Metin2 Error code 108

Başlatan Murat Erdemir, 24 Mart 2012 - 04:36:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat Erdemir

Selam arkadaşlar.Bilgisayara wine ile metin2 kurdum,kurulum sorunsuz ama oyunu başlat dediğimde şu hatayı verdi : Hack Shield - error code 108. Bu hatayı nasıl aşabiliriz?Forumda böyle bir hata aradım ama bulamadım bu arada.
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD

KemalALKIN

Ekran kartınız düzgün şekilde yüklü ise; Alt+F2 yapıp terminal yazınız veya programlardan terminal programını açınız:
winetricks d3dx9 dotnet20 mono26 vcrun2005 vcrun2008 physx
Yazıp enterlayınız ve işlemler bittikçe next şeklinde kurulumları yapınız daha sonra ise:
killall wine
wineboot -r
Yapmayı denedikten sonra oyuna giriniz.

Eğer gene olursa:
winetricks ie7
Yaptıktan sonra Internet Explorer kurulum bitince tekrar:
killall wine
wineboot -r
Yapmayı denedikten sonra oyuna giriniz.
www.tckemal.ist

Murat Erdemir

Sağol arkadaşım ama " killall wine " komutu çalışmadı.wineboot -r ise şu durumda takılı kaldı.

murat@murat:~$ killall wine
wine: hiçbir işlem bulunamadı
murat@murat:~$ wineboot -r
fixme:advapi:RegisterTraceGuidsW (0x7e2f9f97, 0x7e434b08, {3e1fd72a-c323-4574-9917-5ce9c936f78c}, 1, 0x33e368, (null), (null), 0x7e434b10,): stub
fixme:advapi:RegisterTraceGuidsW (0x7e2f9f97, 0x7e434b28, {afff9c82-5be3-4205-9b3e-49e014c09a63}, 1, 0x33e368, (null), (null), 0x7e434b30,): stub
murat@murat:~$ fixme:advapi:RegisterTraceGuidsW (0x459f97, 0x594b08, {3e1fd72a-c323-4574-9917-5ce9c936f78c}, 1, 0x33fa38, (null), (null), 0x594b10,): stub
fixme:advapi:RegisterTraceGuidsW (0x459f97, 0x594b28, {afff9c82-5be3-4205-9b3e-49e014c09a63}, 1, 0x33fa38, (null), (null), 0x594b30,): stub

Aslında bu oyunu ben oynamıyorum.Bir yakınım sürekli olarak bu oyunu oynuyor.Çoğumuzun bildiği üzere Metin2 gibi oyunlarda yüksek seviye ve yüksek item'a sahip olan karakterler maddi olarak da çok değerli.Bu sebepten dolayı Metin2 oyununda karakter çalabilmek için virüs yollandığını çoğu insan bilir.Yakınım daha önce karakterinin çalınmasından dolayı nette sörf yapmaz ve kimsenin flash belleğini bilgisayarına takmaz.Ben de  Ubuntu tavsiye ettim.Virüslerden kurtul dedim.Ama oyunu bir türlü başlatamadım.Bu ve benzeri sorunlar yüzünden Ubuntu tavsiye ettiğim arkadaşlar bir süre sonra vazgeçiyorlar.Daha önce msn'de ve facebook'taki görüntülü sohbet çalışmadığı için Ubuntu kurduğum arkadaşlar eskiye dönmek zorunda kaldılar.
Neyse sorunumuza dönelim. ie7 'nin bu oyunla alakasını anlamadım ama bu oyunu çalıştırmanın bir yolunu bulalım.Bu tür sorunları çözebilmeliyiz ki Ubuntu kullananların sayısını arttıralım.Bu arada ben de araştırıyorum yabancı forumlardaki yapılanlara bakıyorum ama çözüm yok.Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların da yardımını bekliyorum.Teşekkürler.
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD

heartsmagic

Çözüm yoksa tecrübeli arkadaşlar da bir şey yapamaz ki. Oyun tam destek vermiyorsa yamalı bohça olacaktır bizim tarafta. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ancak insanların Ubuntu'ya tutunmalarını sağlamak için Windows için yazılmış bir oyunu burada mükemmel bir şekilde koşturmaya çalışmak zoraki bir iş oluyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Oburix

aslına bakarsan oyun ile alakalı sorun yok pvp oynamış şahıslar bilir rahat bir şekilde pvp metin2 oynanıyor fakat resmi metin2 içinde hile ve benzeri uygulamaları kontrol etmek için eklenmiş olan hackshild programı linux üzerinde oyunun çalışmasına engel oluyor buna bir çare bulmak gerekli

KemalALKIN

WineHQ AppDB veri tabanında 2 en eski test dışında çoğunluk olumsuz veya çok sorunlu olarak sonuçlanmış. Ümidinizi kesin veya sanal bilgisayar üzerinden en düşük ayarlarda deneyiniz.
www.tckemal.ist

Murat Erdemir

Alıntı yapılan: Oburix - 30 Mart 2012 - 01:04:12
aslına bakarsan oyun ile alakalı sorun yok pvp oynamış şahıslar bilir rahat bir şekilde pvp metin2 oynanıyor fakat resmi metin2 içinde hile ve benzeri uygulamaları kontrol etmek için eklenmiş olan hackshild programı linux üzerinde oyunun çalışmasına engel oluyor buna bir çare bulmak gerekli

Aynen katılıyorum.Dediğim gibi bu oyunu oynayan biri değilim.Ama maalesef bilgisayar kullanıcılarının çoğunluğunun ilk sırada "oyun" sonra da nette sörf ve sohbet ile sınırlı.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Mart 2012 - 00:59:13
Çözüm yoksa tecrübeli arkadaşlar da bir şey yapamaz ki. Oyun tam destek vermiyorsa yamalı bohça olacaktır bizim tarafta. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ancak insanların Ubuntu'ya tutunmalarını sağlamak için Windows için yazılmış bir oyunu burada mükemmel bir şekilde koşturmaya çalışmak zoraki bir iş oluyor.

Kısmen katılıyorum ama buna zoraki demeyelim.Bu tür sorunları çözmek ben/bizim için tecrübedir.Umarım en kısa zamanda bu soruna bir çözüm bulunur.Zaten bulunca da burda paylaşırım.
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD

heartsmagic

Anlatmaya çalıştığım şey şu, eğer Wine tarafında bir çözüm yoksa bu konuda tecrübe fayda etmez. Tabi benim Wine kodlarına kadar müdahale etme tecrübem var deniyorsa bilemem.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Hackshield konusuna gelirsek, punkbuster gibi oda sorunlu bir yapı oluşturuyor emüle edilirken (wine üzerinde). Bu iki yapı ile olan bazı oyunlar mükemmel seviyede bile çalışıyor. Ancak unutmayalım ki winehq projesi açık kaynak ve legal/yasa dışı olmayan bir yapıdır. Bu yüzden içeriğinde bütün .dll kitaplıkları gibi şeyleri barındırmaz. Hemde gerçek bir windows sistemide değildir. Bu projenin ortaya çıkması hatta şimdiki sürümlerinin başarısı bile geçmiş ile kıyaslanırsa (yakın geçmişte dahil) hiç azımsanacak gibi değil. Sizlerde sanal bilgisayar veya uyan şeyleri denemeye kalkışın derim. Şahsen programlar için bağımlılıklarınız varsa sanal bilgisayar ile karşılayın. Oyun için ise winehq kullanmayı tercih edin. Bu olayların temeli microsoft şirketinin kütüphanelerini açmamış olmasıdır. Birde yazılım kodlayanlar (windows için) öyle kodluyorlarki sadece orijinal ortamında işliyorlar. Bir not daha düşeyim; winehq sürümlerine göre deneyimler değişebilir örneğin pes 2012 gibi. Bütün wine sürümlerine erişmek ve kullanabilmek için (fare çalıştırma yaması olanlara kadar var) playonlinux/mac programlarını tercih etmenizi tavsiye ederim.
www.tckemal.ist