - 16:00:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga3589

Sa

Arkadaşlar ben asus laptopuma ubuntu ve diğer linux işletim sistemlerimden herhangi birini kurmak istiyorum fakat 120 gb ssd var biliyorsunuz ki trim desteği ssd ömrü için çok önemlidir olmazsa olmazıdır. Ben acaba ubuntu kurarsam ssd trim desteğini nasıl aktifleştirim veya trim desteği varmıdır ? Eğer yok ise işimiz yaş :) Eğer trim desteği varsa wind7'deki gibi sağlam stabil mi acaba ?

Çok forumlarda bunun için türkçe kaynak bulunmuyor umarım bilenler vardır , aşağıdaki linkte nasıl yapıldıgını ingilizce oldugu için anlayamadım bir türlü.

http://techgage.com/article/enabling_and_testing_ssd_trim_support_under_linux/

if

@tolga3589, çok kolaymış. SDD olan bölümleri /etc/fstab'a "discard" seçeneğiyle yazmak yeterli. /dev/sda1 SDD ise /etc/fstab'a /dev/sda1 /bağlandığı/yol ext4 discard  0 1

tolga3589

Acemi oldugum için nasıl açarım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız çok makbule geçer. Daha detaylı olursanız  iyi olur mesela konsola ne yazmam gerekiyor vs vs vs

if

@tolga3589, SDD bağlı iken ctrl+alt+t ile uçbirimi açın, aşağıdaki komutları tek tek girin, çıktılarını buraya kod etiketi içerisinde aktarın. sudo fdisk -l
mount
cat /etc/fstab
ls -l /dev/disk/by-uuid
ne diyor?