Unity Masa üstü yapılandırması

Başlatan ahmet_celal, 22 Şubat 2012 - 23:49:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_celal

merhabalar
öncelikle sorunumu nasıl anlatacağımı bilmeiğim için görsel üzerinde anlatarak işe başlamayı daha makul gördüm

yukarıda görüldüğü gibi alt alta olan 2 masa üstüm var bir tanesi projeksiyon cihazıma bağlı diğeri bilgisayarımın monitoru fakat şu var ki masa üstümü çoğaltıyor
sistem ayarları > ekranlar kısmını inceliyorum fakat orada ekranları yansıt kutusu işaretli değil
nasıl bir çelişkidir anlamadım pencereyi üste taşıdığım zaman alt tarafta görünmüyor ama alt taraftaki pencerenin bir kopyası üst tarafta görünüyor ( oda silik yada yarım hatta bu yazıyı yazarken bile bazı satırlar boş görünüyor hatta cairo-dock isimli uygulama orada olduğu halde üstünde gezince çalışımıyor yani sanki ekranın anlık resmini alıp orada gösteriyor gibi )
benim sizden beklediğim tabiki sizde kabul ederseniz ( görevimiz tehlike ) masa üstünü yaplandıracağım daha gelişmiş bir uygulama
uygulamadan beklentilerim şunlar
1) herhangi bir flash içeriği tam ekranda yukardaki masa üstünde oynatırken alttaki masa üstünde işlem yapabilmeliyim ve bu işlemler sırasında ( web de gezinme gibi ) yukardaki flash player tekrar normal moda düşmemeli
2) her masa üstünü ayrı ayrı yapılandırabilmeliyim yan 1 ci masa üstü üzerinde unity lpanel çalışırken ( saat, tarih çubuğu gibi ) 2 ci masa üstünde sadece oraya sürüklediğim içerik olmalı panel olmalı
şu an sistemde compiz ( compiz ekstraları ) kurulu ayrıca ubuntu tweak ( gelişmiş ayarlar) ve cairo-dock mevcut
Compiz üzerinde kullandığım ekstra effektler
Genel

composite
gnome compatibility
opengl

Erişilebilirlik

Enhanced zoom desktop

Masaüstü

expo
masa üstü küpü
Küpü döndür
ubuntu unity plugin
viewport switcher

Efektler

3d windows
animation ( tüm pencere efekleri Skewer )
animation addons
Paint fire on the screen
pencere dekorasyonu
Sallanan pencereler
Solan pencereler

Resim yükleme

Jpeg
PNG

Araçlar

Bailer
Compiz Library toolbox
d-bus
detection
düzenli ifade eşleşmesi
mouse position polling

Pencere Yönetimi

Boyutlandır
Grid
pencereleri yerleştir
pencereyi taşı
pencereyi yeniden boyutlandır

Kategorilenmemiş

unity mt grab handles

umarım sorunumu anlatabilmişimdir belki bu saydığım compiz ayarları içerisinde vardır aradığım fakat ben biraz kurcalasamda yerini bulamadım
php 'CANDIR'

ahmet_celal

hızlı bir göz attım buradakilerin bir çoğunu harfiyen uyguladım ( yani sonuç olarak oraya bağlı kalamam kendime göre kişiselleştirmeliyim ) ama mantık olarak benim yaptıklarımın aynısı ( renkler ekstra efekler dışında ) benim merak ettiğim 3cü part bir yazılım varmı ( unity masa üstü yöneticisi ve compiz ile birlikte çalışacak ) veya compiz içerisinde 2 ci monitor için bir ayar varmı
internet üzerinde yaptığım araştırmalarda şuna ulaştım
http://www.ubunturoot.com/2011/07/fullscreen-flash-video-with-dual.html
burda bir kaç yol var bunlardan bir tanesi
a) flash vidyoları VLC ile açmanızı sağlıyor dolayısı ile aşağıda bir işlem yaparken yukarıda video tam ekranda oynayabliyor
diğeri ise
b) flash vidyoyu maximmum boyuta getiriyor ve siz F11 tuşuna basıp tarayıcınızı tam ekrana alınca en geniş şekli ile flash vidyoları izleyebiliyorsunuz
a şıkkı bana ne kadar makul gelsede benim izlediğim içerikler ( dizi animasyon film gibi ) genelde bir kaç part dan oluşuyor dolayısı ile VLC player otomatik olarak diğer parta gemeyeceği için bu yorucu ( yada can sıkıcı ) bir seçim olacaktır
sevgiler
php 'CANDIR'

decent

Compiz ile konuyu tam olarak ilişkilendiremedim.

Aynı durumda olsaydım;
>> Öncelikle Gnome klasik oturumu açarak sonuca ulaştıktan sonra diğer masaüstü ortamlarında (KDE, Unity vs. vs.) denemeye devam ederdim.
>> Kullandığım ekran kartının yapılandırma ayarlarından (ATI kullanıyorum) kontrol ederdim.

ATI için ilgili ayarlar, resimdeki Display Manager ve Display Options kategorilerinde yer alıyor.

ahmet_celal

evet anlıyorum fakat
kullandığım cihaz taşınabilir bir bilgisayar dolayısı ile

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)

şeklinde bir ekran kartım var
compiz ile ilişkilendirmemin sebebi ise her masa üstünü ayrı ayrı yapılandırabilirmiyiz yada bir masa üstünde işlem yaparken diğer masa üstünü müdahale edilemez duruma getirip ( yani herhangi bir fare harektinden etkilenmeyip kendi başına buyruk bir masa üstü şeklinde ) üst paneli 2ci masa üstünden kaldırabilirmiyiz şeklinde idi
teşekkürler
php 'CANDIR'

decent

KDE ile ayrı masaüstlerini bağımsız olarak kullandım, Unity veya diğer Gnome kabukları ile denemedim.
KDE ortamında her masaüstünü birbirinden bağımsız olarak çalışan uygulamalar vs. ile yönetebiliyoruz.

Unity ve Gnome ile nasıl olabilir sorusuna da ayrıntılı bakayım.

ahmet_celal

aklıma gelen ilk fikir aslında şu oldu wine kurup uygulamayı tam ekran yapmak... sonuç itibari ile sanallaştırma ekranı tam ekran olacak, daha sonra bu ekran içerisindeki flash vidyo yu tam ekran yapmak, flash vidyo sanalştırılmadan herhangi bir yere tıklandığında normal ekrana dönerken: sanallaştırılmış bir web tarayıcı içinde açılan tam ekran flash player nekadar başarılı olur bilmem ayrıca wine yüklü değil :) en son yüklemeye çalştığımda bir kaç sorun yaşayınca şimdilik kurulumu ilerki bir tarihe almak daha makul diye düşündüm :)
tabi şu anki durmumuz unity ile 2 ci ekranı kişiselleştirmek
php 'CANDIR'

decent

Şu an kullandığım bilgisayarda da Intel ekran kartı var, fakat ikinci ekranı deneme şansım yok.

ahmet_celal

2ci ekrana vga dan projeksiyon cihazı bağlı kullanıyorum şu an..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2012 - 21:29:51

işte geldim burdayım :) varmı fikri gelen ?
kısaca özetlemek gerekirse
a) ikinci ekranı yapılandırmak istiyorum
b) flash video oynatıcıyı bu ikinci ekranda tam ekran olarak çalıştırmak istiyorum ( ilk ekranda internet sayfalarını gezerken bile )
c) nedendir bilinmez ikinci ekrana her ne sürüklersem sürükleyeyim tam ekran olmadan görünmüyor garip...
unity ve compiz arasında bir anlaşmazlıkmı var aceba cevaplarınızı bekliyorum bu arada dip notlarda ekran çözünürlüklerimi veriyorum
ana ekran 1280x800 (16:10) geniş ekran
ikinci ekran 1024x768 (4:3)
ekranları sağ ve sol şekline yapamıyorum çünki desteklenen en yüksek boyut 2048x2048 ekranlardan birinin çözünürlüğünü düşürmem gerekiyor bu sebeble altlı üstlü olarak kullanıyorum
şimdilik kucak dolusu sevgiler :) pek mühim bir durum değil acelesi de yok ama karşılaşan biri varsa nasıl çözdğünü anlatırsa sevinirim yada nasıl kişiselleştireceğim hakkında bilgisi olan varsa bu bilgiler ve / veya vereceği kaynaklarda çok makbule geçer ( lisan farketmez )
php 'CANDIR'

ahmet_celal

son durumum şu şekilde
unity normal oturumunu kapatıp unity2d ile oturum açınca nedense hiç sorun olmuyor hatta 1 ci ve 2 ci ekranları yanyana koyabiliyorum
1280x800 + 1024x768 olarak
bu arada bu oturumda compiz yapılandırmadım bununla beraber diğer ekranda donma sorunu da olmuyor yine olay compizde bitecek sanırım...
saygılar
php 'CANDIR'

ahmet_celal

php 'CANDIR'